KIF i nedrykksfare etter nytt tap


– Tar vi ikke poeng fortere enn svint, er vi ikke i 1. divisjon neste år, sier KIFs toppscorer Sebastian Schultz Hansen etter 14-målstapet mot Viking TIF i Bergen lørdag.

BERGEN: Kristiansands målkonge er tilbake på parketten etter snart to måneders avbrekk. Det var i kampen mot Lillestrøm 19. november at han pådro seg brudd i en finger. I Haukelandshallen lørdag ble han igjen KIFs toppscorer med åtte mål og kåret til banens beste.

Selv om det var et hyggelig gjensyn med Schultz Hansen, var kampen mot Viking TIF en heller sørgelig affære. KIFs ellevte tap er også sesongens hittil verste med 14 baklengs. Bergenserne, som kom fra 2. divisjon før sesongen, skulle i teorien være en overkommelig motstander for kristiansanderne. Men vikingene mellom de syv fjell har vist at de kan bite fra seg i 1. divisjon.

Det ble også KIF-tap på hjemmebane mot bergenserne i september, men da med «bare» tre mål. Men lørdag 13. januar kunne like gjerne vært «fredag den trettende» for Kristiansands håndballherrer, slik bortekampen utviklet seg.

INGEN DRØMMESITUASJON: Det var ikke slik KIFs målmaskin hadde sett for seg sesongen. - Vi har vært litt uheldig med skader på sentrale spillere, men vi har heller ikke vært dyktige nok i de kampene vi har vært fullt lag. Vi har ikke levert, konstater Sebastian Schultz Hansen.                                      Inger M. Witteveen

Bøttet inn mål

Det ble en målrik kamp, det skal sies. 28-18 til pause er friskt (1,5 mål i minuttet). Bare synd det var i vertenes favør. Det var Viking TIF som åpnet scoringsballet. KIFs målhungrige bakspiller Schultz Hansen svarte. Men etter at Sindre Rosseland Sørli (nest best på KIFs scoringsliste med fem mål) hadde utlignet til 2-2 snaue fem minutter ut i kampen, sa vikingene i realiteten takk for følget.

TILBAKE I SCORINGSMODUS: Sindre Rosseland Sørli har i høst slitt med en skade i skulderen, men er tilbake i gammelt gjenge. Fem mål banket han inn mot Viking TIF lørdag. Her fra hjemmekampen mot bergenserne i september.   Finn Sverre Lislevand

Innen Jostein Pedersen avsluttet med omgangens siste mål, hadde den orangekledde horden hamret inn hele serier med scoringer. På det meste med syv mål på rappen. Men det skulle bare bli verre, med en marerittstart av en andreomgang, der vertene scoret seks ganger før gjestene fikk sukk for seg. Da med en scoring av Aleksander Halkjelsvik Aabel (tremålsscorer). Tallenes tale er klare, til sammenligning scoret KIF bare fem mål (!) i hele sisteomgangen. Kampen sett under ett, så var det ikke én nettkjenning fra kant og bare fire mål fra linjespillerne. Og sluttresultatet 37-23 er ikke hyggelig lesning for andre enn bergensere.

Derfor gikk det galt

– Vi kom aldri inn i kampen. Vi er for dårlige bakover, som vi tar med oss fremover. Og vi gjør ikke det vi har blitt enige om, oppsummerer åttemålsscorer Schultz Hansen, som har fått ØIF-forstrekningen David André Rui, omskolert venstrekant, som «kollega».

Sammen skal de dele på venstre og midt back-posisjon. – Vi får et dårlig resultat fordi spillerne ikke var klare for å krige - i 60 minutter. Viking kriget for hver ball, det var den store forskjellen. Vi kan ikke vinne når vi spiller på denne måten, sier en skuffet KIF-trener Tihomir Baltić, som etterlyser mer killerinstinkt og vinnervilje i spillerstallen.


BEKYMRET: KIF-trener Tihomir Baltić har en formidabel oppgave foran seg. Hvis KIF skal fortsette i 1. divisjon må spillerne snart vise at de virkelig vil vinne kamper, mener han.                      Inger M. Witteveen 

Et være eller ikke være

En rufsete fjorårssesong endte med syvendeplass i serien, mot sjette året før. Denne sesongen må alle tidligere ambisjoner om å klatre videre oppover på tabellen vike, for høstens resultater har vært nedslående, mens andre halvdel av sesongen har fått en brutal start.

– Første pri er å komme over nedrykksstreken, sier KIF-kaptein Adin Sehovic, som hadde jobben bakerst i Bergen sammen med målvakt Simen Neset. Sehovic er nå tilbake etter kneskaden han pådro seg i kampen mot Haugaland 8. oktober.


KIF-HERRENE: Lagbildet av KIF Håndballs A-lag fra begynnelsen av sesongen. Foran f.v.: Johannes Jåsund, Eric Nicolay Jensen, Adin Sehovic, Markus Nilsen, Simen Neset, Jesper Brekke Hansen og Bendik Holstad. Midten f.v.: Stian Nygaard Michaelsen, Kristian Malerød Larsen, Christoffer Ryder Lislevand, Øyvind Frigstad, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Tihomir Baltić. Bak f.v.: Erlend Årstein Hansen, William Fiala Gjermundnes, Simen Gården Aanjesen, Mathias Christiansen, Kristian Nordvik Thyssen, Sebastian Schultz Hansen og Erik Sørensen.
 Finn Sverre Lislevand


Med åtte gjenstående kamper begynner det å haste for KIF-herrene om de ønsker å være i norsk topphåndball neste år. – Alle kamper vil være finale fremover. Nå må vi bare trene og snu trenden, sier KIF-kapteinen.

 Sjekk 1. divisjonstabellen her

Søndag 28.01.2018 kl. 16:00 tar vårt 1.divisjons lag imot Charlottenlund på Idda Arena. Møt opp og støtt gutta i kampen om to nye poeng.

God Jul!
KIF håndball ønsker alle håndballvenner, sponsorer og støttespillere en en riktig god jul og et godt nytt år!
Les mer >>
KIF reiste seg etter marerittstart
KIF lå under 3-9 mot ØIF Arendal Elite 2, men vant kampen 30-22.
Les mer >>
KIF jakter sin tiende seier
Serieleder KIF Håndball spiller for sin tiende seier på 11 forsøk når ØIF Arendals rekruttlag gjester Gimlehallen lørdag.
Les mer >>
Til alle Håndball venner!
Velkommen til håndball dag i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-toppscorer med 14 mål mot Øyestad
Mathias Christiansen var toneangivende da serieleder KIF Håndball vant 34–28 hjemme mot Øyestad.
Les mer >>
Påmelding til Quart Cup er åpent
                      
Les mer >>
Hamret inn mål i ny KIF-seier
Sebastian Schultz Hansen, Bendik Holstad og Mathias Christiansen scoret seks mål hver i KIF Håndballs 26-20-seier over Urædd.
Les mer >>
Keepertrening for 9-15 åringer
Torsdag 8.november startet KIF håndballs første Keepertrening for spillere i alder 9-15 år.
Les mer >>
KIF lagde målfest mot Stavanger
Tabelleder KIF Håndball vant hele 40-18 i helgas seriekamp hjemme mot Stavanger.
Les mer >>
Seks seire har gitt KIF ny selvtillit
Med seks seire på syv kamper gleder Kristiansand-spillerne seg til å ta imot Stavanger i Idda Arena lørdag 3. november.
Les mer >>
KIF håndball - SIF håndball
Ny hjemmekamp på Idda Lørdag 03.11.18 kl. 16:00.
Les mer >>