KIF i nedrykksfare etter nytt tap


– Tar vi ikke poeng fortere enn svint, er vi ikke i 1. divisjon neste år, sier KIFs toppscorer Sebastian Schultz Hansen etter 14-målstapet mot Viking TIF i Bergen lørdag.

BERGEN: Kristiansands målkonge er tilbake på parketten etter snart to måneders avbrekk. Det var i kampen mot Lillestrøm 19. november at han pådro seg brudd i en finger. I Haukelandshallen lørdag ble han igjen KIFs toppscorer med åtte mål og kåret til banens beste.

Selv om det var et hyggelig gjensyn med Schultz Hansen, var kampen mot Viking TIF en heller sørgelig affære. KIFs ellevte tap er også sesongens hittil verste med 14 baklengs. Bergenserne, som kom fra 2. divisjon før sesongen, skulle i teorien være en overkommelig motstander for kristiansanderne. Men vikingene mellom de syv fjell har vist at de kan bite fra seg i 1. divisjon.

Det ble også KIF-tap på hjemmebane mot bergenserne i september, men da med «bare» tre mål. Men lørdag 13. januar kunne like gjerne vært «fredag den trettende» for Kristiansands håndballherrer, slik bortekampen utviklet seg.

INGEN DRØMMESITUASJON: Det var ikke slik KIFs målmaskin hadde sett for seg sesongen. - Vi har vært litt uheldig med skader på sentrale spillere, men vi har heller ikke vært dyktige nok i de kampene vi har vært fullt lag. Vi har ikke levert, konstater Sebastian Schultz Hansen.                                      Inger M. Witteveen

Bøttet inn mål

Det ble en målrik kamp, det skal sies. 28-18 til pause er friskt (1,5 mål i minuttet). Bare synd det var i vertenes favør. Det var Viking TIF som åpnet scoringsballet. KIFs målhungrige bakspiller Schultz Hansen svarte. Men etter at Sindre Rosseland Sørli (nest best på KIFs scoringsliste med fem mål) hadde utlignet til 2-2 snaue fem minutter ut i kampen, sa vikingene i realiteten takk for følget.

TILBAKE I SCORINGSMODUS: Sindre Rosseland Sørli har i høst slitt med en skade i skulderen, men er tilbake i gammelt gjenge. Fem mål banket han inn mot Viking TIF lørdag. Her fra hjemmekampen mot bergenserne i september.   Finn Sverre Lislevand

Innen Jostein Pedersen avsluttet med omgangens siste mål, hadde den orangekledde horden hamret inn hele serier med scoringer. På det meste med syv mål på rappen. Men det skulle bare bli verre, med en marerittstart av en andreomgang, der vertene scoret seks ganger før gjestene fikk sukk for seg. Da med en scoring av Aleksander Halkjelsvik Aabel (tremålsscorer). Tallenes tale er klare, til sammenligning scoret KIF bare fem mål (!) i hele sisteomgangen. Kampen sett under ett, så var det ikke én nettkjenning fra kant og bare fire mål fra linjespillerne. Og sluttresultatet 37-23 er ikke hyggelig lesning for andre enn bergensere.

Derfor gikk det galt

– Vi kom aldri inn i kampen. Vi er for dårlige bakover, som vi tar med oss fremover. Og vi gjør ikke det vi har blitt enige om, oppsummerer åttemålsscorer Schultz Hansen, som har fått ØIF-forstrekningen David André Rui, omskolert venstrekant, som «kollega».

Sammen skal de dele på venstre og midt back-posisjon. – Vi får et dårlig resultat fordi spillerne ikke var klare for å krige - i 60 minutter. Viking kriget for hver ball, det var den store forskjellen. Vi kan ikke vinne når vi spiller på denne måten, sier en skuffet KIF-trener Tihomir Baltić, som etterlyser mer killerinstinkt og vinnervilje i spillerstallen.


BEKYMRET: KIF-trener Tihomir Baltić har en formidabel oppgave foran seg. Hvis KIF skal fortsette i 1. divisjon må spillerne snart vise at de virkelig vil vinne kamper, mener han.                      Inger M. Witteveen 

Et være eller ikke være

En rufsete fjorårssesong endte med syvendeplass i serien, mot sjette året før. Denne sesongen må alle tidligere ambisjoner om å klatre videre oppover på tabellen vike, for høstens resultater har vært nedslående, mens andre halvdel av sesongen har fått en brutal start.

– Første pri er å komme over nedrykksstreken, sier KIF-kaptein Adin Sehovic, som hadde jobben bakerst i Bergen sammen med målvakt Simen Neset. Sehovic er nå tilbake etter kneskaden han pådro seg i kampen mot Haugaland 8. oktober.


KIF-HERRENE: Lagbildet av KIF Håndballs A-lag fra begynnelsen av sesongen. Foran f.v.: Johannes Jåsund, Eric Nicolay Jensen, Adin Sehovic, Markus Nilsen, Simen Neset, Jesper Brekke Hansen og Bendik Holstad. Midten f.v.: Stian Nygaard Michaelsen, Kristian Malerød Larsen, Christoffer Ryder Lislevand, Øyvind Frigstad, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Tihomir Baltić. Bak f.v.: Erlend Årstein Hansen, William Fiala Gjermundnes, Simen Gården Aanjesen, Mathias Christiansen, Kristian Nordvik Thyssen, Sebastian Schultz Hansen og Erik Sørensen.
 Finn Sverre Lislevand


Med åtte gjenstående kamper begynner det å haste for KIF-herrene om de ønsker å være i norsk topphåndball neste år. – Alle kamper vil være finale fremover. Nå må vi bare trene og snu trenden, sier KIF-kapteinen.

 Sjekk 1. divisjonstabellen her

Søndag 28.01.2018 kl. 16:00 tar vårt 1.divisjons lag imot Charlottenlund på Idda Arena. Møt opp og støtt gutta i kampen om to nye poeng.

Sommeren banker nå på døren og vi nyter at det endelig har blitt varmere. 
KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer!
Les mer >>
Vil du spille håndball i KIF?
Vi har håndball trening for deg som er nybegynner/ 6 år høsten 2018 
Les mer >>
I KIF Håndball tar vi alkovett på alvor
Alle foreldre skal være trygge på at de kan sende barna på trening eller overnattingstur med idrettslaget uten å være bekymret for voksnes alkoholbruk.
Les mer >>
KIF J13 vant A-finalen i Quart Cup
Under helgas Quart cup gikk begge KIF J13 lagene finalen. Igjen!
Les mer >>
Fortsettende årsmøte
Innkalling til "fortsettende årsmøte" i KIF håndball. Mandag 30.april kl. 17:00, Klubbkontoret i Gimlehallen.
Les mer >>
Spillerutvikling Junioravdeling
Spillerutvikling i KIF Junior med Kristian Malerød Larsen er over for denne gang.
Les mer >>
Etterlyser mer handling
Bakspiller Øyvind Frigstad er klar på at noe må gjøres i hele KIF skal oppholdet i 2. divisjon bli kortvarig og han selv teller litt på knappene på om han blir med laget ned kommende sesong.
Les mer >>
Sesongens siste hjemmekamp
KIF - Haslum IL
Les mer >>
KIF rotet bort seieren
KIF Håndball styrte kampen mot HK Herulf Moss inntil fem minutter gjenstod.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Neste hjemmekamp i 1.divisjon er 04.03.2018 kl. 16:00 i Gimlehallen
Les mer >>
Surt ettmålstap for KIF
I stedet for å vinne sin tredje strake seier, er KIF Håndball tilbake under nedrykkstreken etter 23–24–tapet for Follo.
Les mer >>