Tøff oppkjøring for KIF-herrene


Sommer, sol og egentreningsperioden er over. Nå venter sju fellestreninger i uka for 1. divisjonslaget.  FULL FART: Sommerferien er over for KIF-gutta. Fellestreningene startet med løpetrening på gamle stadion i Kristiansand. Sebastian Schultz Hansen leder an i sin pulje, etterfulgt av Mathias Christiansen, Markus Nilsen og Erlend Årstein Hansen, hakk i hæl. Foto: Inger M. Witteveen

– Vi er ikke langt fra toppen, men vi trenger å trene mer, så vil resultatene komme, sier KIF-trener Tihomir Baltić og kikker på stoppeklokka mens KIF-spillerne halser forbi, runde etter runde, på sin første løpstest etter ferien.

Noen av spillerne har jobbet det meste av sommeren. Andre har feriert i blant annet Spania, Maldivene og på cruise i Karibien. Men nå er det jamt slutt: August betyr sesongoppkjøring og «høstens» første fellestrening ga en smakebit på hva KIF-gutta har i vente.

Tøffere treningsopplegg


PUSTEPAUSE: Det ble også noen runder opp og ned tribunen før det var lov å ta kvelden. Hovedtrener Tihomir Baltić (blå jakke) leser opp resultatene av løpetesten. Foto: Inger M. Witteveen

Sesongens treningsopplegg er delvis bygd på samme lest som tidligere, bare tøffere. Og skal kombineres med crossfit, i hvert fall i begynnelsen. Kroaten ser frem til en ny sesong, med et lag som ikke skal føle noe press, bare fortsette på den positive bølgen fra forrige sesong.


OPTIMISTISKE: KIF-kaptein Adin Sehovic (t.v.) og trener Tihomir Baltić har slagplanen klar før sesongstart. Det er trening, trening og atter trening. Foto: Inger M. Witteveen

– Det er alltid gøy med en ny sesong. Det er bra atmosfære i laget. Vi skal kjempe i hver kamp og vi skal heve bunnivået fra i fjor, lover Adin Sehovic, som fortsetter som KIF-kaptein.

Første treningskamp er lørdag 5. august, mot Sandnes HK, nyopprykket i eliteserien. Så går det slag i slag. Tre prøvespillere skal i ilden de neste ukene. Treningsleir i Sæby i Danmark 17.-20. august, med treningskamper mot Fredrikshavn, Storholm og Hjallerup. De to førstnevnte i dansk 1. divisjon, den siste er opprykksklar.

– Sommerfugler i magen

To andre som også gleder seg til sesongstart, er KIF Håndballs lederduo. Spesielt til hjemmekampene. Den første spilles 10. september, mot St. Hallvard.


FORNØYD LEDERDUO: Leder for KIF Håndball Svein Erik Jensen (t.v.) og nestleder John Nilsen likte det de så på første fellestrening etter sommeren. Foto: Inger M. Witteveen

– Vi skal lage en annerledes ramme rundt hjemmekampene, med bespisning og sosialt samvær for spillerne. KIF-ringen (sponsorer, red. anm.) inviteres på kampene og tribunen utvides. I det hele tatt en større og bedre ramme rundt arrangementet, sier nestleder John Nilsen.

– Vi skal bli mer profesjonelle, konkluderer Svein Erik Jensen, sjefen sjøl.

Løpsfantomet

Raskest av alle på høstens første fellestrening var Sindre Rosseland Sørli, etterfulgt av Simen Neset og Jesper Brekke Hansen. Den nesten to meter høye håndballspilleren Sørli forteller om harde treningsøkter i løpet av egentreningsperioden.


«SPEEDY GONZALES»: Sindre Rosseland Sørli var raskest av alle på sesongens første løpetest. Foto: Inger M. Witteveen

– Jeg har syklet mye og trent mye bakkeløp, oppsummer bakspilleren.

Aller mest sykling, både terreng og landeveis. I tillegg har han lagt ned mange timer i styrkerommet sitt i kjelleren hjemme.

Crossfit er populært

Sebastian Schultz Hansen, som sørget for 114 mål forrige sesong, har trent crossfiti sommer.

– Jeg har fått god oppfølging av basisitrener Magnus Frantzen ved Crossfit Kvadraturen, forteller storscoreren.

Han har trent flere timer daglig, og føler det har gitt resultater i form av bedre bevegelighet og kondis.


HARDTRENING: Sebastian Schultz Hansen har sverget til crossfit i egentreningsperioden. Foto: Inger M. Witteveen

Men Schultz Hansen er ikke den eneste som har kastet seg på crossfit-bølgen.

