Tidligere KIF-spiller gleder seg til VM


Preben Egeli er blant de 16 utvalgte på det norske u-landslaget i håndball-VM i august. Først skal han spille i Scandinavian Open Championship.


   HYTTEKOS I SØGNE: Songdølen Preben Egeli (19) nyter sørlandsk skjærgård før U-landskampene i Scandinavian Open Championship på Langhus, som starter fredag 28. juli. Han begynner å bli en rutinert landslagsspiller, men det er første gang han spiller landskamper på norsk jord. Foto: Privat
      

Håndball-VM for U-landslaget spilles i Georgia i begynnelsen av august, men allerede kommende helg er det Scandinavian Open Championship.

Med to store mesterskap på rappen får Preben Egeli et hektisk program fremover. 19-åringen fra Greipstad, som forlot KIF til fordel for Bodø HK for en sesong siden, har i sommer tatt turen sørover for å lade batteriene på familiehytta i Ålo i Søgne.

Viktig oppkjøring

Egeli har 18 aldersbestemte landskamper for Norge og har scoret og 48 mål. I fjor spilte han samtlige minutter for Norges u-landslag i EM. Selv om han nå representerer Bodø, er han fortsatt for sørlending å regne. Av andre lokale unge landslagsspillere er Sander Løvlie Simonsen fra ØIF Arendal Elite også tatt ut til Scandinavian Open Championship i Stil Arena på Langhus 28.-30. juli.

– Vi er gode kompiser og konkurrenter på landslaget, forteller Egeli som har vært fast inventar på juniorlandslaget de siste par årene. Begge egdene kjemper om plassen som høyrekant på U-landslaget (Landslaget Menn 1998/1999).


ELITE: Bodø HK nådde semifinalen i sluttspillet i Grundigligaen, men måtte til slutt se seg slått av ØIF Arendal. Her fra første semifinale 19. april i Sør Amfi. ØIF-kaptein Eirik Heia Pedersen er ingen enkel mann å stoppe. Det fikk Preben Egeli (t.h.) erfare, sammen med medspiller Binai Aziz. Foto: May Elin Aunli

Før det braker løs på Follos hjemmebane skal U-gutta gjennomføre en todagers treningssamling. Mesterskapet innledes med Polen som første motstander, mens Sverige står for tur lørdag, deretter Danmark søndag. Spesielt er kampene mot vårt broderfolk i øst og sør interessante siden det norske laget vil møte disse igjen i gruppespillet i VM i Georgia, som starter 8. august.


OPPLADNING: Selv om det meste av juli er ferie og håndballfri, er det likevel mye egentrening på programmet for elitespiller Preben Egeli. Kajakkpadling er sikkert et kjærkomment avbrekk. Foto: Privat


Foruten Sverige og Danmark, vil Norge møte Frankrike, Bahrain og Egypt i gruppespillet, Gruppe A, som spilles i Olympic Palace i hovedstaden Tbilisi. Finalen er 20. august. Anstein Engravslia er hovedtrener og Johnny Jensen assistenttrener for U-gutta.

Dro nordover

Før sesongen 2016/17 signerte Egeli for eliteserielaget Bodø HK. Her har han tidligere landslagsspiller Børge Lund som hovedtrener. Lund, som også er assistenttrener for dagens herrelandslag, ledet bodøværingene til en sjetteplass i eliteserien, til kvartfinalen i cupen og semifinalen i sluttspillet i Grundigligaen, der de til slutt måtte se seg slått av ØIF Arendal i tredje og siste kamp.


HÅNDBALLFAMILIE: Preben Egeli sammen med sine søstre, Kristine (t.v., 16) og Leah (11). førstnevnte spiller på KIF J16, sistnevnte på Greipstad J11. Sammen med sin far, Tommy Egeli, har han vært med som jentetrener, sist i KIF. Foto: Privat

Da Egeli flyttet nordover, fortsatte han på videregående skole med håndball som toppidrett, og som han har valgt å ta over fire år for å kombinere med topphåndball. Nå har han ett år igjen av både skolen og kontrakten, men er åpen for å fortsette i Bodø.

– Bodø er en god trenings- og kamparena. Jeg har vokst som spiller og menneske, sier han og er takknemlig for at han fikk lov til å gå fra KIF da han fikk tilbudet.

Kommer gjerne tilbake til KIF

 I KIF-DRAKTA: Preben Egeli kom til KIF Håndball som 16-åring og spilte tre sesonger for de hvite og blå. Foto: KIF Håndball

Egeli begynte i KIF Håndball som 16-åring. Det ble en sesong i 2. divisjon og en i 1. da kristiandsandslaget rykket opp.

– Jeg har gode minner fra tiden i KIF. Her fikk jeg trygghet og tid til å utvikle meg, fikk tillit og spilletid. Det vokste jeg på, sier høyrekanten, som begynte med håndball i Greipstad IL, meldte overgang til Randesund som 14-åring, før han ble seniorspiller i KIF to år senere. Han utelukker ikke retur til KIF, hvis laget rykker opp ett nivå.

– Jeg er en hjemmekjær type. Det er utrolig godt å komme tilbake til Kristiansand. Jeg ville gjerne ha spilt sammen med den gjengen igjen, sier han. Samtidig legger han ikke skjul på at drømmen er å ta ytterligere et steg, som utenlandsproff. Målet er krystallklart: Han vil bli så god som mulig.Skrevet av  

Bli grasrotgiver!
190 spillere har valgt KIF Håndball som grasrotmottaker i forbindelse med spill i Norsk Tipping. Vi trenger flere !!!
Les mer >>
KIF feirer 100 år
19. januar 2021 er det 100 år siden Kristiansand Idrettsforening ble stiftet. I dag består KIF av to grupper; friidrett og håndball. I begynnelsen drev KIF kun med friidrett, og profilene har vært mange.
Les mer >>
Learn Handball
Skreddersydde treningsplaner for trenere på alle nivåer.
Les mer >>
Støtt KIF håndball
via https://klubbdonasjon.no/klubber/?klubb=18632
Les mer >>
Nyutdannede dommere i Kristiansand
Nå i høst var 6 av våre KIF spillere blant de nyutdannede dommere (Dommer 1) i Kristiansand. 
Les mer >>
Koronavettkurs
Norges idrettsforbund har utarbeidet et fellesidrettslig e-kurs om koronavett. Idrettens koronavettkurs er et smittevernkurs for utøvere.
Les mer >>
KIF Håndball er i gang med historiebok i anledning klubbens 100 års jubileum. Den skal etter planen være ferdig i juni 2021.
Les mer >>
KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Da er sommeren  endelig her og varmen kommet. 
Les mer >>
Generøs gave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank!
Gjennom de lokale tildelingene av Sparebankstiftelsen SR-Bank prosjektet "FOR ALLE", har KIF håndball fått en generøs gave på 30.000,- fra stiftelsen.
Les mer >>
Nye retningslinjer for håndballtrening
Norges Håndballforbund har utarbeidet nye retningslinjer for organisert trening. Disse er basert på helsemyndighetenes veileder.
Les mer >>
Opprykk til 4.divisjon
Så er det klart at KIF håndball`s damelag er klare for spill i 4. divisjon fra neste sesong!
Les mer >>