KIF-trio scoret nærmere 300 mål forrige sesongDet skal ikke skorte på nettkjenninger når serien starter igjen i september, lover KIFs målkonger.


– Det er gøy å score, men det viktigste er å vinne kamper, da er det ikke så viktig hvem som scorer.

KIFs toppscorere Sebastian Schultz Hansen, Mathias Christiansen og Bendik Holstad er skjønt enige.

«Flere mål vi venter på»

Sesongoppkjøringen for KIFs 1. divisjonslag i håndball er i full gang. En midt på treet 7. plass er fasit etter sesongen 2016/17. Klubben og laget har ambisjoner om å klatre oppover på tabellen. Men da må det ikke slippes inn for mange mål – og det må scores mål. Akkurat det siste er trioens forse. Nesten 300 mål har det blitt i sesongen som gikk. Og flere skal det bli nå serien starter i september, hvis vi skal tro målkongene.

Blant landets beste
Sebastian Schultz Hansen var skadet i en periode i vinter, men rakk likevel 19 av 22 kamper. Det resulterte i 114 mål, hvorav 41 fra 7 meters merke. Det ga en solid 6. plass på toppscorerlista for landets 1. divisjonslag.


TOPPSCORER: Sebastian Schultz Hansen var KIFs mest treffsikre i sesongen 2016/17 med 114 nettkjenninger. Her mot knallsterke Sandnes hjemme i Gimlehallen 5. mars. Rogalandslaget spiller kommende sesong i eliteserien. Foto: Finn Sverre Lislevand

Øverst troner Simen Holand Pettersen i Sandefjord Håndball med 151 mål, og et snitt på imponerende 7,2 mål per kamp. Så er han også sønn av sin far, Gunnar Pettersen, tidligere landslagstrener for Norge og eks-Vipers-trener. På neste pallplass følger Khaled Chentout, Nøtterøy Håndball, med 139 mål. Dernest Edwin Fjeldtvedt, Viking Håndball, med ni færre mål på samvittigheten.


«NESTEN» HELT I HUNDRE: Mathias Christiansen sørget for nærmere 100 mål (97, helt korrekt) forrige sesong. Her fra hjemmekampen mot Runar Sandefjord 18. mars, der Christiansens ble kåret til banens beste. Han tror hans tidligere klubb fra Vestfold vil være den største utfordreren i kommende 1. divisjonsserie. Foto. Finn Sverre Lislevand

Har fått spille mye
– Som backer har vi fått spille mye i år, sier Mathias Christiansen, som mener mye spilletid er noe av forklaringen på at han og Sebastian Schultz Hansen har kunnet lage målkalas. Men de ønsker ikke å hvile på sine laurbær, treningsvillige som de er.


FRYKTET VENSTRESLEGGE: Høyrekant Bendik Holstad er en spiller som tør å skyte fra vanskelige posisjoner. Det ga uttelling med 73 mål. Her forseres Sandefjords forsvar forrige sesong. Foto: Finn Sverre Lislevand

Venstrehendte håndballspillere vokser heller ikke på trær, for å si det sånn. Det har gitt store muligheter for Bendik Holstad på høyrekant. Da Preben Egeli forsvant til eliteserielaget Bodø i fjor sommer, ble de en ledig plass. Inn kom Holstad fra Alta IF Håndball etter et lengre skadeavbrekk. Og har bøttet innpå med mål. Nå ser han frem til en ny sesong.

Runar Sandefjord er favoritt
Målkongene er enige om at Runar Sandefjord blir den argeste konkurrenten i kommende serie. Vestfoldlaget lå lenge og snuste på opprykksplass på en tett og jevn tabell, men måtte til slutt nøye seg med 5. plass.

– Runar har hentet inn forsterkninger, og er helt klart blant favorittene, opplyser Holstad. Christiansen er enig og tror sandefjordingene er revansjesugne.

– St. Hallvard er en utfordrer, men Runar er det klart beste laget på papiret, sier han.


GUTTA BOYS: Fra KIF-trening i Gimlehallen tirsdag. Bak fra venstre: Sebastian Schultz Hansen, Tihomir Baltić (trener), Mathias Christiansen, Adin Sehovic, Kristian Malerød Larsen. Sindre Rosseland Sørli, Stian Nygaard Michaelsen, Simen Neset, Øyvind Frigstad og Simen Gården Aanjesen. Foran fra venstre: Bendik Holstad, Erlend Årstein Hansen, Aleksander Halkjelsvik Aabel, Johannes Jåsund, Christoffer Ryder Lislevand, Erik Sørensen og Kristian Nordvik Thyssen. Foto: Inger M. Witteveen


Skrevet av  

KIF rotet bort seieren
Bortelaget fra Kristiansand ledet mesteparten av serieoppgjøret mot Sandefjord Håndball, med tapte med to mål.
Les mer >>
Frigstad toppscorer med ni mål i seriedebuten
Tross tap i åpningskampen mot St. Hallvard, fikk Øyvind Frigstad og KIF-herrene vist at de har noe å fare med i årets sesong.
Les mer >>
Glenn Solberg frykter KIF i seriestarten
Den tidligere landslagsprofilen og nå hovedtrener for St. Hallvard tror det kan bli en tøff åpningskamp i Kristiansand søndag.  
Les mer >>
KIF HÅNDBALL INVITERER TIL 1.DIVISJONSKAMP
KIF - ST. HALLVARD  Søndag 10.september kl.18.00 i Gimlehallen
Debutanten scoret fem mål da KIF banket Just
William Fiala Gjermundnes (16) var blant toppscorerne da KIF Håndball vant 37-20 over Just IL i NM.
Les mer >>
«Halve» KIF studerer på UiA
Det er ikke alltid like lett å kombinere mye trening og studier.
Les mer >>
16-åring klar for KIF
William Fiala Gjermundnes blir en av de yngste 1. divisjonsspillerne i Norge på herresiden.
Les mer >>
Seriestart
Søndag 10.September kl.18:00
KIF til Skjærgårdslekene
KIF får god matching fra flere Eliteserielag.
Les mer >>
Tøff oppkjøring for KIF-herrene
Sommer, sol og egentreningsperioden er over. Nå venter sju fellestreninger i uka for 1. divisjonslaget.  
Les mer >>
Tidligere KIF-spiller gleder seg til VM
Preben Egeli er blant de 16 utvalgte på det norske u-landslaget i håndball-VM i august. Først skal han spille i Scandinavian Open Championship.
Les mer >>
KIFs nye styreleder begynte med håndball som 38-åring
Svein Erik Jensens første deltakelse i norgesmesterskapet for veteraner resulterte i seks brudd i lillefingeren.
Les mer >>