KIF-målvakter hyller de nasjonale eliteseriene


Adin Sehovic og Simen Neset er ikke tvil: Landsdekkende eliteserier fungerer som en inspirasjonskilde for unge håndballspillere.


Det nærmer seg sluttspill i både Bring- og Lerøyserien. I Bringserien, eliteserien for landets beste 16-årslag, er Randesund og ØIF Arendal eneste guttelag fra Agder, mens Våg, Hånes og Randesund er å finne blant jentene. Neste helg (31. mars – 2. april) kjemper de om nasjonalt sluttspill på Jessheim.

Nåløyet er trangere i 18-åringenes Lerøyserie, der bare Randesund G18 klarte å kvalifisere seg av sørlendingene. Sluttspillet er 1.-2. april i Drammen.

Adin Sehovic og Simen Neset har begge deltatt i nasjonale serier for aldersbestemte lag. Neset tok sølv i Sparserien (dagens Lerøy) med KIF G18 i 

Fikk motivasjon til å fortsette

Mange av dagens håndballspillere i norsk topphåndball har deltatt i nasjonale eliteserier i sin ungdom. Det gjelder også begge målvaktene på KIFs 1. divisjonslag.

– Det var veldig gøy å spille mot de beste på vår alder. Det å reise rundt i Norge og oppleve litt av hvert, mimrer Simen Neset, en av keeperne på KIFs 1. divisjonslag.

Den 23-årige økonomistudenten ved UiA, har en fortid i AK28 og Gimletroll før han kom til KIF som 15-åring. I Bring ble det 4. plass, sammen med noen av dagens lagkamerater som Sebastian Schultz Hansen, Sindre Rosseland Sørli og Aleksander Halkjelsvik Aabel. To år senere fikk de sølv i Spar (nå Lerøy). Noen av spillerne de møtte der, er i dag er på landslaget.

– Det var gøy med samholdet, det å prestere sammen, det er noe man kan se tilbake på og motivere til videre utvikling. Det gjorde at jeg ville fortsette med håndball, sier Neset, som la fotballen på hylla for godt.


KONSENTRASJON: Adin Sehovic i mål mot Sandefjord hjemme i høst. Aleksander Halkjelsvik Aabel (draktnummer 6) i forsvar. Foto: Finn Sverre Lislevand

En sjanse til å bli sett

Den andre burvokteren, Adin Sehovic, har deltatt i Sparserien, to år på rad. Begge med Randesund IL. I 2003/04 lå laget som tabelltoer før finalehelga. Men det endte med en skuffende 5. plass, mens Oppsal vant.

– Vi var veldig nærme en topplassering i siste runde, men mistet piffen etter en dårlig kamp, humrer KIF-kapteinen, som til daglig er å finne hos Brandsdal Group.

Og fortsetter:

– På den tiden var det stort, det gøyeste en kunne være med på. Og veldig motiverende. Alle reisene. Samholdet. Det var også en mulighet til å bli sett, sier 30-åringen, som selv var på juniorlandslaget og har spilt et tosifret antall landskamper.

Minner for livet

Mye av det samme inntrykket deles av mange av de øvrige KIF-herrene.Johannes Jåsund: – Jeg spilte for Sola G16 i Bring i 2012/13 og lå an til sluttspillplass før siste runde, men tapte de siste tre kampene, så det ble en kjedelig 8. plass. Men en veldig kjekk førstegangsopplevelse i en nasjonal serie. Var i Lerøy 2014/15 med Viking, noe som gikk ganske dårlig. Endte på en 14. plass.Stian Nygaard Michaelsen: – Var i Bring med AK28 i 2010/11 og 2012/13 og i Lerøy med ØIF Arendal i 2013/14. De beste minnene er vel kvalikene, for vi endte på nedre del av tabellen, så og si alle åra.Erik Sørensen: – Jeg har deltatt med Randesund i Bring med G98, Lerøy med G97 og G98. Gode minner under Bring var at vi klarte å kvalifisere oss til sluttspill i Fredrikstad, hvor bare de seks beste lagene deltok. Første sesongen i Lerøy klarte vi å slå flere av de beste lagene, selv om de fleste var ett år eldre.

