KIF holdt tabelltreeren i ånde


KIF ledet mot Sandefjord Håndball etter en knallgod 1. omgang, men maktet ikke holde presset oppe etter pause.

KRISTIANSAND: Sandefjord Håndball er et stabilt godt lag som kjemper i toppen av årets 1. divisjon. Ett fattig poeng skiller foreløpig hvalfangeretterkommerne fra jærbønder på Nærbø.


PÅ HJEMMEBANE: Aleksander Halkjelsvik Aabel (foran) og Sindre Rosseland Sørli scoret fem mål hver i kampen mot Sandefjord Håndball lørdag 16. desember. Dessverre klarte ikke KIF-herrene å gjenta en strålende førsteomgang og det endte med 23–31-tap.


Byrival og erkefiende Runar Sandefjord troner fortsatt på tabelltoppen. Også forrige sesong var sandefjordingene nær ved å entre eliteserien, men måtte til slutt vinke farvel til Nøtterøy og Sandnes. Men på hjemmebane i Gimlehallen lørdag kveld viste KIF-herrene at de kan de også.

FRUSTERT OVER STARTVANSKER: - Vi klarte å justere forsvaret i andre omgang, sa Gunnar Pettersen, hovedtrener for Sandefjord Håndball, som likte dårlig lagets innsats i starten av kampen. Her får femmålsscorer Olaf Richter Hoffstad (#15) formaninger av sjefen.              Finn Sverre Lislevand


Landets toppscorer briljerte

- KIF er et godt lag som har underpresentert i sesongen, sa Sandefjords toppscorer Simen Holand Pettersen etter kampen.

Ti mål ble det til slutt for hans del, seks av disse i første omgang. Hadde det ikke vært for god mannsoppdekning etter hvert, kunne det fort ha blitt enda flere. For mye skulle handle om Gunnar Pettersens sønn i Gimlehallen. Bakspilleren med hele banen som arbeidsområde, topper årets scoringsstatistikk i 1. divisjon med rundt ti mål i hver kamp. Han var også toppscorer i fjor.

Tidligere var han like godt med begge hender, inntil en operasjon i venstre skulder satte en stopper for det. I Gimlehallen ble det en oppvisning i underarmsskudd, noe forresten flere i Sandefjord-troppen hadde øvet på


VISTE KLASSE: Sindre Rosseland Sørli har slitt med skade i skulderen i hele høst. - Merker at jeg nøler litt med å skyte, sa han etter kampen. Nå håper han å være 100 prosent i skuddarmen etter juleferie.
 Finn Sverre Lislevand


Førjulsmoro på hjemmebane

KIF skapte masse godstemning i førjulstida i en spennende og intens førsteomgang. Selv om Sandefjord fant nettmaskene først, fulgte KIF opp umiddelbart. Og slik fulgte lagene hverandre, mål for mål. Helt til Kristian Malerød Larsen skaffet første tomålsluke etter 13 minutter, 10-8. Sørlendingene var offensive fremover og kompakte bakover. Godt anført av Sindre Rosseland Sørli, en klippe i forsvar, samtidig som han scoret tre av sine fem mål i første omgang. Også Aleksander Halkjelsvik Aabel og Erlend Årstein Hansen var kompromissløse i forsvarsrekka.

KIFs bakerste mann Simen Neset gjorde også sitt til å holde laget inne i kampen med flere gode redninger. Sandefjord ble flere ganger presset til pasninger langt inn i ingenmannsland, akkompagnert av Pettersens rop om «snakke sammen» fra laglederbenken.


17-åring imponerte


UP-AND-COMING: Keepertalentet Markus Nilsen spilte drøyt 20 minutter av andre omgang. 17-åringen imponerte mellom LIF-stengene. Her får Sandefjords, banens og landets toppscorer Simen Holand Pettersen smake Sindre Rosseland Sørlis forsvarsevne.
 Finn Sverre Lislevand


Om bare en fantastisk omgang kunne ha blitt til to. Men andreomgangen startet med et KIF-forsvar med guarden nede. Tre baklengsmål rant inn på snaue tre minutter. Og da skjer dessverre det vi har sett skje før hos KIF: Når ting butter imot, daler selvtilliten og konsentrasjonen.

Etter at Sandefjords Olaf Richter Hoffstad fikk marsjordre, scoret Øyvind Frigstad på straffe og Rosseland Sørli utlignet til 16-16. Men det var også siste gang det var kontakt mellom lagene. Herfra og ut de siste 25 minutter rykket Sandefjord ifra.


VENSTRESLEGGA: Høyreback Øyvind Frigstad klarte ikke score like mange mål som mot Haslum (12 mål), det ble med fire mot Sandefjord Håndball.
 Finn Sverre Lislevand


Markus Nilsen kom inn for Simen Neset i KIF-buret. 17-åringen, som til daglig er Randesund G18-spiller, er tatt ut til å spille G00-landskamper i Ungarn 5.-7. januar, der Norge foruten vertsnasjonen møter Slovenia og Kroatia. Og unge Nilsen leverte varene i Gimlehallen, men det var ikke bare enkelt med et forsvar som til tider vaklet.INGEN ØNSKEPOSISJON: KIF-trener Tihomir Baltić får en tøff jobb å lede laget ut av bunnstriden. KIF ligger nå nest nederst på tabellen.
 Finn Sverre Lislevand


Ti minutter inn i omgangen kokte det over for Tihomir Baltić etter en dommeravgjørelse, og fikk advarsel av dommer Erik Abrahamsen. Delegat og observatør Arne Mikael Kristiansen måtte opp av sekretariatsstolen og roe ned KIF-treneren. Også ute på banen ble det til tider ampert.

