KIF fikk det tøft mot tabelltoeren


Nærbø ble for sterke for KIF-herrene, som røk på et 21-28-tap hjemme i Idda Arena.


KJEMPET MOT OVERMAKTEN: Strekspiller og KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen er ikke den som gir seg så lett, men både han og laget måtte lørdag gi tapt mot et formsterkt Nærbø.FOTO: Finn Sverre Lislevand

KRISTIANSAND: Hvis dette fortsetter for Nærbø, som ledes av kristiansanderen Robin Rosander Haugsgjerd, kan opprykksdrømmen gå i oppfyllelse. Jærbuene, som endte på fjerdeplass forrige sesong, er så langt i inneværende sesong nest best i 1. divisjon. Selv om kristiansanderne slo rogalendingene sist de møttes (12. mars, sesongen 2016/17), ble det et tøft oppgjør på parketten i Idda Area lørdag.


«LONDSKRÅGE»: Nærbøs herrelag trenes av kristiansanderen Robin Rosander Haugsgjerd. Han startet sin håndballkarriere i AK28 før han fortsatte på KIFs A-lag, inntil han flyttet til Nærbø som 20-åring for å spille og være trener. Han har trent mange av de samme guttene på herrelaget siden de var tolv.
 Finn Sverre Lislevand


- Vi har en fantastisk lagmoral og innsats, men gjør enkle feil fremover og kontres i senk, sier KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen, som mener laget spilte godt i etablert forsvar, men lyktes ikke i sitt syv mot seks spill.

Begynte bra

KIFs solide målvakt Simen Neset skulle etter hvert få en hektisk dag på jobben for de hvite. Nærbøs Steffen Stormo Stegavik fant nettmaskene allerede etter ett halvt minutt. Midtbacken ble også kampens toppscorer med ti mål, og viste hvorfor han to ganger tidligere har vært toppscorer i eliteserien.


RUTINERT: Tidligere elitespiller Steffen Stormo Stegavik (#21), gift med håndballspiller Camilla Herrem, er en av profilene i Nærbøs 1. divisjonslag. Han scoret ti mål mot KIF i Idda Arena lørdag 25. november. KIFs Øyvind Frigstad og Erlend Årstein Hansen prøver å demme opp. Simen Neset i mål.
 Finn Sverre Lislevand


Johannes Jåsund utlignet fra venstrekant og fulgte opp med scoring på syvmetersmerket. Det stod 2-1 til KIF. De neste minuttene ble en hanekamp mellom Øyvind Frigstad og Storemo Stegavik - begge med en fortid i Drammen HK, om ikke samtidig – der den ene scoringen avløste den andre, før KIF-kapteinen blandet seg inn i det gode selskap og sørget for KIF-ledelse 6-5. Men så begynte det å skurre for vertene og drøyt åtte minutter igjen av omgangen, tok KIF-trener Tihomir Baltić timeout på stillingen 6-8. Høyreback Simen Gården Aanjesen sørget deretter for KIFs to neste scoringer, begge på straffe. Til pause hadde gjestene økt forspranget til 8-12.


TREFFSIKKER: Høyreback Simen Gården Aanjesen satte fem straffer.
 Finn Sverre Lislevand


Maktet ikke snu kampen

Etter hvilen var KIF-kapteinen hissig på opphenting, 9-12. Men Nærbø hadde mer krutt på lager og scoret tre raske på de fire første minuttene. Da tok KIF timeout. Den gjorde tydeligvis godt, for nå spiste sørlendingene seg gradvis innpå. Strekspiller Aleksander Halkjelsvik Aabels nærskudd sørget for at vertene lå to mål bak, 12 minutter ut i sisteomgangen. Men det var også det nærmeste vertene kom kontakt. Herfra og ut bare økte Nærbø sin ledelse.


FRA VENSTRE: Venstrekant Johannes Jåsund scoret fire mål, herav ett på straffe.
 Finn Sverre Lislevand


I sluttminuttene serverte Christoffer Ryder Lislevand og Jåsund scoringer fra hver sin kantposisjon, mens Gården Aanjesen satte sin femte straffe. Nærbøs Tord Aksnes Lode fikk æren av å sette kampens siste mål, 21-28.KANONSKUDD: Høyreback og playmaker Øyvind Frigstad sørget for fem nettkjenninger.
 Finn Sverre Lislevand


Målvakten KIFs beste

Adin Sehovic er fortsatt på skadelista. Men KIF stilte mannsterke mot jærbuene, med både Simen Neset, Christoffer Meinich og Markus Nilsen mellom stengene. De to sistnevnte fikk prøve seg på hver sin straffe i andreomgang, men det var Neset som fikk den tyngste jobben som sisteskanse. En innsats han fikk bestemannspremie for.