– Jeg startet ferien med å trene med ØIF Arendal som trengte spillere til en keeper som var på prøvespill, så gikk turen til Nerja i Spania hvor planen var å ta det ganske med ro, sier Johannes Jåsund og smiler lurt.

For det gikk ikke lang tid før treningsiveren tok overhånd for venstrekanten. I Spania ble det lagt inn økter med crossfit, løping og fjellturer. Da han kom hjem, fortsatte det med løpetrening, styrke og litt basketball for variasjonens skyld.


GOD OPPKJØRING: Ferie, men ikke treningsfri. Venstrekant Johannes Jåsund har brukt tiden i Spania godt. Foto: Inger M. Witteveen

Rå muskelkraft

En annen som føler han er i flytsonen om dagen, er «nykommeren» Øyvind Frigstad.


I FLYTSONEN: Øyvind Frigstad føler han har formen inne. Her jages han av Mathias Christiansen og Adin Sehovic. Foto: Inger M. Witteveen

– Formen er akkurat der den skal være etter sommerferien. Jeg kjenner meg veldig sulten på å komme i gang og den fysiske formen er bra. Jeg har trent mye styrke og løp samt styrket skuddarmen ved å kaste med håndball og forskjellige vektballer, sier høyrebacken.


RÅ STYRKE: Ingen av KIF-herrene er sterkere enn Kristian Malerød Larsen (t.v.) og Aleksander Halkjelsvik Aabel. Kraftkarene løfter 200 kilo i knebøy. Foto: Inger M. Witteveen

Aleksander Halkjelsvik Aabel og Kristian Malerød Larsen er KIF-lagets kraftkarer. Førstnevnte med en personlig rekord på 160 kilo i benk. Begge løfter 200 kilo i knebøy. Litt styrketrening har det blitt i sommer også. Og løping. Og sykling.

– Bra for ryggen, bedyrer strekspiller Halkjelsvik Aabel som jobber aktivt for å holde i sjakk en skade han fikk for flere år tilbake.


SKADET: – Akillessenebetennelse. I begge beina, sukker Stian Nygaard Michaelsen og gjennomfører sitt eget program mens Jesper Brekke Hansen haster forbi i indre bane. Også Stig Abrahamsen er under opptrening etter en kneoperasjon. Foto: Inger M. Witteveen

Heldigvis er skadelista kort: Stian Nygaard Michaelsen sliter med vonde akilleshæler, Stig Abrahamsen er kneoperert og under opptrening. Her er det bare å krysse fingrene!

Kommende treningskamp: Sandnes-KIF, lørdag 5. august, kl. 16, Vågenhallen (samlokalisert Vågen vgs.)


Skrevet av  

KIF kom for seint i gang
    KIF halte innpå mot slutten, men tapte med fire mål hjemme mot Viking TIF søndag.
Les mer >>
KIF Håndball - Viking TIF
   Søndag 24.September kl. 16:00 i Gimlehallen
Les mer >>
KIF rotet bort seieren
Bortelaget fra Kristiansand ledet mesteparten av serieoppgjøret mot Sandefjord Håndball, med tapte med to mål.
Les mer >>
Frigstad toppscorer med ni mål i seriedebuten
Tross tap i åpningskampen mot St. Hallvard, fikk Øyvind Frigstad og KIF-herrene vist at de har noe å fare med i årets sesong.
Les mer >>
Glenn Solberg frykter KIF i seriestarten
Den tidligere landslagsprofilen og nå hovedtrener for St. Hallvard tror det kan bli en tøff åpningskamp i Kristiansand søndag.  
Les mer >>
Debutanten scoret fem mål da KIF banket Just
William Fiala Gjermundnes (16) var blant toppscorerne da KIF Håndball vant 37-20 over Just IL i NM.
Les mer >>
«Halve» KIF studerer på UiA
Det er ikke alltid like lett å kombinere mye trening og studier.
Les mer >>
16-åring klar for KIF
William Fiala Gjermundnes blir en av de yngste 1. divisjonsspillerne i Norge på herresiden.
Les mer >>
Seriestart
Søndag 10.September kl.18:00
KIF til Skjærgårdslekene
KIF får god matching fra flere Eliteserielag.
Les mer >>
Tøff oppkjøring for KIF-herrene
Sommer, sol og egentreningsperioden er over. Nå venter sju fellestreninger i uka for 1. divisjonslaget.  
Les mer >>
Tidligere KIF-spiller gleder seg til VM
Preben Egeli er blant de 16 utvalgte på det norske u-landslaget i håndball-VM i august. Først skal han spille i Scandinavian Open Championship.
Les mer >>