På tampen ble KIF-målet bombardert, og bortelaget kunne legge på fire mål i løpet av like mange minutter, før KIFs høyreback Simen Gaarden Aanjesen satte sluttstrek ved 23-31.

Juleferie kan gjøre godt


DE BESTE: Sandefjords Simen Holand Pettersen (t.v.) og Kristiansands Sindre Rosseland Sørli ble kåret til banens beste.
 Inger M. Witteveen


Sindre Rosseland Sørli ble kåret til banens beste spiller sammen med Sandefjords toppscorer Simen Holand Pettersen. KIF har så langt i sesongen har hatt sørgelig mange spillere på skadelista. Rosseland Sørli har i høst slitt med rift i en sene i skulderen.

- Skuldra er ikke «godkjent» av fysioterapeut, men jeg har tatt sjansen siden vi har så mye skader, sier den nær tometer høye bakspilleren. Han har trent mye forebyggende og regner med å være restituert etter jul. Da kan det bli flere mål, lover han. Denne sesongen har han bevisst holdt tilbake for å ikke slå opp skaden. Nå ser han frem til juleferie.

Det gjør også KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen, som håper å ha mange av spillerne frsike og raske tilbake i troppen slik at de kan kjempe seg ut av bunnstriden.


KJEMPET INNBITT: - Vi blir slitne og klarer ikke helt å holde roen. Og vi har et spill som blir lett å lese med den tynne troppen vi har nå, var KIF-kaptein Erlend Årstein Hansens forklaring på hvorfor laget falt litt sammen i andre omgang. På nyåret håper han på ny giv og tilnærmet full tropp.
 Finn Sverre Lislevand


KAMPFAKTA

KIF Håndball-Sandefjord 23 - 31 (14 - 13)

Gimlehallen, lørdag 16. desember

Dommere: Erik Abrahamsen og Mads Olaisen Myhrstad.

Tilskuere: 101

Spillere KIF (mål i parentes): Sindre Rosseland Sørli (5), Aleksander Halkjelsvik Aabel (5), Øyvind Frigstad (4, herav 1 straffe), Simen Gaarden Aanjesen (2), Bendik Holstad (2), Johannes Jåsund (2, herav 2 straffe), Erlend Årstein Hansen (1), Kristian Malerød Larsen (1), Simen Neset, Jesper Brekke Hansen, Adin Sehovic, Magnus Nilsen, Christoffer Ryder Liselvand, Stian Nygaard Michaelsen og Jostein Pederen.

Lagledere KIF: Tihomir Baltić, Vegard Kalstad og Trond Solvang.

Toppscorer Sandefjord Håndball: Simen Holand Pettersen (10)

Lagledere Sandefjord Håndball: Gunnar A. Pettersen og Ola Wiksten Sørdahl.

Utvisninger: KIF 4 x 2 min., Sandefjord 1 x 2 min.

Banens beste: Sindre Rosseland Sørli (KIF) og Simen Holand Pettersen (Sandefjord Håndball).


Skrevet av Inger Witteveen


Ny storseier til KIF
KIF Håndball vant hele 39–24 i toppkampen mot Herkules.
Les mer >>
KIF-seier i tøft byderby
KIF Håndball vant en tett kamp mot Randesund 29-27.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Onsdag 03.10.2018 kl. 20:00 på Idda Arena.
Les mer >>
Øyvind og Robin har tent en gnist i KIF
Etter to sterke borteseire, tar KIF imot Viking i seriens første hjemmekamp søndag.
Les mer >>
Ny overbevisende KIF-seier
KIF vant 35-23 borte mot Kragerø og gleder seg stort til sesongens første seriekamp på hjemmebane.
Les mer >>
Sesongens første hjemmekamp i serien
Søndag 30.09.2018 kl.13:00 i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-seier mot opprykksfavoritt
KIF Håndball knallet til med 28-23-seier i seriepremieren mot Haugaland.
Les mer >>
3.runde i NM herrer
KIF håndball tar imot ØIF Arendal til 3.runde av cupen!
Les mer >>
Oppkjøring i samarbeid med Viking
KIF håndball har etter opplegg fra vår nye trener Robin Rosander Haugsgjerd hatt oppkjøring sammen med Viking Håndball i Kristiansand og Vendsyssel i Danmark. Under her kan dere lese hva vikings trener Joar Gjerde sier om samarbeidet. 
Les mer >>
Da er KIF håndball i gang med sesongen.
Les mer >>
Etterlyser mer handling
Bakspiller Øyvind Frigstad er klar på at noe må gjøres i hele KIF skal oppholdet i 2. divisjon bli kortvarig og han selv teller litt på knappene på om han blir med laget ned kommende sesong.
Les mer >>
Sesongens siste hjemmekamp
KIF - Haslum IL
Les mer >>
Herrer
Damer
2. div
5. div