– Veldig gøy å være tilbake i KIF


Øyvind Frigstad (23) er på plass igjen i gamleklubben etter to år i Drammen Håndballklubb.23-åringen signerte med gamleklubben før påske, med oppstart i juni. Bak seg har han et to år langt opphold i eliteserien med Drammensklubben.

Etter de første treningene med sin «nye-gamle» klubb i Gimlehallen, liker han det han ser.


VENSTREHENDT: Øyvind Frigstad i Drammenstrøya mot St. Hallvard i et nabooppgjør i eliteserien. Forrige sesong ble delvis spolert av sykdom for kristiansanderen. Foto: Haakon Hallingstad

Berømmer samholdet

– Det er veldig gøy å være tilbake. Kjemien var der med en gang. Det er viktig for å stå sammen som et lag og kjempe for hverandre, sier håndballspilleren.

Noen nye spillere har kommet til siden sist, men mange av lagkameratene har han spilt med før. Noen helt fra aldersbestemte lag, slik som Simen Neset, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Sebastian Schultz Hansen.


GAMLE KJENTE: De har spilt sammen siden aldersbestemte lag. Simen Neset (t.v.), Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel, Sebastian Schultz Hansen og Øyvind Frigstad. Foto: Inger M. Witteveen

Keeper Simen Neset er ikke i tvil:

– Like god som før. Han har fått god matching i eliteserien.

Som syvåringer begynte de samtidig i AK, før de fortsatte til Gimletroll, og til KIF. De spilte også på samme fotball-lag til de var 16.

– Veldig godt å ha ham tilbake, er Aleksander Halkjelsvik Aabels dom.

– De beste håndballminnene har vi sammen. Vi gjorde det bra i nasjonale serier og i aldersbestemte serier. Også er han en fin fyr, sier Sindre Rosseland Sørli. Sølv i Spar-serien (dagens Lerøyserie) henger nok høyt blant felles håndballminner.

Har fulgt KIF fra sidelinjen

Den venstrehendte høyrebacken har ikke glemt gamleklubben in absentia, men holdt seg oppdatert og vært på mange kamper, noen gode og noen litt mindre gode.

– KIF har et toppnivå til å slå alle, men synd at de synker så lavt i noen kamper. Laget må være målrettet i alle kamper, sier han og legger til:

– Vi må tørre å sette krav til hverandre nå. Tørre å si ifra. Være fokuserte. Vi kan ikke bare si at vi satser, vi må være fokusert på hver trening. Å heve bunnivået er veldig viktig for ikke å gå på smeller.


FULL INNSATS: Øyvind Frigstad liker at det er god trøkk på treningene. Her prøver han å stoppe Alexander Fridén. Kristian Malerød Larsen (f.v.), Aleksander Halkjelsvik Aabel og Christoffer Ryder Lislevand. Foto: Inger M. Witteveen

Han mener bredden i laget er viktig, for å få mer flyt med flere å spille på, og for å kunne dele belastningene på flere.

– Ingen spiller 22 gode kamper. Derfor trenger vi alle spillerne, sier han.

Dønn seriøs

Bitene har falt på plass for «nykommeren». Foreløpig bor han hjemme, men flytter inn med samboer på Lund i juli. Lærerstudiene fortsettes ved UiA.


SERIØS: Det vil bli mange timer i Gimlehallen for høyrebacken Øyvind Frigstad, ved siden av studier. Foto: Inger M. Witteveen

– Alt har falt på plass. Nå kan jeg fokusere på det som er viktig med studier og håndball. Det passer meg perfekt, sier Frigstad fornøyd.

Han tar ikke lett på noen av oppgavene. Selv med trening fem kvelder i uka, vil han legge inn en ekstra treningsøkt før skolen om morgenen. Helt perfekt.


Skrevet av  

Tihomir Baltić fortsetter som KIF-trener.Kroaten går løs på sin tredje sesong med KIF-herrene.
Les mer >>
Crossfit skal gi KIF et løft.
   For første gang trener håndballspillerne i KIF crossfit i sesongoppkjøringen.
Les mer >>
– Veldig gøy å være tilbake i KIF
Øyvind Frigstad (23) er på plass igjen i gamleklubben etter to år i Drammen Håndballklubb.
Les mer >>
KIF-trio scoret nærmere 300 mål forrige sesong
Det skal ikke skorte på nettkjenninger når serien starter igjen i september, lover KIFs målkonger.
Les mer >>
Tips til deg som skal kjøpe din første bolig
Les mer >>
KIF Håndball ønsker alle en flott dag i rødt, hvitt og blått.            
Les mer >>
Vipps, så var vi der!
Nå er Vipps en del av Sparebanken Sør. Det betyr mange nye muligheter både for våre privatkunder og bedriftskunder. 
Les mer >>
3100 deltakere til Quart Cup
- Vi skal vinne, det er jo vår cup, fastslår Merlinda Qorraj (16) på KIF J15.
Les mer >>
Eliteseriespiller har signert toårskontrakt med KIF
Etter tre sesonger i eliteserien med Drammen Håndballklubb kommer Øyvind Frigstad (23) tilbake til hjembyen Kristiansand.
Les mer >>
Norske Talenter-aktuelle Fredrik Moe tryllet håndballaget sitt til seriemester
At det kan lønne seg å ha en tryllekunstner på laget, fikk KIF-herrene i 3. divisjon erfare.
Les mer >>
KIF-jubel etter sterk sluttspurt
KIF snudde kampen mot Haugaland åtte minutter før slutt, og avsluttet sesongen med 29-28-seier på hjemmebane.
Les mer >>
Utsetter studier for å spille i KIF
Drømmen om fysioterapeututdanning i Danmark er satt på vent for KIFs venstrekant Johannes Jåsund. Nå er det håndballen som veier tyngst.
Les mer >>