KIF-seier med bismak


KIF kriget seg til to poeng mot Charlottenlund. For David André Rui, som er på utlån fra ØIF, endte det med en brukket arm.


POENGJAKTEN FORTSETTER: Etter mye stang ut for KIF-herrene denne sesongen, hjelper det på både selvtillit og tabell med to seire på rad. Publikum takkes etter søndagens 24-22-seier over Charlottenlund.FOTO: Inger M. Witteveen

KRISTIANSAND: Sesongen kan være over for 26-åringen fra Arendal. Elitespilleren har vært på utlån fra ØIF for å hjelpe KIF i tre kamper. Søndagens oppgjør mot Sander Sagosens gamleklubb var hans siste. Åtte minutter før slutt skjer det.

– Jeg får et dytt mens jeg er i lufta. I refleks tar jeg meg for med venstrearmen i fallet, forteller ØIF-spilleren som onsdag legges på operasjonsbordet.

– Bortsett fra armbruddet har det vært kjempegøy å kunne bidra. Det har kommet en glød og giv i laget. Hvis det fortsetter er jeg sikker på at de beholder plassen, sier Rui som får skryt for solid innsats i sitt innhopp som venstre- og midtback. Men styreleder i KIF Håndball, Svein Erik Jensen, skulle ønske det kunne vært en hyggeligere sorti.


BRAKK ARMEN: Elitespiller David André Rui på utlån fra ØIF, har vært sterkt medvirkende til KIFs snuoperasjon. Søndag var han uheldig og pådro seg armbrudd i kampen mot Charlottenlund.
 ØIF Arendal


– Den innsatsen David André viste på trening og i kamp har smittet over på lagkameratene. Selv om oppholdet ble kort, bidro han til å ta fire av seks poeng. Vi skulle gjerne hatt ham med resten av sesongen. At det skulle ende med armbrudd, var utrolig trist, sier Jensen, som ønsker god bedring på vegne av alle i KIF.

Høy temperatur

Det gikk til tider hardt for seg ute på parketten i Idda. Dommerparet Petter Eia Lien og Slim Ben Tekaya hadde sin fulle hyre med å holde styr på kamphanene. Det ble dømt totalt åtte utvisninger og 14 straffer.


TØFFE TAKLINGER: Dommerparet Petter Eia Lien (nærmest) og Slim Ben Tekaya hadde nok å gjøre i kampen mellom KIF og Charlottenlund. Det gikk til tider en kule varmt ute på parken i Idda Arena. Her får KIFs strekspiller Erlend Årstein Hansen en tominutter etter et sammenstøt med Charlottenlund-spiller Fred F. Forbord.
 Inger M. Witteveen


Første advarsel kom allerede etter et halvt minutt, mens snaue to minutter senere var det tid for første straffe. KIFs storscorer Sebastian Schultz Hansen var sikkerheten selv på syvmetersmerket, som i de fem neste. Charlottenlunds toppscorer Mads Alfer utlignet rett etter. Trønderne lå foran 3-6 da det nærmer seg halvspilt omgang, men sørlendingene var i siget. Da ti minutter gjenstod, stod det 8-8. En ny Schultz Hansen-straffe brakte KIF i ledelsen, før Charlottenlunds Mats Guldseth scoret sitt første av i alt fire nettkjenninger. Sindre Rosseland Sørli sørget for at KIF bare lå under med ett mål til pause, 11-12.


HELT NORMALT: Sebastian Schultz Hansen kunne notere seg for syv nettkjenninger. KIFs treffsikre bakspiller har et snitt på 6,4 mål per kamp.
 Inger M. Witteveen


Etter hvilen utlignet Aleksander Halkjelsvik Aabel på gjennombrudd, 12-12. KIF var nå i føringen og da drøye 20 minutter gjensto, på 15-15, var det siste gang trønderne klarte å utligne. Rett før sluttsignalet knappet bortelaget inn ledelsen med to raske scoringer, men KIF vant fortjent 24-22.

