3100 deltakere til Quart Cup


- Vi skal vinne, det er jo vår cup, fastslår Merlinda Qorraj (16) på KIF J15.


Det nikkes blant lagvenninner.

– Vi var i finalen i fjor, var vi ikke det da, kommer det fra Julie Nygård (15).

Spent førstereis på Quart Cup er Stine Heier (15) som skal være med for aller første gang. Mens Mailinn Bakke (15) nærmest er for veteran å regne med mange deltakelser bak seg, også som frivillig.

– Må være vakt og sitte i sekretariatet og sånn. Mamma er i turneringsgruppen, forklarer hun.


KIFS HÅPEFULLE: Bak fra venstre: Nicolai Nor Olsen (trener), Solveig Messel, Sunniva Nilsen, Sara Byklum, Celina Ross Løvdal, Mailinn Bakke, Jelena Odor, Vilde Kristine Egeli, Izabelle Moy, Hanne Aasen, Rebecca Kjetså, Stine Køpp, Stine Heier, Anne Linn Eriksen og Kristian Malerød Larsen (trener). I midten fra venstre: Ingrid Odinsen, Heidi Haugen, Kristine Egeli, Nelle Kristine Brannfjell, Erlina Zena, Sofia Gjermundnes, Silje Kregnes og Katarina Ross Løvdal. Foran fra venstre: Martine Henriksen, Ina Holbek, Pia Justnæs, Marte Kallhovd, Stine Solum, Merlinda Qorraj og Julie Nygård. Tommy Egeli og Janne Mjåvatn er også med i trenerteamet, men var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Inger M. Witteveen

Cupambisjoner
Det vrimler på Bane 1 i Gimlehallen tirsdag kveld. 31 spillere fra KIF J15 og J16 og noen nye jenter på prøvespill, har stilt opp på trening. Cup gir tydeligvis treningsboost.

Kristian Malerød Larsen er en av jentetrenerne. Det er hans første sesong som trener.


ENGASJERT COACH: Kristian Malerød Larsen (23) trives i rollen som trener, selv om det kan være stritt med studier og egne treninger med KIFs A-lag. Foto: Inger M. Witteveen

– Jeg trives veldig godt som trener. Men dagene går i ett med skole og treninger, forteller Malerød Larsen, strekspiller på KIFs 1. divisjonslag.

Opprinnelig fra Larvik og har spilt for både Tjølling og Sandefjord, før han flyttet til Sørlandet og bachelorstudier i økonomi ved UiA, med master fra høsten av.


GAMLE KJENTE: Kristian Malerød Larsen i aksjon mot sin tidligere klubb Sandefjord, hjemme i høst. Foto: Finn Sverre Lislevand


Men det spørs om seniorspilleren får lov til å stå på sidelinjen å dirigere J15 under cupen. Alle KIF-herrene skal jobbe med arrangementet «døgnet rundt».

Viktig inntektskilde
– Cupen er et være eller ikke være for KIF Håndball, forteller Svein Tønnessen, turneringsleder på femte året. Sammen med kampansvarlig Frank Aksnes skal han styre skuta gjennom en hektisk turneringshelg.


GOD KONTROLL: Det er femte året Svein Tønnessen er turneringsleder for Quart Cup. Foto: Inger M. Witteveen

Nærmere 400 dugnadsarbeidere vil være i sving. Tønnessen er trygg på at det meste kommer til å gå på skinner. Kontinuitet har sørget for at drevne sektorledere har stålkontroll.

– De tar oppgaven sin dødsens alvorlig, så vi har det fantastisk greit, sier en takknemlig cupgeneral.

Første gang i 1976
Da cupen så dagens lys for 41 år siden, var det som Christian Quart Cup. Men kjært barn har mange navn. Gjennom årenes løp har det blitt flere; fra KIF Yngres Turnering i de seinere år til Aquarama Cup ganske nylig.

– Men nå har vi gått tilbake til Quart-navnet, så nå er vi tilbake til røttene, og det blir det, sier Aksnes, som banker makker Tønnessen i fartstid.

17 år fra den spede start som «potet» til dagens primus motor. Natt til tirsdag kunne han sende ut siste kampoppsett.

Årets cup samler 290 lag med spillere i alderen 9-16 år. I tillegg til lokale lag, kommer det lag fra Vestlandet til Østlandet og noen danske. Nærmere 2000 tilreisende innkvarteres på skoler og hotell. Det skal spilles hundrevis av kamper på 18 baner langs aksen Idda til Sørlandshallen.

– Kan ikke annet enn å glede seg, humrer turneringslederen.


Skrevet av  

Vil du støtte KIF håndball uten at det koster deg en eneste krone?
Les mer >>
Folkets ildsjelpris: – Er det klubber som spør etter hjelp, så pleier jeg å trø til.
KIF Håndball er klubben i hans hjerte, men Frank Aksnes er slett ikke redd for å ta i et tak også for andre håndballklubber i Kristiansand.
Les mer >>
Lisensinformasjon sesongen 2019-20
Ny lisens for 2019-20 er tilgjengelig i Min Idrett. Husk å betale før sesongen starter.
Les mer >>
Keeper søkes!
KIF håndballs 5.divisjon damelag er på jakt etter en til keeper til vår stall.
Les mer >>
Samarbeid mellom NNPF og KIF Håndball
KIF håndball har inngått en gjensidig samarbeidsavtale med Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) for å fronte arbeidet mot narkotika og doping gjennom kampanjen «Bry Deg».
Les mer >>
VELKOMMEN TIL INFO MØTE PÅ IDDA
Har du barn som skal begynne i første klasse om noen få dager og som vil spille håndball i KIF håndball?
Les mer >>
Sommeren banker nå på døren
og vi nyter at det endelig blir litt varmere. KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Les mer >>
KIF Jenter 12 vant Våg Cup 2019
Etter 4 solid seiere i puljen med 13-3 over Fløy, 13-5 over Sunde IL-1, 12-5 over Hinna HK-2 og 13-6 over Stavanger IF-1, gikk jentene direkte til semifinale.
Les mer >>
Vinner av A-finale i Hummel cup 2019
KIF J12 Hellemyr gikk til topps i Hummelcup med seier 12-10 over Lund Håndball i en triller av en finale.
Les mer >>
Vel gjennomført grillfest
270 små og stor var samlet på Idda Arena Onsdag 22.mai for å delta på grillfesten for klubbens medlemmer og familie.
Les mer >>
Borgertoget 17.mai
KIF håndball sine juniorspillere stilte mannsterke for å vise mangfoldet i klubben KIF håndball. Spillerene lagde show og underholdt  mange av de oppmøtte som stod langs veien.
Les mer >>