Smilet er tilbake i KIF


Etter en trøblete sesongstart er godfølelsen tilbake i KIF-leiren før søndagens møte med serieleder Runar Sandefjord.PÅ VINNERSPORET: Første KIF-seier i årets serie kom mot Haugaland Håndballklubb 8. oktober. Foto: Finn Sverre Lislevand

Til tross for en god sesongoppkjøring har det likevel blitt mye stang ut for KIF-herrene i serieåpningen. I løpet av de seks første kampene ble det tap mot Charlottenlund, Viking TIF, Sandefjord HK og St. Hallvard. Dette er lag i den øverste del av tabellen og KIF har «kun»tapt med 12 baklengsmål mot disse. Det viser at sørlendingene ikke er rundspilt, selv om det er en fattig trøst i poengjakten.


FORTSATT PÅ SIDELINJEN: Målvakt Adin Sehovic er for tiden ute med kneskade og medgir at det kribler i beina etter å være med. – Nå driver jeg med øvelser som kan få meg tilbake på banen kjappest mulig, sier han. Foto: Inger M. Witteveen

Derfor kjentes det ekstra godt da laget i oktober sørget for sesongens første seire. Først mot Haugaland, deretter Follo. Den følelsen kan være god å ha med i møte med neste motstander kommende søndag. Runar Sandefjord er nemlig storfavoritt i herrenes 1. divisjon denne sesongen.


OPTIMISTISK: – Vi har møtt noen av de antatt beste lagene, sier strekspiller Aleksander Halkjelsvik Aabel som en forklaring på en treg sesongåpning. Foto: Inger M. Witteveen

– Det har vært veldig jevne kamper. Vi har et høyt toppnivå, men også et lavt bunnivå. Vi må stabilisere oss, da blir det bra, sier strekspiller Aleksander Halkjelsvik Aabel.


TRENINGSVILLIGE: Foran fra venstre: Bendik Holstad, Christoffer Ryder Lislevand, Erik Sørensen, Kristian Nordvik Thyssen, Johannes Jåsund og Jesper Brekke Hansen. Bak fra venstre: Sebastian Schultz Hansen, Adin Sehovic, Tihomir Baltić, Kristian Malerød Larsen, Øyvind Frigstad, Stian Nygaard Michaelsen, Mathias Christiansen, Jostein Pedersen, Erlend Årstein Hansen og Christoffer Meinich. Foto: Inger M. Witteveen

Møter et forsterket Runar-lag

Før årets sesong er Runar-trener Johan Zanotti skiftet ut med duoen Bård Kristian Tonning og Sjur Tollefsen, samtidig som klubben har brukt store ressurser på å forsterke spillerstallen med flere elitespillere.


FORBEREDT: – Keeperredninger og tempo, det er det de har vært best på i år, sier høyreback og playmaker Øyvind Frigstad om Runar Sandefjord. Foto: Inger M. Witteveen

Målvakt Joachim Søholm Christensen kommer fra eliteserieklubben Bodø. Den nesten to meter høye dansken ble regnet som eliteseriens beste målvakt. Han spilt i flere danske klubber og greske Thermaikos før norsk serie.

En annen Runar-spiller å se opp for er venstre bakspiller Kennie Boysen, fra Falk Horten og var en av skytterkongene i eliteserien. Han ble også kåret til beste spiller i Grundigligaen for to sesonger siden da han spilte for Nøtterøy.

Fra Lillestrøm topphåndball kommer den rutinerte strekspilleren Mihael Gorenšek. Den slovenske 35-åringen har en CV med både sølv i U21 EM (2002) og bronse i U21 VM (2003), flere sesonger i EHF Champions League kronet med 1. plass i 2004, og er slovensk cupmester og seriemester en rekke ganger.

På høyrekant er Tobias Glemming tilbake, og utgjør en farlig posisjon sammen med Herman Gjekstad. Før returen til gamleklubben har han vært innom Follo HK og Drammen HK. I sistnevnte var han i tre sesonger og ble eliteklubbens mestscorende.

– Slått dem før

Vestfoldingene har hatt en pangstart på sesongen. De tok seg helt til kvartfinalen i NM etter overraskende å ha slått ut ØIF Arendal i 4. runde 20. september, men måtte til slutt gi tapt for Drammen HK 18. oktober. Så langt topper de tabellen for 1. divisjonsserien, der de er ubeseiret etter seks kamper og med en måldifferanse på 37 mål.