Søt revansj

Sist lagene møttes (Trondheim, 15. oktober) ble det tremålstap (27-24) for KIF etter å ha bommet på avgjørende sjanser på slutten. Det var her evigunge Kurt Mosvold fikk sitt comeback mellom KIF-stengene, 32 år siden sist. Charlottenlunds Mats Guldseth (26) ble kåret til trøndernes bestemann den gang, som i Kristiansand søndag. – Det ble for mange tekniske feil, for mye bom og vi får ikke rytme, oppsummerer Guldseth.


BESTE TRØNDER: Charlottenlunds høyre- og midtback Mats Guldseth ble kåret til trøndernes beste spiller i Idda Arena. Han var skuffet over tapet mot sørlendingene.
 Inger M. Witteveen


Skader og en spiller som nylig gikk over til eliteklubben Kolstad skal være noe av forklaringen. Bakspilleren forteller om klubbens «Sagosen-effekt» med mange lovende talenter i komminga. Han har selv spilt med Sander Sagosen da sistnevnte var 16 år, og synes det er inspirerende å se hvor godt han har lykkes. KIFs bestemann ble keeper Adin Sehovic som storspilte mellom stengene og avverget fem straffer, blant annet. Han var ikke så opptatt av egen innsats, bare lykkelig for to nye poeng.


STENGTE BURET: Kaptein Adin Sehovic stod som en vegg mot Charlottenlund.
 Inger M. Witteveen


Fokus på neste kamp

- En kanonkamp, skryter Svenn-Erik Medhus i den nye trenertrioen.

Preben Nilsen triller terningkast seks, mens Vegard Kalstad er mest fornøyd med forsvarsarbeidet og at spillerne kriget. Det var to kjærkomne poeng og et hopp på riktig side av nedrykksstreken. Men de føler seg ikke på trygg grunn ennå.VINNERLAGET: Foran fra venstre (sittende): Erlend Årstein Hansen, Johannes Jåsund, Aleksander Halkjelsvik Aabel, Bendik Holstad, Jesper Brekke Hansen og Kristian Nordvik Thyssen. Bak fra venstre: Svenn-Erik Medhus (trener), Vegard Kalstad (trener), Sindre Rosseland Sørli, Simen Neset, Kristian Malerød Larsen, Simen Gården Aanjesen, Jostein Pedersen, Øyvind Frigstad, Markus Nilsen, Sebastian Schultz Hansen, Adin Sehovic (bak), David André Rui og Preben Nilsen (trener).
 Inger M. Witteveen


Neste motstander er Follo borte lørdag 3. februar. Østlendingene, med like mange poeng som sørlendingene, vil også ut av nedrykksstriden. Kristiansanderne bør ha rimelige gode sjanser. Høstens hjemmekamp endte med 32-30-seier til sørlendingene etter en suveren 1. omgang med syvmålsledelse til pause.STEN PÅ STEN: «Vi tar en kamp om gangen» er oppskriften til KIFs nye trenertrio Svenn-Erik Medhus (f.v.), Vegard Kalstad og Preben Nilsen, som skal lede KIF-herrene resten av sesongen.
 Inger M. Witteveen


– Nok en «cupkamp», konstaterer Nilsen.

Publikumsstøtte

KIF mobiliserer ikke bare på banen, men også på tribunen.


HÅNDBALLINTERESSERT: Louise (2) var med pappa Børge Hoem på kamp søndag. Hoem håper KIF beholder plassen i 1. divisjon.
 Inger M. Witteveen


– Håper de redder plassen og rykker opp i eliteserien etter hvert, sier Børge Hoem, spillende trener for Just IL, som mener det er viktig for byen å ha topphåndball på herresiden, slik at unge talenter har noe å strekke seg etter. Også håndballpappa Vidar Hansen (far til Sebastian Schultz Hansen) mener det er viktig for rekrutteringen.


HÅNDBALLPAPPA: Vidar Hansen er ivrig KIF-supporter i medgang og motgang.
 Inger M. Witteveen


– Jo høyere opp, dess bedre er rekrutteringen til herrehåndball. Rykker KIF ned, vil de kunne miste sentrale spillere og det blir vanskeligere å komme opp igjen, sier han.


TRIBUNESLITER: Det er verre å se kamp fra tribuneplass enn å delta, mener Mathias Christiansen, en av KIFs nøkkelspillere som er ute med skade.
 Inger M. Witteveen


KIFs midtback Mathias Christiansen pådro seg en lårskade i høst og har siden fulgt hjemmekampene fra tribuneplass. Når han er klar i mai håper han laget fortsatt er i 1. divisjon.


