Duket for dramatisk sesongavslutning for KIF


Etter tapet for Runar Sandefjord blir de siste fire seriekampene avgjørende for om KIF Håndball holder plassen i 1. divisjon.

KRISTIANSAND: Runar Sandefjord har toppet tabellen hele sesongen, og med bare fire seriekamper igjen å spille er det allerede klart at det blir opprykk for vestfoldingene. Det var derfor ingen overraskelse for KIF-herrene at det var en tøff motstander som gjestet Gimlehallen lørdag 10. februar. Da lagene møttes i Runarhallen i høst ble det femmålstap (28-23) for sørlendingene.


MOTSTANDER SIKRET OPPRYKK: KIF tapte i helga 25-31 mot serieleder Runar Sandefjord, som nå er klar for eliteserien. Her fra et tidligere oppgjør mellom lagene.FOTO: Finn Sverre Lislevand
Holdt godt følge i perioder

KIF var helt på høyde med gutta fra hvalfangerbyen til midtveis i 1. omgang. Kristian Nordvik Thyssen førte KIF opp i ledelsen på 7-6, men så stokket det seg til for vertene og serielederen rykket ifra, godt hjulpet av en treffsikker Espen Tokerud Røhmer som scoret syv av sine ti mål i denne omgangen. Til pause sto det 10-15 i gjestenes favør.


MÅLGARANTIST: Sebastian Schultz Hansen scoret ni mot HK Herulf Moss forrige gang. Hvor mange mål blir det i Mossehallen 21. februar. Her fra hjemmekampen i Idda Arena mot «mossekråkene» 12. november.
 Finn Sverre Lislevand


Med en offensiv start på 2. omgang viste KIF igjen at de kan spille håndball, de også. Simen Gården Aanjesen hadde kommet innpå og hamret raskt inn to langskudd. Sebastian Schultz Hansen meldte seg også på.


SCORER JEVNT OG TRUTT: Sindre Rosseland Sørli sørget for fire mål i lørdagens kamp.
 Finn Sverre Lislevand


Etter to nettkjenninger i 1. omgang, skulle det bli fem i siste omgang. Jesper Brekke Hansen og Sindre Rosseland Sørli kjørte hver sin kontring, mens Bendik Holstad scoret fra høyrekant, og KIF lå tre mål bak etter ti minutter spilt.

Så ble litt frem og tilbake før Øyvind Frigstad sørget for at det fortsatt var en viss kontakt med tre mål bak, 19-22, midtveis i omgangen. Men der punkterte drømmen. Runars André Christiansens vartet opp med dobbeltscoring (seks mål totalt). Og selv om det ble kamp til døra klarte KIF aldri å hente inn forspranget. Det ble 25-31-tap.


SISTESKANSEN: KIFs målvakter Adin Sehovic, Simen Neset og Markus Nilsen byttet på å vokte buret mot Runar Sandefjord. Her er førstnevnte i aksjon ved en tidligere kamp mot Vestfold-laget.
 Finn Sverre Lislevand


Av KIF-målvaktene startet Adin Sehovic i 1.omgang, mens Simen Neset tok plass mellom stengene etter hvilen. 17-årige Markus Nilsen kom inn på en straffe. Eric Nicolai Jensen debuterte på parketten. Schultz Hansen ble toppscorer med syv mål for KIF, mens Tokerud Røhmer hadde ti scoringer for Runar Sandefjord.


DEBUTANT: Eric Nicolay Jensen kom på banen mot Runar Sandefjord i Gimlehallen.
 Privat


Kort innhopp ga bestemannspremie

Simen Gården Aanjesen ble kåret til KIFs beste spiller, noe han selv synes var noe ufortjent for 13 minutters innsats. Men høyrebacken utnyttet tiden godt da han først kom innpå fra start i 2. omgang, både med å sette fart i laget fremover, score tre mål og bidra til flere assists.


BANENS BESTE: KIFs høyreback Simen Gården Aanjesen ble kåret til banens beste sammen med midtback Espen Tokerud Røhmer fra Runar Sandefjord.
 Finn Sverre Lislevand


– Selv om vi taper mot Runar, spilte vi oss ikke helt bort, mener 28-åringen med bakgrunn fra eliteseriespill med ØIF Arendal.