FORRIGE GANG: KIF spilte uavgjort mot Runar Sandefjord hjemme 18. mars i Gimlehallen. Her er Sebastian Shultz Hansen i scoringsmodus. Han sørget for fire mål i kampen, mens Erlend Årstein Hansen (t.h.) scoret fem. Foto: Finn Sverre Lislevand

Men KIF har tidligere vist at de kan hamle opp med lag fra hvalfangerbyen. Forrige sesong vant KIF borte mot Runar 27. november, 32-33, mens det i returkampen hjemme i Gimlehallen 18. mars ble uavgjort 22-22. Før årets sesong møttes lagene i Skjærgårdslekene, Norges største eliteturnering, der KIF spilte jevnt med Runar i A-sluttspillet, men tapte til slutt med tre mål (17-20).


KAMPLYSTEN: Erlend Årstein Hansen, som for tiden har kapteinsbindet for KIF, lover at laget skal slå godt fra seg i møtet med tabelltopp Runar Sandefjord kommende søndag. Foto: Inger M. Witteveen

– Det blir en tøff bortekamp. Det er det beste 1. divisjonslaget på papiret og ut fra ressurser. Men det er fullt mulig å slå dem på en god dag. Vi slo de borte i fjor og spilte uavgjort hjemme. Og i Skjærgårdslekene spilte vi jevnt. De har mer press på seg enn oss, for de er store favoritter mens vi er underdogs, konstaterer KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen, som selv er tidligere Runar-spiller.


I GOD TRO: Høyrekant Bendik Holstad mener KIF har vist at de har et høyt nivå fremover og bakover og har tro på at de kan løfte seg mot storfavoritten i 1. divisjon. Foto: Inger M. Witteveen

Toppscorer og banens beste fra forrige seriekamp mot Follo HK, Bendik Holstad, mener kampen mot Runar Sandefjord blir utfordrende.

– Det er mange gode lag i årets 1. divisjon, men Runar er klart best. De er gode på alle posisjoner, derfor må vi være «på» alle mann hvis vi skal hamle opp med dem, sier han.


SJEFEN: – Det er god stemning i laget og vi er på vei, sier KIF-trener Tihomir Baltić.

KIF-trener Tihomir Baltić synes det er godt at tapsrekken er brutt, men ønsker enda mer innsats og at spillerne blir mer kompromissløse.

– Vi har startet dårlig, men resultatene skal komme, lover han.


LØP, LØP, LØP: Det er mye fokus på løpetrening med intervaller. Erlend Årstein Hansen fører an. Foto: Inger M. Witteveen


TRIPP TRAPP: Tribunen i Gimlehallen kan brukes til så mangt, som trappeøvelse. Mathias Christiansen venter på tur. Foto: Inger M. Witteveen

KOMMENDE KAMP: Søndag 5. november, kl. 18, Runarhallen A, Runar Sandefjord-KIF

NESTE HJEMMEKAMP: Søndag 12. november, kl. 18, Idda Arena, KIF-HK Herulf Moss


INSPIRERER ANDRE: Etter egen treningsøkt halser Aleksander Halkjelsvik Aabel avsted for å trene et Randesund-lag, mens Kristian Malerød Larsen (t.h.) er trener for KIF J16 og har fått hjelp av Christoffer Meinich som skal instruere keeperne. Foto: Inger M. Witteveen


Skrevet av  


Støtt KIF håndball
via https://klubbdonasjon.no/klubber/?klubb=18632
Les mer >>
Nyutdannede dommere i Kristiansand
Nå i høst var 6 av våre KIF spillere blant de nyutdannede dommere (Dommer 1) i Kristiansand. 
Les mer >>
Koronavettkurs
Norges idrettsforbund har utarbeidet et fellesidrettslig e-kurs om koronavett. Idrettens koronavettkurs er et smittevernkurs for utøvere.
Les mer >>
KIF Håndball er i gang med historiebok i anledning klubbens 100 års jubileum. Den skal etter planen være ferdig i juni 2021.
Les mer >>
KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Da er sommeren  endelig her og varmen kommet. 
Les mer >>
Generøs gave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank!
Gjennom de lokale tildelingene av Sparebankstiftelsen SR-Bank prosjektet "FOR ALLE", har KIF håndball fått en generøs gave på 30.000,- fra stiftelsen.
Les mer >>
Nye retningslinjer for håndballtrening
Norges Håndballforbund har utarbeidet nye retningslinjer for organisert trening. Disse er basert på helsemyndighetenes veileder.
Les mer >>
Opprykk til 4.divisjon
Så er det klart at KIF håndball`s damelag er klare for spill i 4. divisjon fra neste sesong!
Les mer >>
Årsmøte i KIF håndball
Årsmøte i KIF håndball avholdes tirsdag 09.06.2020  kl.18:00 på Hotell Norge.
Les mer >>
Skoleturnering i Kristiansand
KIF J12 Hellemyr slo Høvåg J12 og ble turneringens vinner.
Les mer >>