KIF-jubel etter sterk sluttspurt


KIF snudde kampen mot Haugaland åtte minutter før slutt, og avsluttet sesongen med 29-28-seier på hjemmebane.Sesongens siste seriekamp mellom 1. divisjonslagene KIF og Haugaland Håndballklubb skulle by på dramatikk så det holdt.

Omdiskutert straffe

Det ble en jevnspilt 1. omgang, der lagene kunne gå til hvilen på stillingen 16-16.


TRIBUNESLITER: Sebastian Schultz Hansen var henvist til tribuneplass etter å ha pådratt seg direkte rødt kort. Foto: Inger M. Witteveen

Det mest oppsiktsvekkende i omgangen skjedde ni minutter før pause, da Sebastian Schultz Hansen skulle ta straffen som traff gjestenes målvakt Henrik Eidsvåg i ansiktet. «Ufrivillig» og «en målvakt i bevegelse» var den gjengse oppfatning blant publikum. Det mente imidlertid ikke dommerparet Vidar Larsen og Kim Andre Hette som trakk frem det røde korte og sendte KIFs storscorer opp på tribunen. Avgjørelsen ble ikke tatt nådig opp i Gimlehallen der det var tilløp til pipekonsert.


– Til og med motspillerne synes det er pinlig at det blir rødt kort, sa tribunesliteren, som mente dommerne stod plassert slik at de ikke kunne se situasjonen.

Trå start etter pause

Med en av hjemmelagets mest profilerte spillere på tribuneplass, sammen med lagets kleine statistikk på 2. omganger imot seg, kunne kampen fort ha tatt en annen vending.
Gjestene fra Haugesund åpnet sisteomgangen med scoring, KIF svarte, og slik fortsatte det. Bortelaget maktet å få en liten luke. Etter 13 minutter og scoring av KIFs høyrekant Bendik Holstad og stillingen 21-23, ble det en periode på hele seks minutter med måltørke, før samme Holstad igjen satte ballen i mål.


FIKK SJANSEN: Erik Sørensen på venstrekant er for tiden KIFs yngste med sine 19 år. Foto: Finn Sverre Lislevand

Sørlendingene hadde i det hele tatt mye stolpe ut, skudd utenfor eller keepermat. Gjestene derimot, som sikkert ønsket å vise at de hadde mer å by på enn filmfestival og Sildajazz, fortsatte å øke forspranget. Da det var ti minutter igjen stemte Haugesunds-supportene i med «Seier’n er vår». Det var for tidlig.

Makeløs avslutning

For det er her, åtte minutters spilletid igjen og seks mål bak, at det store vendepunktet kom. Der det tidligere kunne ført til kollektiv mental kollaps, viste det at miraklenes tid ikke var forbi anført av en teologistudent ved navn Sindre Rosseland Sørli.Motstanderlaget trodde fortsatt de var på vinnersporet og må ha oppdaget snuoperasjonen for seint. Fire minutter igjen å spille, hadde de all verdens tid til å demonstrere tversoverspill, helt til passivtegnet kom og det ble pepet fra tribunen.


JUBELSCENER: Stemningen stod etter hvert i taket i Gimlehallen lørdag. Slik så det ut i sluttminuttene da KIF banket inn det ene målet etter det andre. Haugaland-trener Andreas Justesen titter oppgitt opp på resultattavlen. Foto: Finn Sverre Lislevand

Men Rosseland Sørli, Mathias Christiansen og Aleksander Halkjelsvik Aabel var for lengst«on fire» og banket inn det ene målet etter det andre. Godt hjulpet av en meget god Simen Neset mellom KIF-stengene i kombo med åpent mål-strategi. Nå var det KIF-supportenes tur til å juble. Rett før 29. spilleminutt utlignet Halkjelsvik Aabel til 28-28. Haugesund tok time out til ingen nytte. Christiansen knallet inn matchballen rett før sluttsignalet.Banens beste

– Det er en førsteomgang der vi ikke får i gang forsvarsspillet og vi har en lei smak i munnen til pause. Men etter en periode med mye stang ut og med en keeper som redder, snur vi spillet. I stedet for å knekke sammen, pusher vi hverandre. Og det var veldig gøy å høre publikum, de var med på snuoperasjonen. Det setter vis stor pris på, strålte Sindre Rosseland Sørli, KIFs beste med åtte scoringer og drøssevis av assister.Ikke like fornøyd var bortelagets toppscorer med ni nettkjenninger, høyrekant Jon Robertsen, som ble kåret til Haugalands beste spiller.

– Forbanna surr når vi leder så mye. Det skal ikke skje, men det skjer, sa 18-åringen.

Strekens dag

– Mange takk til bakspillere som spilte inn. De får til bra flyt og gjør gode vurderinger på om de skal skyte selv eller spille inn, sa en fornøyd Aleksander Halkjelsvik Aabel, toppscorer med ti mål.

KIFs råsterke strekspiller, med 160 kilo i benk og 200 kilo i knebøy, viste gang på gang hvordan han kan vri seg ut av motstandernes jerngrep.

Selv følte han at det gikk veien de siste ti minuttene da KIF giret opp.

– Da viser vi at vi kan, sa han og berømmet samtidig Christiansen for å ta ansvar i sluttsekundene og for Rosseland Sørlis kampmoral da det gjald som mest.

