KIF-trio scoret nærmere 300 mål forrige sesongDet skal ikke skorte på nettkjenninger når serien starter igjen i september, lover KIFs målkonger.


– Det er gøy å score, men det viktigste er å vinne kamper, da er det ikke så viktig hvem som scorer.

KIFs toppscorere Sebastian Schultz Hansen, Mathias Christiansen og Bendik Holstad er skjønt enige.

«Flere mål vi venter på»

Sesongoppkjøringen for KIFs 1. divisjonslag i håndball er i full gang. En midt på treet 7. plass er fasit etter sesongen 2016/17. Klubben og laget har ambisjoner om å klatre oppover på tabellen. Men da må det ikke slippes inn for mange mål – og det må scores mål. Akkurat det siste er trioens forse. Nesten 300 mål har det blitt i sesongen som gikk. Og flere skal det bli nå serien starter i september, hvis vi skal tro målkongene.

Blant landets beste
Sebastian Schultz Hansen var skadet i en periode i vinter, men rakk likevel 19 av 22 kamper. Det resulterte i 114 mål, hvorav 41 fra 7 meters merke. Det ga en solid 6. plass på toppscorerlista for landets 1. divisjonslag.


TOPPSCORER: Sebastian Schultz Hansen var KIFs mest treffsikre i sesongen 2016/17 med 114 nettkjenninger. Her mot knallsterke Sandnes hjemme i Gimlehallen 5. mars. Rogalandslaget spiller kommende sesong i eliteserien. Foto: Finn Sverre Lislevand

Øverst troner Simen Holand Pettersen i Sandefjord Håndball med 151 mål, og et snitt på imponerende 7,2 mål per kamp. Så er han også sønn av sin far, Gunnar Pettersen, tidligere landslagstrener for Norge og eks-Vipers-trener. På neste pallplass følger Khaled Chentout, Nøtterøy Håndball, med 139 mål. Dernest Edwin Fjeldtvedt, Viking Håndball, med ni færre mål på samvittigheten.


«NESTEN» HELT I HUNDRE: Mathias Christiansen sørget for nærmere 100 mål (97, helt korrekt) forrige sesong. Her fra hjemmekampen mot Runar Sandefjord 18. mars, der Christiansens ble kåret til banens beste. Han tror hans tidligere klubb fra Vestfold vil være den største utfordreren i kommende 1. divisjonsserie. Foto. Finn Sverre Lislevand

Har fått spille mye
– Som backer har vi fått spille mye i år, sier Mathias Christiansen, som mener mye spilletid er noe av forklaringen på at han og Sebastian Schultz Hansen har kunnet lage målkalas. Men de ønsker ikke å hvile på sine laurbær, treningsvillige som de er.


FRYKTET VENSTRESLEGGE: Høyrekant Bendik Holstad er en spiller som tør å skyte fra vanskelige posisjoner. Det ga uttelling med 73 mål. Her forseres Sandefjords forsvar forrige sesong. Foto: Finn Sverre Lislevand

Venstrehendte håndballspillere vokser heller ikke på trær, for å si det sånn. Det har gitt store muligheter for Bendik Holstad på høyrekant. Da Preben Egeli forsvant til eliteserielaget Bodø i fjor sommer, ble de en ledig plass. Inn kom Holstad fra Alta IF Håndball etter et lengre skadeavbrekk. Og har bøttet innpå med mål. Nå ser han frem til en ny sesong.

Runar Sandefjord er favoritt
Målkongene er enige om at Runar Sandefjord blir den argeste konkurrenten i kommende serie. Vestfoldlaget lå lenge og snuste på opprykksplass på en tett og jevn tabell, men måtte til slutt nøye seg med 5. plass.

– Runar har hentet inn forsterkninger, og er helt klart blant favorittene, opplyser Holstad. Christiansen er enig og tror sandefjordingene er revansjesugne.

– St. Hallvard er en utfordrer, men Runar er det klart beste laget på papiret, sier han.


GUTTA BOYS: Fra KIF-trening i Gimlehallen tirsdag. Bak fra venstre: Sebastian Schultz Hansen, Tihomir Baltić (trener), Mathias Christiansen, Adin Sehovic, Kristian Malerød Larsen. Sindre Rosseland Sørli, Stian Nygaard Michaelsen, Simen Neset, Øyvind Frigstad og Simen Gården Aanjesen. Foran fra venstre: Bendik Holstad, Erlend Årstein Hansen, Aleksander Halkjelsvik Aabel, Johannes Jåsund, Christoffer Ryder Lislevand, Erik Sørensen og Kristian Nordvik Thyssen. Foto: Inger M. Witteveen


Skrevet av  

Vil du spille håndball i KIF?
Vi har håndball trening for deg som er nybegynner/ 6 år høsten 2018 
Les mer >>
I KIF Håndball tar vi alkovett på alvor
Alle foreldre skal være trygge på at de kan sende barna på trening eller overnattingstur med idrettslaget uten å være bekymret for voksnes alkoholbruk.
Les mer >>
KIF J13 vant A-finalen i Quart Cup
Under helgas Quart cup gikk begge KIF J13 lagene finalen. Igjen!
Les mer >>
Fortsettende årsmøte
Innkalling til "fortsettende årsmøte" i KIF håndball. Mandag 30.april kl. 17:00, Klubbkontoret i Gimlehallen.
Les mer >>
Spillerutvikling Junioravdeling
Spillerutvikling i KIF Junior med Kristian Malerød Larsen er over for denne gang.
Les mer >>
Etterlyser mer handling
Bakspiller Øyvind Frigstad er klar på at noe må gjøres i hele KIF skal oppholdet i 2. divisjon bli kortvarig og han selv teller litt på knappene på om han blir med laget ned kommende sesong.
Les mer >>
Sesongens siste hjemmekamp
KIF - Haslum IL
Les mer >>
KIF rotet bort seieren
KIF Håndball styrte kampen mot HK Herulf Moss inntil fem minutter gjenstod.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Neste hjemmekamp i 1.divisjon er 04.03.2018 kl. 16:00 i Gimlehallen
Les mer >>
Surt ettmålstap for KIF
I stedet for å vinne sin tredje strake seier, er KIF Håndball tilbake under nedrykkstreken etter 23–24–tapet for Follo.
Les mer >>
KIF-seier med bismak
KIF kriget seg til to poeng mot Charlottenlund. For David André Rui, som er på utlån fra ØIF, endte det med en brukket arm.
Les mer >>