– Veldig gøy å være tilbake i KIF


Øyvind Frigstad (23) er på plass igjen i gamleklubben etter to år i Drammen Håndballklubb.23-åringen signerte med gamleklubben før påske, med oppstart i juni. Bak seg har han et to år langt opphold i eliteserien med Drammensklubben.

Etter de første treningene med sin «nye-gamle» klubb i Gimlehallen, liker han det han ser.


VENSTREHENDT: Øyvind Frigstad i Drammenstrøya mot St. Hallvard i et nabooppgjør i eliteserien. Forrige sesong ble delvis spolert av sykdom for kristiansanderen. Foto: Haakon Hallingstad

Berømmer samholdet

– Det er veldig gøy å være tilbake. Kjemien var der med en gang. Det er viktig for å stå sammen som et lag og kjempe for hverandre, sier håndballspilleren.

Noen nye spillere har kommet til siden sist, men mange av lagkameratene har han spilt med før. Noen helt fra aldersbestemte lag, slik som Simen Neset, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Sebastian Schultz Hansen.


GAMLE KJENTE: De har spilt sammen siden aldersbestemte lag. Simen Neset (t.v.), Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel, Sebastian Schultz Hansen og Øyvind Frigstad. Foto: Inger M. Witteveen

Keeper Simen Neset er ikke i tvil:

– Like god som før. Han har fått god matching i eliteserien.

Som syvåringer begynte de samtidig i AK, før de fortsatte til Gimletroll, og til KIF. De spilte også på samme fotball-lag til de var 16.

– Veldig godt å ha ham tilbake, er Aleksander Halkjelsvik Aabels dom.

– De beste håndballminnene har vi sammen. Vi gjorde det bra i nasjonale serier og i aldersbestemte serier. Også er han en fin fyr, sier Sindre Rosseland Sørli. Sølv i Spar-serien (dagens Lerøyserie) henger nok høyt blant felles håndballminner.

Har fulgt KIF fra sidelinjen

Den venstrehendte høyrebacken har ikke glemt gamleklubben in absentia, men holdt seg oppdatert og vært på mange kamper, noen gode og noen litt mindre gode.

– KIF har et toppnivå til å slå alle, men synd at de synker så lavt i noen kamper. Laget må være målrettet i alle kamper, sier han og legger til:

– Vi må tørre å sette krav til hverandre nå. Tørre å si ifra. Være fokuserte. Vi kan ikke bare si at vi satser, vi må være fokusert på hver trening. Å heve bunnivået er veldig viktig for ikke å gå på smeller.


FULL INNSATS: Øyvind Frigstad liker at det er god trøkk på treningene. Her prøver han å stoppe Alexander Fridén. Kristian Malerød Larsen (f.v.), Aleksander Halkjelsvik Aabel og Christoffer Ryder Lislevand. Foto: Inger M. Witteveen

Han mener bredden i laget er viktig, for å få mer flyt med flere å spille på, og for å kunne dele belastningene på flere.

– Ingen spiller 22 gode kamper. Derfor trenger vi alle spillerne, sier han.

Dønn seriøs

Bitene har falt på plass for «nykommeren». Foreløpig bor han hjemme, men flytter inn med samboer på Lund i juli. Lærerstudiene fortsettes ved UiA.


SERIØS: Det vil bli mange timer i Gimlehallen for høyrebacken Øyvind Frigstad, ved siden av studier. Foto: Inger M. Witteveen

– Alt har falt på plass. Nå kan jeg fokusere på det som er viktig med studier og håndball. Det passer meg perfekt, sier Frigstad fornøyd.

Han tar ikke lett på noen av oppgavene. Selv med trening fem kvelder i uka, vil han legge inn en ekstra treningsøkt før skolen om morgenen. Helt perfekt.


Skrevet av  

KIF i nedrykksfare etter nytt tap
– Tar vi ikke poeng fortere enn svint, er vi ikke i 1. divisjon neste år, sier KIFs toppscorer Sebastian Schultz Hansen etter 14-målstapet mot Viking TIF i Bergen lørdag.
Les mer >>
Neste hjemmekamp er 28.01!
Søndag 28.01.2018  tar vårt 1.divisjons lag imot Charlottenlund på Idda Arena.
Les mer >>
KIF holdt tabelltreeren i ånde
KIF ledet mot Sandefjord Håndball etter en knallgod 1. omgang, men maktet ikke holde presset oppe etter pause.
Les mer >>
Fra vondt til verre for KIF
Det var få lyspunkter for KIF Håndball som startet sesongens returkamper med 11-målstap mot St. Hallvard.
Les mer >>
12 Frigstad-mål var ikke nok mot Haslum
Det ble målshow i Nadderud Arena, men festen etterpå uteble for KIF Håndball.
Les mer >>
KIF fikk det tøft mot tabelltoeren
Nærbø ble for sterke for KIF-herrene, som røk på et 21-28-tap hjemme i Idda Arena.
Les mer >>
KIF: - Utrolig deilig med seier
Selv om sluttminuttene ble nervepirrende, vant KIF fortjent 23-25 over Lillestrøm etter å ha ledet det meste av kampen.
Les mer >>
KIF - Nærbø på Idda Arena
 Lørdag 25.11 kl. 16:00 KIF håndball - Nærbø
Les mer >>
KIF raknet mot slutten
Etter å ha ledet mot HK Herulf Moss til pause, gikk KIF på en smell i andreomgangen.
Les mer >>
Norges energi
Støtt klubben i ditt hjerte
Les mer >>
KIF satte en støkk i serielederen
Det så lenge ut til at KIF-herrene skulle klare å bryte storfavoritt Runar Sandefjords seiersrekke.
Les mer >>
Smilet er tilbake i KIF
Etter en trøblete sesongstart er godfølelsen tilbake i KIF-leiren før søndagens møte med serieleder Runar Sandefjord.
Les mer >>
Herrer
Damer
1. div
3.div
5. div