Lyktes med 7-6

Ved å ta ut keeper utover i 2. omgang, gjorde sitt til at hjemmelaget klarte å hente inn noe av forspranget. Samtidig stod målvakt Simen Neset, som fikk mye spilletid, en meget god kamp og leverte flere klasseredninger.– Forsvaret står bra slik at jeg får til flere gode redninger, de viktigste, sa en smilende sisteskanse, som koste seg i mål med stemningen på tribunen og syntes det var stas at så mange kom.


En som også syntes KIF lyktes med sitt 7 mot 6-spill, var Haugaland-trener Andreas Justesen.

– Vi har 50 gode minutter og 10 minutter med mye rot og får svi for det. Guttene klarer å manne seg opp til en kamp som egentlig ikke betyr noe. Men vi går for å vinne, sa han.

Fornøyde ledere på hjemmebane

Langt mer fornøyd var KIF-trener Tihomir Baltić som mente siste kamp viste at det er mye å hente på å forbedre forsvarsspillet og innsats.– Seieren er til stor motivasjon for laget og inspirasjon for neste sesong, sa han


Nestleder i KIF Håndball, John Nilsen, synes utsiktene for neste sesong er spennende, med stor satsing på lokale talenter.

– Det kommer til å bli kjempegod trening og kamp om plassene. Det blir knallbra.

Etter siste seriekamp sesongen 2016/17 endte KIF på 7. plass med 21 poeng, med lørdagens rival Haugaland hakk i hæl, tre poeng bak. Nøtterøy Håndball og Sandnes rykker opp i elite, mens Sandefjord Håndball skal spille kvalik.


KAMPRAPPORT:

KIF-Haugaland Håndballklubb 29-28 (16-16)

Gimlehallen, lørdag 8. april

Dommere: Vidar Larsen og Kim Andre Hette

Utvisninger: KIF: 1 x direkte rødt, Haugaland 2 x 2 min.

Lagledere KIF: Tihomir Baltic, Stig Abrahamsen og Erik Welhaven LøchenBanens beste: KIF: Sindre Rosseland Sørli, Haugaland: Jon Robertsen

KIF-spillere (mål i parentes): Aleksander H. Aabel (10), Sindre Rosseland Sørli (8), Mathias Christiansen (6), Bendik Holstad (2), Sebastian Schultz Hansen (2), Johannes Jåsund (1), Simen Neset, Erlend Årstein Hansen, Erik Sørensen, Adin Sehovic, Christoffer Ryder Lislevand, Kristian Malerød Larsen og Stian Nygaard Michaelsen.

Toppscorer Haugaland: Jon Robertsen (9)


GUTTEGARDEROBEN: Scener fra en garderobe, Gimlehallen, lørdag 8. april. Sebastian Schultz Hansen (f.v.), Stig Abrahamsen (lagleder), Johannes Jåsund (bak Abrahamsen), Tihomir Baltić (trener) og sønnen Andrej, Sindre Rosseland Sørli på kne, Mathias Christiansen, Bendik Holstad, Erik Welhaven Løchen (lagleder, mellom Christiansen og Holstad), Simen Gården Aanjesen (bak Holstad), Simen Neset (bak Rosseland Sørli), Stian Nygaard Michaelsen (bak Neset), Christoffer Ryder Lislevand, Kristian Møllerød Larsen, Aleksander Halkjelsvik Aabel, Erik Sørensen (bak Halkjelsvik Aabel), Adin Sehovic og Erlend Årstein Hansen. Foto: Inger M. Witteveen

Skrevet av  

Bli grasrotgiver!
190 spillere har valgt KIF Håndball som grasrotmottaker i forbindelse med spill i Norsk Tipping. Vi trenger flere !!!
Les mer >>
KIF feirer 100 år
19. januar 2021 er det 100 år siden Kristiansand Idrettsforening ble stiftet. I dag består KIF av to grupper; friidrett og håndball. I begynnelsen drev KIF kun med friidrett, og profilene har vært mange.
Les mer >>
Learn Handball
Skreddersydde treningsplaner for trenere på alle nivåer.
Les mer >>
Støtt KIF håndball
via https://klubbdonasjon.no/klubber/?klubb=18632
Les mer >>
Nyutdannede dommere i Kristiansand
Nå i høst var 6 av våre KIF spillere blant de nyutdannede dommere (Dommer 1) i Kristiansand. 
Les mer >>
Koronavettkurs
Norges idrettsforbund har utarbeidet et fellesidrettslig e-kurs om koronavett. Idrettens koronavettkurs er et smittevernkurs for utøvere.
Les mer >>
KIF Håndball er i gang med historiebok i anledning klubbens 100 års jubileum. Den skal etter planen være ferdig i juni 2021.
Les mer >>
KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Da er sommeren  endelig her og varmen kommet. 
Les mer >>
Generøs gave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank!
Gjennom de lokale tildelingene av Sparebankstiftelsen SR-Bank prosjektet "FOR ALLE", har KIF håndball fått en generøs gave på 30.000,- fra stiftelsen.
Les mer >>
Nye retningslinjer for håndballtrening
Norges Håndballforbund har utarbeidet nye retningslinjer for organisert trening. Disse er basert på helsemyndighetenes veileder.
Les mer >>
Opprykk til 4.divisjon
Så er det klart at KIF håndball`s damelag er klare for spill i 4. divisjon fra neste sesong!
Les mer >>