Sindre Rosseland Sørli: – Bring i 2009/10 og Spar i 2011/12. Hadde vi ikke fått matchet oss mot landets beste spillere, hadde vi aldri kommet opp det nivået vi er i dag. Det var for lavt nivå her lokalt. Samtidig er alle de beste håndballminnene mine fra den tiden; vi var like gamle, gode kompiser og reiste rundt i hele Norge og gjorde noe vi elsket å drive på med. Samholdet og lysten til å bli bedre og vinne, ble virkelig forsterket i de årene.

Stig Abrahamsen: – Jeg var med AK28 i Spar i 2007. Det var en gøy tid. Men det ble ikke så mange kamper siden jeg også spilte på KIFs herrelag og mange kamper kolliderte. Vi fikk aldri stilt med toppet lag en hel sesong. Spilte for Randesund i Spar også et år, samme opplegget da. Kristian Nordvik Thyssen: – Var med Randesund i Bring og Lerøy. Det å måle seg med de beste i din egen alder er alltid gøy. Det å spille i nasjonale serier er en «gulerot» i håndballhverdagen, ikke bare spille mot de lokale lagene om og om igjen.

Christoffer Ryder Lislevand: – Bring med G97 i 2013/14 og Lærøy med ØIF G96 i 2014/15 og RIL G97 i 2015/16. Det var utrolig gøy å kunne spille mot de beste lagene i sin årsklasse, ta steget opp. Det var jo første gang jeg spilte i en serie utenom lokalt og regionalt. Det var utrolig mange flotte turer.

Erlend Årstein Hansen: – Spilte i Posten (nå Bring) og Spar sammen med Mathias Christiansen i Runar Sandefjord. I Spar i 2011 kom vi på 4. plass. Det er uten tvil et av de beste minnene fra håndballen.

Jesper Brekke Hansen: – Deltok i Bring med AK28 for fem, seks år siden. Det var gøy å prøve seg på nasjonalt nivået. Vi havnet vel på 6. plass i vår pulje med 12 lagNESTE KAMP: Follo HK – KIF, Stil Arena, søndag 26. mars, klokken 18


Skrevet av  

Nyutdannede dommere i Kristiansand
Nå i høst var 6 av våre KIF spillere blant de nyutdannede dommere (Dommer 1) i Kristiansand. 
Les mer >>
Koronavettkurs
Norges idrettsforbund har utarbeidet et fellesidrettslig e-kurs om koronavett. Idrettens koronavettkurs er et smittevernkurs for utøvere.
Les mer >>
KIF Håndball er i gang med historiebok i anledning klubbens 100 års jubileum. Den skal etter planen være ferdig i juni 2021.
Les mer >>
KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Da er sommeren  endelig her og varmen kommet. 
Les mer >>
Generøs gave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank!
Gjennom de lokale tildelingene av Sparebankstiftelsen SR-Bank prosjektet "FOR ALLE", har KIF håndball fått en generøs gave på 30.000,- fra stiftelsen.
Les mer >>
Nye retningslinjer for håndballtrening
Norges Håndballforbund har utarbeidet nye retningslinjer for organisert trening. Disse er basert på helsemyndighetenes veileder.
Les mer >>
Opprykk til 4.divisjon
Så er det klart at KIF håndball`s damelag er klare for spill i 4. divisjon fra neste sesong!
Les mer >>
Årsmøte i KIF håndball
Årsmøte i KIF håndball avholdes tirsdag 09.06.2020  kl.18:00 på Hotell Norge.
Les mer >>
Skoleturnering i Kristiansand
KIF J12 Hellemyr slo Høvåg J12 og ble turneringens vinner.
Les mer >>
Gimlehallen lørdag 18.april!
Som tidligere år vil vi også i 2020 arrangere konsert.
Les mer >>