HEDRET STØTTESPILLER: Før kampen mellom KIF og Charlottenlund var det ett minutts stillhet for å minnes Tor Magne Abrahamsen, far til KIF-spiller Stig Abrahamsen. Tor Magne Abrahamsen døde 13. januar, 60 år gammel. Som ung spilte han håndball i KIF og var senere aktiv i klubben gjennom styreverv og dugnadsarbeid.
 Inger M. Witteveen


KIF-kamper resten av sesongen:

Lørdag 3. februar, kl. 17, Follo-KIF, Stil Arena

Lørdag 10. februar, kl. 18, KIF-Runar Sandefjord, Gimlehallen

Onsdag 21. februar, kl. 18, Herulf Moss-KIF, Mossehallen

Søndag 4. mars, kl. 18, KIF-Lillestrøm, Gimlehallen

Onsdag 14. mars, kl. 18, Nærbø-KIF, Nye Loen Nærbø

Søndag 25. mars, kl. 16, KIF-Haslum, Gimlehallen


KAMPRAPPORT

KIF-Charlottenlund 24-22 (11-12)

Søndag 28. januar, Idda Arena

Tilskuere: 190

Dommere: Petter Eia Lien og Slim Ben Tekaya.

Spillere KIF (mål i parentes):Sebastian Schultz Hansen (7, 6 på straffe), Øyvind Frigstad (6), Aleksander Halkjelsvik Aabel (3), David André Rui (3), Sindre Rosseland Sørli (2), Bendik Holstad (2), Erlend Årstein Hansen (1), Simen Neset, Simen Gården Aanjesen, Jesper Brekke Hansen, Adin Sehovic, Kristian Nordvik Thyssen, Markus Nilsen, Kristian Malerød Larsen, Johannes Jåsund og Jostein Pedersen.

Lagledere KIF: Preben Nilsen, Svenn-Erik Medhus, Vegard Kalstad og fysioterapeut Pål Erik Pedersen.

Toppscorer Charlottenlund (mål i parentes): Mads Alfer (6).

Lagledere Charlottenlund: Jørgen Laug og Roger Kværnø.

Utvisninger: KIF 6 x 2 min., Charlottenlund 2 x 2 min.

Banens beste: Adin Sehovic (KIF) og Mats Guldseth (Charlottenlund).Inger Witteveen


God Jul!
KIF håndball ønsker alle håndballvenner, sponsorer og støttespillere en en riktig god jul og et godt nytt år!
Les mer >>
KIF reiste seg etter marerittstart
KIF lå under 3-9 mot ØIF Arendal Elite 2, men vant kampen 30-22.
Les mer >>
KIF jakter sin tiende seier
Serieleder KIF Håndball spiller for sin tiende seier på 11 forsøk når ØIF Arendals rekruttlag gjester Gimlehallen lørdag.
Les mer >>
Til alle Håndball venner!
Velkommen til håndball dag i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-toppscorer med 14 mål mot Øyestad
Mathias Christiansen var toneangivende da serieleder KIF Håndball vant 34–28 hjemme mot Øyestad.
Les mer >>
Påmelding til Quart Cup er åpent
                      
Les mer >>
Hamret inn mål i ny KIF-seier
Sebastian Schultz Hansen, Bendik Holstad og Mathias Christiansen scoret seks mål hver i KIF Håndballs 26-20-seier over Urædd.
Les mer >>
Keepertrening for 9-15 åringer
Torsdag 8.november startet KIF håndballs første Keepertrening for spillere i alder 9-15 år.
Les mer >>
KIF lagde målfest mot Stavanger
Tabelleder KIF Håndball vant hele 40-18 i helgas seriekamp hjemme mot Stavanger.
Les mer >>
Seks seire har gitt KIF ny selvtillit
Med seks seire på syv kamper gleder Kristiansand-spillerne seg til å ta imot Stavanger i Idda Arena lørdag 3. november.
Les mer >>
KIF håndball - SIF håndball
Ny hjemmekamp på Idda Lørdag 03.11.18 kl. 16:00.
Les mer >>