KIF: - Utrolig deilig med seier


Selv om sluttminuttene ble nervepirrende, vant KIF fortjent 23-25 over Lillestrøm etter å ha ledet det meste av kampen.

SKEDSMO: - Vi skulle ha to poeng, uansett hva. Så det var utrolig deilig å kunne ta med seg hjem en seier til Kristiansand, sier KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen, som oppsummerer søndagens kamp i Skedsmohallen slik: - Vi starter litt rustent de første minuttene, men får etter hvert satt forsvaret, spiller bra etablert og kan gå til pause med femmålsledelse. Vi starter andreomgangen ganske bra, men det siste kvarteret blir vi passive i angrepsspillet og bakover glipper det litt i midtsektoren. Strekspillerne får mye plass og skaffer en del straffer som Johannes (Jåsund, red.anm.) setter.

Kjørte over hjemmelaget

Det var Lillestrøm som kom best i gang. I løpet av de tre første minuttene rakk sørlendingene utvisning, teknisk feil og bomskudd, før Jostein Pedersen sørget for første KIF-scoring, 2-1. Så smelte Øyvind Frigstad inn et langskudd, 3-2.


SER FREMOVER: KIF-herrene sliter med mye skader for øyeblikket, derfor synes kaptein Erlend Årstein Hansen søndagens seier mot Lillestrøm smakte ekstra godt.
 Finn Sverre Lislevand


Da sju minutter var spilt og Lillestrøm hadde lagt på ytterligere to mål, 5-2, våknet bortelaget fra en for tidlig vinterdvale. Godt forsvarsspill og gode redninger fra Simen Neset i mål, gjorde at østlendingene ikke klarte å score på de neste 12 minuttene. Imens utlignet Kristian Malerød Larsen på 5-5, mens Frigstad førte kristiansanderne opp i ledelsen, og om litt stod det 5-8 til bortelaget. En ledelse KIF beholdt til fire minutter før slutt i andre omgang. Det kunne virke som om hjemmelaget var i ferd med å bli parkert, før Simon Mathijs reduserte, 6-8. Mens Lillestrøm gikk inn i nok en åtte minutters målløs periode på stillingen 7-9, var KIF virkelig kommet i scoringsmodus. Rett før pausesignalet lød sørget Kristian Nordvik Thyssen for komfortabel femmålsledelse, 8-13.


KIF-HERRENE 2017: Foran f.v.: Johannes Jåsund, Eric Nicolay Jensen, Adin Sehovic, Markus Nilsen, Simen Neset, Jesper Brekke Hansen og Bendik Holstad. Midten f.v.: Stian Nygaard Michaelsen, Kristian Malerød Larsen, Christoffer Ryder Lislevand, Øyvind Frigstad, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Tihomir Baltić. Bak f.v.: Erlend Årstein Hansen, William Fiala Gjermundnes, Simen Gården Aanjesen, Mathias Christiansen, Kristian Nordvik Thyssen, Sebastian Schultz Hansen og Erik Sørensen.
 Finn Sverre Lislevand


Thrilleravslutning

Etter sidebytte var hjemmelaget hissig på å revansjere, med Sondre Beck Muffetangen i bresjen. Og snart skulle det vise seg at vertskapet var i ferd med å spise seg innpå KIF-ledelsen. På stillingen 18-20 tok KIF-trener Tihomir Baltić timeout.

Simen Neset byttet plass med Christoffer Meinich, som debuterte mellom KIF-stengene. Selv om han sørget for flere viktige redninger, ble det en tung periode for utespillerne. Varsellampene fortsatte å blinke og KIF tok ny timeout på 20-22, åtte minutter igjen å spille. Så kom nok en Lillestrøm-scoring, 21-22.


«BARE» ETT MÅL: Selv om det kun ble med ett mål mot Lillestrøm, er Sebastian Schultz Hansen fortsatt KIFs målkonge. Med totalt 57 mål ligger bakspilleren nå på tredjeplass på landets toppscorerliste for 1. divisjon, etter Sandefjords Simen Holand Pettersen (74 mål) på første og Viking TIFs Miguel Pereira (71 mål) på andre. Her fra kampen mot Haugaland 8. oktober der han sørget for seks scoringer.
 Finn Sverre Lislevand


Da fem minutter gjenstod, fikk Sindre Rosseland Sørli en høyst ubeleilig marsjordre. Lillestrøm utlignet 22-22 med Eirik Hornnes Hybertsen og Chris Finnmann Gulliksen førte Lillestrøm opp i ledelsen, 23-22, 45 minutter siden sist. Takk og lov for rutinerte Simen Gården Aanjesen som utlignet for sørlendingene, to og et halvt minutt før slutt. Simen Neset var tilbake i mål. Aleksander Halkjelsvik Aabel fulgte opp med et nærskudd i siste spilleminutt, 23-24. Nå var det Lillestrøms tur til å ta timeout. Men det var gjestene som trakk det lengste strået da Malerød Larsen satte endelig punktum med gjennombrudd bare tre sekunder igjen å spille, 23-25.


