– Veldig gøy å være tilbake i KIF


Øyvind Frigstad (23) er på plass igjen i gamleklubben etter to år i Drammen Håndballklubb.23-åringen signerte med gamleklubben før påske, med oppstart i juni. Bak seg har han et to år langt opphold i eliteserien med Drammensklubben.

Etter de første treningene med sin «nye-gamle» klubb i Gimlehallen, liker han det han ser.


VENSTREHENDT: Øyvind Frigstad i Drammenstrøya mot St. Hallvard i et nabooppgjør i eliteserien. Forrige sesong ble delvis spolert av sykdom for kristiansanderen. Foto: Haakon Hallingstad

Berømmer samholdet

– Det er veldig gøy å være tilbake. Kjemien var der med en gang. Det er viktig for å stå sammen som et lag og kjempe for hverandre, sier håndballspilleren.

Noen nye spillere har kommet til siden sist, men mange av lagkameratene har han spilt med før. Noen helt fra aldersbestemte lag, slik som Simen Neset, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Sebastian Schultz Hansen.


GAMLE KJENTE: De har spilt sammen siden aldersbestemte lag. Simen Neset (t.v.), Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel, Sebastian Schultz Hansen og Øyvind Frigstad. Foto: Inger M. Witteveen

Keeper Simen Neset er ikke i tvil:

– Like god som før. Han har fått god matching i eliteserien.

Som syvåringer begynte de samtidig i AK, før de fortsatte til Gimletroll, og til KIF. De spilte også på samme fotball-lag til de var 16.

– Veldig godt å ha ham tilbake, er Aleksander Halkjelsvik Aabels dom.

– De beste håndballminnene har vi sammen. Vi gjorde det bra i nasjonale serier og i aldersbestemte serier. Også er han en fin fyr, sier Sindre Rosseland Sørli. Sølv i Spar-serien (dagens Lerøyserie) henger nok høyt blant felles håndballminner.

Har fulgt KIF fra sidelinjen

Den venstrehendte høyrebacken har ikke glemt gamleklubben in absentia, men holdt seg oppdatert og vært på mange kamper, noen gode og noen litt mindre gode.

– KIF har et toppnivå til å slå alle, men synd at de synker så lavt i noen kamper. Laget må være målrettet i alle kamper, sier han og legger til:

– Vi må tørre å sette krav til hverandre nå. Tørre å si ifra. Være fokuserte. Vi kan ikke bare si at vi satser, vi må være fokusert på hver trening. Å heve bunnivået er veldig viktig for ikke å gå på smeller.


FULL INNSATS: Øyvind Frigstad liker at det er god trøkk på treningene. Her prøver han å stoppe Alexander Fridén. Kristian Malerød Larsen (f.v.), Aleksander Halkjelsvik Aabel og Christoffer Ryder Lislevand. Foto: Inger M. Witteveen

Han mener bredden i laget er viktig, for å få mer flyt med flere å spille på, og for å kunne dele belastningene på flere.

– Ingen spiller 22 gode kamper. Derfor trenger vi alle spillerne, sier han.

Dønn seriøs

Bitene har falt på plass for «nykommeren». Foreløpig bor han hjemme, men flytter inn med samboer på Lund i juli. Lærerstudiene fortsettes ved UiA.


SERIØS: Det vil bli mange timer i Gimlehallen for høyrebacken Øyvind Frigstad, ved siden av studier. Foto: Inger M. Witteveen

– Alt har falt på plass. Nå kan jeg fokusere på det som er viktig med studier og håndball. Det passer meg perfekt, sier Frigstad fornøyd.

Han tar ikke lett på noen av oppgavene. Selv med trening fem kvelder i uka, vil han legge inn en ekstra treningsøkt før skolen om morgenen. Helt perfekt.


Skrevet av  

Vil du spille håndball i KIF?
Vi har håndball trening for deg som er nybegynner/ 6 år høsten 2018 
Les mer >>
I KIF Håndball tar vi alkovett på alvor
Alle foreldre skal være trygge på at de kan sende barna på trening eller overnattingstur med idrettslaget uten å være bekymret for voksnes alkoholbruk.
Les mer >>
KIF J13 vant A-finalen i Quart Cup
Under helgas Quart cup gikk begge KIF J13 lagene finalen. Igjen!
Les mer >>
Fortsettende årsmøte
Innkalling til "fortsettende årsmøte" i KIF håndball. Mandag 30.april kl. 17:00, Klubbkontoret i Gimlehallen.
Les mer >>
Spillerutvikling Junioravdeling
Spillerutvikling i KIF Junior med Kristian Malerød Larsen er over for denne gang.
Les mer >>
Etterlyser mer handling
Bakspiller Øyvind Frigstad er klar på at noe må gjøres i hele KIF skal oppholdet i 2. divisjon bli kortvarig og han selv teller litt på knappene på om han blir med laget ned kommende sesong.
Les mer >>
Sesongens siste hjemmekamp
KIF - Haslum IL
Les mer >>
KIF rotet bort seieren
KIF Håndball styrte kampen mot HK Herulf Moss inntil fem minutter gjenstod.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Neste hjemmekamp i 1.divisjon er 04.03.2018 kl. 16:00 i Gimlehallen
Les mer >>
Surt ettmålstap for KIF
I stedet for å vinne sin tredje strake seier, er KIF Håndball tilbake under nedrykkstreken etter 23–24–tapet for Follo.
Les mer >>
KIF-seier med bismak
KIF kriget seg til to poeng mot Charlottenlund. For David André Rui, som er på utlån fra ØIF, endte det med en brukket arm.
Les mer >>