Tidligere KIF-spiller gleder seg til VM


Preben Egeli er blant de 16 utvalgte på det norske u-landslaget i håndball-VM i august. Først skal han spille i Scandinavian Open Championship.


   HYTTEKOS I SØGNE: Songdølen Preben Egeli (19) nyter sørlandsk skjærgård før U-landskampene i Scandinavian Open Championship på Langhus, som starter fredag 28. juli. Han begynner å bli en rutinert landslagsspiller, men det er første gang han spiller landskamper på norsk jord. Foto: Privat
      

Håndball-VM for U-landslaget spilles i Georgia i begynnelsen av august, men allerede kommende helg er det Scandinavian Open Championship.

Med to store mesterskap på rappen får Preben Egeli et hektisk program fremover. 19-åringen fra Greipstad, som forlot KIF til fordel for Bodø HK for en sesong siden, har i sommer tatt turen sørover for å lade batteriene på familiehytta i Ålo i Søgne.

Viktig oppkjøring

Egeli har 18 aldersbestemte landskamper for Norge og har scoret og 48 mål. I fjor spilte han samtlige minutter for Norges u-landslag i EM. Selv om han nå representerer Bodø, er han fortsatt for sørlending å regne. Av andre lokale unge landslagsspillere er Sander Løvlie Simonsen fra ØIF Arendal Elite også tatt ut til Scandinavian Open Championship i Stil Arena på Langhus 28.-30. juli.

– Vi er gode kompiser og konkurrenter på landslaget, forteller Egeli som har vært fast inventar på juniorlandslaget de siste par årene. Begge egdene kjemper om plassen som høyrekant på U-landslaget (Landslaget Menn 1998/1999).


ELITE: Bodø HK nådde semifinalen i sluttspillet i Grundigligaen, men måtte til slutt se seg slått av ØIF Arendal. Her fra første semifinale 19. april i Sør Amfi. ØIF-kaptein Eirik Heia Pedersen er ingen enkel mann å stoppe. Det fikk Preben Egeli (t.h.) erfare, sammen med medspiller Binai Aziz. Foto: May Elin Aunli

Før det braker løs på Follos hjemmebane skal U-gutta gjennomføre en todagers treningssamling. Mesterskapet innledes med Polen som første motstander, mens Sverige står for tur lørdag, deretter Danmark søndag. Spesielt er kampene mot vårt broderfolk i øst og sør interessante siden det norske laget vil møte disse igjen i gruppespillet i VM i Georgia, som starter 8. august.


OPPLADNING: Selv om det meste av juli er ferie og håndballfri, er det likevel mye egentrening på programmet for elitespiller Preben Egeli. Kajakkpadling er sikkert et kjærkomment avbrekk. Foto: Privat


Foruten Sverige og Danmark, vil Norge møte Frankrike, Bahrain og Egypt i gruppespillet, Gruppe A, som spilles i Olympic Palace i hovedstaden Tbilisi. Finalen er 20. august. Anstein Engravslia er hovedtrener og Johnny Jensen assistenttrener for U-gutta.

Dro nordover

Før sesongen 2016/17 signerte Egeli for eliteserielaget Bodø HK. Her har han tidligere landslagsspiller Børge Lund som hovedtrener. Lund, som også er assistenttrener for dagens herrelandslag, ledet bodøværingene til en sjetteplass i eliteserien, til kvartfinalen i cupen og semifinalen i sluttspillet i Grundigligaen, der de til slutt måtte se seg slått av ØIF Arendal i tredje og siste kamp.


HÅNDBALLFAMILIE: Preben Egeli sammen med sine søstre, Kristine (t.v., 16) og Leah (11). førstnevnte spiller på KIF J16, sistnevnte på Greipstad J11. Sammen med sin far, Tommy Egeli, har han vært med som jentetrener, sist i KIF. Foto: Privat

Da Egeli flyttet nordover, fortsatte han på videregående skole med håndball som toppidrett, og som han har valgt å ta over fire år for å kombinere med topphåndball. Nå har han ett år igjen av både skolen og kontrakten, men er åpen for å fortsette i Bodø.

– Bodø er en god trenings- og kamparena. Jeg har vokst som spiller og menneske, sier han og er takknemlig for at han fikk lov til å gå fra KIF da han fikk tilbudet.

Kommer gjerne tilbake til KIF

 I KIF-DRAKTA: Preben Egeli kom til KIF Håndball som 16-åring og spilte tre sesonger for de hvite og blå. Foto: KIF Håndball

Egeli begynte i KIF Håndball som 16-åring. Det ble en sesong i 2. divisjon og en i 1. da kristiandsandslaget rykket opp.

– Jeg har gode minner fra tiden i KIF. Her fikk jeg trygghet og tid til å utvikle meg, fikk tillit og spilletid. Det vokste jeg på, sier høyrekanten, som begynte med håndball i Greipstad IL, meldte overgang til Randesund som 14-åring, før han ble seniorspiller i KIF to år senere. Han utelukker ikke retur til KIF, hvis laget rykker opp ett nivå.

– Jeg er en hjemmekjær type. Det er utrolig godt å komme tilbake til Kristiansand. Jeg ville gjerne ha spilt sammen med den gjengen igjen, sier han. Samtidig legger han ikke skjul på at drømmen er å ta ytterligere et steg, som utenlandsproff. Målet er krystallklart: Han vil bli så god som mulig.Skrevet av  

Støtt KIF håndball
via https://klubbdonasjon.no/klubber/?klubb=18632
Les mer >>
Opprykk til 4.divisjon
Så er det klart at KIF håndball`s damelag er klare for spill i 4. divisjon fra neste sesong!
Les mer >>
Årsmøte i KIF håndball
Årsmøte i KIF håndball avholdes tirsdag 09.06.2020  kl.18:00 på Hotell Norge.
Les mer >>
Skoleturnering i Kristiansand
KIF J12 Hellemyr slo Høvåg J12 og ble turneringens vinner.
Les mer >>
Gimlehallen lørdag 18.april!
Som tidligere år vil vi også i 2020 arrangere konsert.
Les mer >>
Målvaktstrening
KIF håndball samarbeider med Vipersakademiet og Vipers målvakt Andrea Austmo i et treningsopplegg for håndballkeepere i KIF håndball.
Les mer >>
Select klubbpakken
Klubbtøy til KIF håndball fåes kjøpt hos         
Les mer >>
Vi ønsker alle en god jul og et godt nytt år
KIF håndball ønsker alle håndballvenner, sponsorer og støttespillere en en riktig god jul og et godt nytt år!
Les mer >>
     Vil du gi din støtte til KIF HÅNDBALL?  
Les mer >>
Pallplass for KIF J13 i Trollcup 2019
Flere av KIF håndballs alderbestemte lag deltok i turneringen Trollcup 2019
Les mer >>
Vil du støtte KIF håndball uten at det koster deg en eneste krone?
Les mer >>