DEBUTANT: Christoffer Meinich fra Rasta, debuterte som KIF-målvakt i helga, er ikke ukjent med Sørlandet. I 2016 spilte han i Lerøy-serien for Fjellhammer G18. Her i mål mot Randesund i Sukkevannshallen.
 Finn Sverre Lislevand


- Vant fortjent

- Fullt fortjent seier etter å ha ledet 90 prosent av kampen, ifølge Christoffer Meinich, keeperdebutanten som høstet mye skryt for sin innsats. 20-åringen er tidligere Fjellhammer-spiller, men var ute med skade forrige sesong. Etter klubb-byttet håper han på flere innhopp på kristiansandslaget. - Det er derfor jeg kom til Sørlandet, smiler keeperen, som kombinerer med UiA-studier.


SISTE NETTKJENNING: - Vi står bra bakover, men har litt mer å gå på angrepsmessig, sier Kristian Malerød Larsen som kriget inn det siste målet. Strekspillere må tåle harde tak, da er det en fordel med en personlig rekord på 135 kg i benkpress, 200 kg i markløft og 205 kg i knebøy. Her fra kampen mot Haugaland 8. oktober.
 Finn Sverre Lislevand


Kristian Malerød Larsen synes også det var «deilig med seier», spesielt å kunne sette det siste målet. Den råsterke strekspilleren fra Tjølling kan glede seg over stadig mer spilletid.

En annen som var ekstra fornøyd etter kampen, var venstrekant Johannes Jåsund, kåret til beste KIF-spiller. Han satte seks av syv straffer, var delaktig i flere kontringer og bidro sterkt i forsvar.


BESTEMANNSPREMIE: Johannes Jåsund ble kåret til beste KIF-spiller. Venstrekanten mener laget fortsatt har et forbedringspotensial når det gjelder å breie ut spillet.
 Finn Sverre Lislevand

Møter tabelltoer

Etter helgas seier er KIF tilbake på åttendeplass på tabellen. Kommende helg blir det lørdagsfest når Nærbø kommer på besøk. Jærbuene, tabelltoer etter ubeseirede serieleder Runar Sandefjord, røyk på sitt andre tap da de møtte Viking TIF i helga.


PÅ POENGJAKT: Sesongen har vært som en berg- og dalbane for KIF-herrene. Søndagens kamp mot Lillestrøm var en etterlengtet opptur, men KIF-trener Tihomir Baltić vil ha flere poeng.
 Finn Sverre Lislevand


Dette er en kamp KIF-trener Tihomir Baltić ser frem til. Nå håper han å bygge videre på det gode spillet fra helgas førsteomgang, og ikke gi bort sjanser til motstander slik som i sisteomgangen. - Da bommer vi for mye, spiller ukonsentrert og udisiplinert i sluttfasen. Men det viktigste var å hente to poeng, sier han


I MEDVIND: Nærbø har i flere år satset tungt på gutte – og herrehåndball. Det har gitt resultater med et herrelag i toppsjiktet i 1. divisjon. En av krumtappene i dette arbeidet er tidligere KIF-spiller, kristiansanderen Robin Rosander Haugsgjerd. Lørdag er han tilbake på gamle trakter som lagleder for jærbuene. Her som tilskuer da KIF tok imot Viking TIF i Gimlehallen tidligere i høst.
 Inger M. Witteveen


KOMMENDE KAMP: KIF-Nærbø, lørdag 25. november, kl. 16.00, Idda Arena.


HJEMMEKAMP: Mot Nærbø lørdag 25. november i Idda Arena.
 Finn Sverre LislevandNy storseier til KIF
KIF Håndball vant hele 39–24 i toppkampen mot Herkules.
Les mer >>
KIF-seier i tøft byderby
KIF Håndball vant en tett kamp mot Randesund 29-27.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Onsdag 03.10.2018 kl. 20:00 på Idda Arena.
Les mer >>
Øyvind og Robin har tent en gnist i KIF
Etter to sterke borteseire, tar KIF imot Viking i seriens første hjemmekamp søndag.
Les mer >>
Ny overbevisende KIF-seier
KIF vant 35-23 borte mot Kragerø og gleder seg stort til sesongens første seriekamp på hjemmebane.
Les mer >>
Sesongens første hjemmekamp i serien
Søndag 30.09.2018 kl.13:00 i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-seier mot opprykksfavoritt
KIF Håndball knallet til med 28-23-seier i seriepremieren mot Haugaland.
Les mer >>
3.runde i NM herrer
KIF håndball tar imot ØIF Arendal til 3.runde av cupen!
Les mer >>
Oppkjøring i samarbeid med Viking
KIF håndball har etter opplegg fra vår nye trener Robin Rosander Haugsgjerd hatt oppkjøring sammen med Viking Håndball i Kristiansand og Vendsyssel i Danmark. Under her kan dere lese hva vikings trener Joar Gjerde sier om samarbeidet. 
Les mer >>
Da er KIF håndball i gang med sesongen.
Les mer >>
Etterlyser mer handling
Bakspiller Øyvind Frigstad er klar på at noe må gjøres i hele KIF skal oppholdet i 2. divisjon bli kortvarig og han selv teller litt på knappene på om han blir med laget ned kommende sesong.
Les mer >>
Sesongens siste hjemmekamp
KIF - Haslum IL
Les mer >>
Herrer
Damer
2. div
5. div