DEN BESTE: Simen Neset ble kåret til banens beste for KIF. Her stopper han et skudd fra Nærbøs høyrekant Tord Aksnes Lode.
 Finn Sverre Lislevand


- Kjedelig med tap, men det er alltid gøy å få til noen redninger, sier Neset. Han ville aller helst ha sett at laget tok to poeng og mente mulighetene var der midtveis i sisteomgangen da det var to baklengs.


TIMEOUT: I sin streben etter å slå Nærbø var det fristene å spille med seks utespillere og åpent mål i perioder. Det var en taktikk KIF ikke lyktes med mot Nærbø.
 Finn Sverre Lislevand


- Men det var som om lufta gikk ut av ballongen. I dag funket det bare ikke, sier han, misfornøyd med at altfor mange scoringer imot kom på åpent mål, en taktikk de ikke lyktes med lørdag. Andreas Horst Haugseng, bakspiller og tremålsscorer, ble Nærbøs beste.


I KRIGEN: Kristian Nordvik Thyssen kjemper seg forbi Mike Würtz Lønne (#17) og Steffen Stormo Stegavik (#21). KIFs midtback scoret ett mål.
 Finn Sverre Lislevand


Møter tabelljumbo

Neste helg blir det bortekamp på Østlandet der Kristiansand-herrene møter et lag i andre enden av tabellen. Bærumslaget Haslum IL har ikke hatt noen god sesong så langt.


FREDSMEKLERE: Det er tøffe tak i herrehåndball og kan fort bli ampert. Dommerparet Erik Abrahamsen og Mads Olaisen Myhrstad måtte trå til for å roe gemyttene.
 Finn Sverre Lislevand


- De to poengene, de skal vi ha, lover KIF-kapteinen. En krevende høst med mye skader har gjort at det tynnes i rekkene. Nå er også scoringsmaskinen Sebastian Schultz Hansen ute, etter å ha pådratt seg brudd i en finger i kampen mot Lillestrøm.


FØLGER HELTENE: Nærbø IL har en entusiastisk supportergjeng som følger herrelaget rundt på kamper. På hjemmebane i Nye Loen i tettstedet Nærbø, samler ofte over 1000 tilskuere på herrekampene.
 Finn Sverre Lislevand


- Forhåpentligvis vil vi få se et helt annet lag etter jul når flere spillere er tilbake etter skade, sier Erlend Årstein Hansen.

Se 1. divisjonstabellen her

KOMMENDE KAMP: Haslum-KIF, lørdag 2. desember, kl. 18.00, Nadderud Arena.


skrevet av   Inger Witteveen

Vil du spille håndball i KIF?
Vi har håndball trening for deg som er nybegynner/ 6 år høsten 2018 
Les mer >>
I KIF Håndball tar vi alkovett på alvor
Alle foreldre skal være trygge på at de kan sende barna på trening eller overnattingstur med idrettslaget uten å være bekymret for voksnes alkoholbruk.
Les mer >>
KIF J13 vant A-finalen i Quart Cup
Under helgas Quart cup gikk begge KIF J13 lagene finalen. Igjen!
Les mer >>
Fortsettende årsmøte
Innkalling til "fortsettende årsmøte" i KIF håndball. Mandag 30.april kl. 17:00, Klubbkontoret i Gimlehallen.
Les mer >>
Spillerutvikling Junioravdeling
Spillerutvikling i KIF Junior med Kristian Malerød Larsen er over for denne gang.
Les mer >>
Etterlyser mer handling
Bakspiller Øyvind Frigstad er klar på at noe må gjøres i hele KIF skal oppholdet i 2. divisjon bli kortvarig og han selv teller litt på knappene på om han blir med laget ned kommende sesong.
Les mer >>
Sesongens siste hjemmekamp
KIF - Haslum IL
Les mer >>
KIF rotet bort seieren
KIF Håndball styrte kampen mot HK Herulf Moss inntil fem minutter gjenstod.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Neste hjemmekamp i 1.divisjon er 04.03.2018 kl. 16:00 i Gimlehallen
Les mer >>
Surt ettmålstap for KIF
I stedet for å vinne sin tredje strake seier, er KIF Håndball tilbake under nedrykkstreken etter 23–24–tapet for Follo.
Les mer >>
KIF-seier med bismak
KIF kriget seg til to poeng mot Charlottenlund. For David André Rui, som er på utlån fra ØIF, endte det med en brukket arm.
Les mer >>