Utsetter studier for å spille i KIF


Drømmen om fysioterapeututdanning i Danmark er satt på vent for KIFs venstrekant Johannes Jåsund. Nå er det håndballen som veier tyngst.20-åringen har allerede takket nei til studieplass i Danmark en gang. For inntil videre blir Kristiansand basen. Grunnen er enkel:

– Den satsingen laget nå skal inn i er sinnssykt spennende. Og jeg håper vi klarer å rykke opp. Jeg setter håndballen først de neste år, så får utdannelsen vente, sier KIFs venstrekant, opprinnelig fra Tananger i Sola kommune. Johannes Jåsund kom fra Viking til KIF for to år siden. Han håper på flere år med klubben

Studerer idrett i mellomtiden

Skjønt, rogalendingen ligger ikke akkurat på latsiden, som heltidsstudent ved UiA. Da han var ferdig med videregående for to år siden var planen å studere ernæring. Og flytte til en ny by. Valget falt på sørlandshovedstaden.


KJENNETEGN: Draktnummer 21 og hårbånd, det er Johannes Jåsund. Her i nærkamp med en Sandefjord-spiller. Foto: Finn Sverre Lislevand

– Jeg ville komme vekk fra Stavanger, prøve en ny by. KIF hadde rykket opp i 1. divisjon den våren. Det var en super sjanse, forteller Jåsund.

I stedet for ernæring ble det idrettsstudier, med bachelor neste vår.

Oppvokst i håndballmiljøet
Med en far som var elitespiller i Stavanger IF på slutten av 1980-tallet og som tok cupgull med Viking, før han trappet ned i Sola og Havørn som aktiv til langt ut på 2000-tallet, var det nesten naturgitt at sønnen skulle begynne med håndball.

Men det var først etter en tur innom både fotball og svømming, før han og søsknene «ble dratt med» i håndballen av sin energiske og håndballinteresserte far, Jostein Jåsund.


RASK VENSTREKANT: Her er Johannes Jåsund i angrepsmodus mot Haslum i Gimlehallen i høst.  Foto: Finn Sverre Lislevand

I Havørn trente faren alle tre barna. Og da Johannes fortsatte i Sola for å satse på nasjonale serier, ble han en del av trenerteamet der. Deretter spilte Johannes to sesonger i Viking før KIF.

Aktiv familie
I barndomshjemmet var det aktive ferier som gjaldt, med mange fjell- og sykkelturer. Eller da foreldrene tok med seg de tre barna på en Jorda Rundt-tur, der de blant annet bodde ni måneder på stillehavsøya Roratonga, en av de sørlige øyene i øygruppen Cookøyene tilhørende New Zealand.


SCORER MYE: Johannes Jåsund har scoret over 40 mål i sesongen. Her i hjemmekampen mot Sandnes Sandefjord 18. mars. Foto: Finn Sverre Lislevand

Men for noen år siden ble faren kreftsyk. Det ble mange turer hjem til Rogaland for Johannes, spesielt på slutten av forrige sesong før faren døde i april. Håndballen ble et fristed i denne vanskelige perioden. Johannes har skrevet om dette i et eget innlegg på Lokalsporten. 

Klar for tredje sesong
Han trives godt på «Det blide Sørland», med hund og en samboer fra Kristiansand. Før sesongens siste seriekamp 8. april, har 20-åringen blant annet scoret 46 mål.

– Jeg er stort sett fornøyd, men jeg har noen kamper der jeg bommer litt mye. Jeg har vært litt mer ujevn enn jeg helst vil være, sier venstrekanten, som er klar på at om det blir opprykk neste år, får fysioterapi være fysioterapi inntil videre.KOMMENDE KAMP: KIF-Haugaland, Gimlehallen, lørdag 8. april, klokken 16

Følg Johannes Jåsund på Instagram

https://www.instagram.com/johannesjasund/


Skrevet av  


Bli grasrotgiver!
190 spillere har valgt KIF Håndball som grasrotmottaker i forbindelse med spill i Norsk Tipping. Vi trenger flere !!!
Les mer >>
KIF feirer 100 år
19. januar 2021 er det 100 år siden Kristiansand Idrettsforening ble stiftet. I dag består KIF av to grupper; friidrett og håndball. I begynnelsen drev KIF kun med friidrett, og profilene har vært mange.
Les mer >>
Learn Handball
Skreddersydde treningsplaner for trenere på alle nivåer.
Les mer >>
Støtt KIF håndball
via https://klubbdonasjon.no/klubber/?klubb=18632
Les mer >>
Nyutdannede dommere i Kristiansand
Nå i høst var 6 av våre KIF spillere blant de nyutdannede dommere (Dommer 1) i Kristiansand. 
Les mer >>
Koronavettkurs
Norges idrettsforbund har utarbeidet et fellesidrettslig e-kurs om koronavett. Idrettens koronavettkurs er et smittevernkurs for utøvere.
Les mer >>
KIF Håndball er i gang med historiebok i anledning klubbens 100 års jubileum. Den skal etter planen være ferdig i juni 2021.
Les mer >>
KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Da er sommeren  endelig her og varmen kommet. 
Les mer >>
Generøs gave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank!
Gjennom de lokale tildelingene av Sparebankstiftelsen SR-Bank prosjektet "FOR ALLE", har KIF håndball fått en generøs gave på 30.000,- fra stiftelsen.
Les mer >>
Nye retningslinjer for håndballtrening
Norges Håndballforbund har utarbeidet nye retningslinjer for organisert trening. Disse er basert på helsemyndighetenes veileder.
Les mer >>
Opprykk til 4.divisjon
Så er det klart at KIF håndball`s damelag er klare for spill i 4. divisjon fra neste sesong!
Les mer >>