– Veldig gøy å være tilbake i KIF


Øyvind Frigstad (23) er på plass igjen i gamleklubben etter to år i Drammen Håndballklubb.23-åringen signerte med gamleklubben før påske, med oppstart i juni. Bak seg har han et to år langt opphold i eliteserien med Drammensklubben.

Etter de første treningene med sin «nye-gamle» klubb i Gimlehallen, liker han det han ser.


VENSTREHENDT: Øyvind Frigstad i Drammenstrøya mot St. Hallvard i et nabooppgjør i eliteserien. Forrige sesong ble delvis spolert av sykdom for kristiansanderen. Foto: Haakon Hallingstad

Berømmer samholdet

– Det er veldig gøy å være tilbake. Kjemien var der med en gang. Det er viktig for å stå sammen som et lag og kjempe for hverandre, sier håndballspilleren.

Noen nye spillere har kommet til siden sist, men mange av lagkameratene har han spilt med før. Noen helt fra aldersbestemte lag, slik som Simen Neset, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Sebastian Schultz Hansen.


GAMLE KJENTE: De har spilt sammen siden aldersbestemte lag. Simen Neset (t.v.), Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel, Sebastian Schultz Hansen og Øyvind Frigstad. Foto: Inger M. Witteveen

Keeper Simen Neset er ikke i tvil:

– Like god som før. Han har fått god matching i eliteserien.

Som syvåringer begynte de samtidig i AK, før de fortsatte til Gimletroll, og til KIF. De spilte også på samme fotball-lag til de var 16.

– Veldig godt å ha ham tilbake, er Aleksander Halkjelsvik Aabels dom.

– De beste håndballminnene har vi sammen. Vi gjorde det bra i nasjonale serier og i aldersbestemte serier. Også er han en fin fyr, sier Sindre Rosseland Sørli. Sølv i Spar-serien (dagens Lerøyserie) henger nok høyt blant felles håndballminner.

Har fulgt KIF fra sidelinjen

Den venstrehendte høyrebacken har ikke glemt gamleklubben in absentia, men holdt seg oppdatert og vært på mange kamper, noen gode og noen litt mindre gode.

– KIF har et toppnivå til å slå alle, men synd at de synker så lavt i noen kamper. Laget må være målrettet i alle kamper, sier han og legger til:

– Vi må tørre å sette krav til hverandre nå. Tørre å si ifra. Være fokuserte. Vi kan ikke bare si at vi satser, vi må være fokusert på hver trening. Å heve bunnivået er veldig viktig for ikke å gå på smeller.


FULL INNSATS: Øyvind Frigstad liker at det er god trøkk på treningene. Her prøver han å stoppe Alexander Fridén. Kristian Malerød Larsen (f.v.), Aleksander Halkjelsvik Aabel og Christoffer Ryder Lislevand. Foto: Inger M. Witteveen

Han mener bredden i laget er viktig, for å få mer flyt med flere å spille på, og for å kunne dele belastningene på flere.

– Ingen spiller 22 gode kamper. Derfor trenger vi alle spillerne, sier han.

Dønn seriøs

Bitene har falt på plass for «nykommeren». Foreløpig bor han hjemme, men flytter inn med samboer på Lund i juli. Lærerstudiene fortsettes ved UiA.


SERIØS: Det vil bli mange timer i Gimlehallen for høyrebacken Øyvind Frigstad, ved siden av studier. Foto: Inger M. Witteveen

– Alt har falt på plass. Nå kan jeg fokusere på det som er viktig med studier og håndball. Det passer meg perfekt, sier Frigstad fornøyd.

Han tar ikke lett på noen av oppgavene. Selv med trening fem kvelder i uka, vil han legge inn en ekstra treningsøkt før skolen om morgenen. Helt perfekt.


Skrevet av  

KIF Håndball - Viking TIF
   Søndag 24.September kl. 16:00 i Gimlehallen
Les mer >>
KIF rotet bort seieren
Bortelaget fra Kristiansand ledet mesteparten av serieoppgjøret mot Sandefjord Håndball, med tapte med to mål.
Les mer >>
Frigstad toppscorer med ni mål i seriedebuten
Tross tap i åpningskampen mot St. Hallvard, fikk Øyvind Frigstad og KIF-herrene vist at de har noe å fare med i årets sesong.
Les mer >>
Glenn Solberg frykter KIF i seriestarten
Den tidligere landslagsprofilen og nå hovedtrener for St. Hallvard tror det kan bli en tøff åpningskamp i Kristiansand søndag.  
Les mer >>
KIF HÅNDBALL INVITERER TIL 1.DIVISJONSKAMP
KIF - ST. HALLVARD  Søndag 10.september kl.18.00 i Gimlehallen
Debutanten scoret fem mål da KIF banket Just
William Fiala Gjermundnes (16) var blant toppscorerne da KIF Håndball vant 37-20 over Just IL i NM.
Les mer >>
«Halve» KIF studerer på UiA
Det er ikke alltid like lett å kombinere mye trening og studier.
Les mer >>
16-åring klar for KIF
William Fiala Gjermundnes blir en av de yngste 1. divisjonsspillerne i Norge på herresiden.
Les mer >>
Seriestart
Søndag 10.September kl.18:00
KIF til Skjærgårdslekene
KIF får god matching fra flere Eliteserielag.
Les mer >>
Tøff oppkjøring for KIF-herrene
Sommer, sol og egentreningsperioden er over. Nå venter sju fellestreninger i uka for 1. divisjonslaget.  
Les mer >>
Tidligere KIF-spiller gleder seg til VM
Preben Egeli er blant de 16 utvalgte på det norske u-landslaget i håndball-VM i august. Først skal han spille i Scandinavian Open Championship.
Les mer >>
Herrer
Damer
1. div
3.div
5. div