Han valgte «å gi seg på topp», som han sier, bare 21 år gammel, nærmest «utbrent» av å kombinere topphåndball i Arendal med fulltidsstudier i Kristiansand.

– Det ble for mye pendling mellom treninger og studier og reiser til kamper i Norge og europacup rundt om ute i Europa. Jeg følte jeg ikke maktet å levere 100 prosent på begge arenaer, sier den venstrehendte bakspilleren.

Men ballen ble ikke helt lagt på hylla, for han fortsatte som spillende trener i Randesund i 2. divisjon og da han var ferdig med siviløkonomstudiet var han tilbake i topphåndballen høsten 2015, da med KIF.

– Vi har som lag underprestert gjennom hele sesongen. Det bor mer i laget enn vi har klart å få ut, sier han og mener det er flere årsaker til at sesongen har blitt som den har blitt.


LAGLEDER: Preben Nilsen ledet KIF-kampen lørdag mot Runar Sandefjord. Sammen med Svenn-Erik Medhus og Vegard Kalstad har han ansvar for KIF-herrenes treninger og kamper ut sesongen.
 Privat


Skader er en av disse, og at laget savner en playmaker som Mathias Christiansen (bakspilleren har vært ute med skader det meste av sesongen). Men han har troen på at KIF fortsatt skal holde seg i 1. divisjon.

– Vi har fire «cupfinaler» igjen, men det er god stemning i laget og vi har tro på at vi skal klare dette, sier Gården Aanjesen.


NY MULIGHET: Strekspiller Aleksander Halkjelsvik Aabel ble kåret til banens beste i forrige kamp mot HK Herulf Moss.
 Finn Sverre Lislevand


Nå eller aldri

Etter 18 seriekamper ligger KIF på nest siste plass med 10 poeng, samme poengsum som Haslum på plassen foran, men begge lag bare to poeng bak Follo som er over nedrykksstreken.

Kommende «cupfinale» er borte mot HK Herulf Moss onsdag 21. februar. Mossekråkene, som kom som en rakett opp fra 2. divisjon før sesongen, har inntatt 7. plass på 1. divisjonstabellen, og er det eneste laget som så langt har banket serieleder Runar Sandefjord. Sist lagene møttes i Idda Arena 12. november røk KIF på et forsmedelig tremålstap etter å ha ledet stort til pause. Sjansesløseri kan ikke sørlendingene tillate seg fremover.KIF-HERRENE: Lagbildet av KIF Håndballs A-lag fra begynnelsen av sesongen. Foran f.v.: Johannes Jåsund, Eric Nicolay Jensen, Adin Sehovic, Markus Nilsen, Simen Neset, Jesper Brekke Hansen og Bendik Holstad. Midten f.v.: Stian Nygaard Michaelsen, Kristian Malerød Larsen, Christoffer Ryder Lislevand, Øyvind Frigstad, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Tihomir Baltić. Bak f.v.: Erlend Årstein Hansen, William Fiala Gjermundnes, Simen Gården Aanjesen, Mathias Christiansen, Kristian Nordvik Thyssen, Sebastian Schultz Hansen og Erik Sørensen.
 Finn Sverre Lislevand


KOMMENDE KAMP: HK Herulf Moss-KIF, onsdag 21. februar, kl. 18, Mossehallen.

KAMPRAPPORT

KIF-RUNAR SANDEFJORD 25-31 (10-15)

Lørdag 10. februar, Gimlehallen

Tilskuere: 152

Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang

KIF-spillere (mål i parentes):Sebastian Schultz Hansen (7, herav 1 straffe), Sindre Rosseland Sørli (4), Øyvind Frigstad (4), Simen Gården Aanjesen (3), Jesper Brekke Hansen (2), Bendik Holstad (2), Kristian Malerød Larsen (1), Kristian Nordvik Thyssen (1), Aleksander Halkjelsvik Aabel (1), Erlend Årstein Hansen, Simen Neset, Adin Sehovic, Markus Nilsen, Christoffer Ryder Lislevand, Eric Nicolay Jensen og Jostein Pedersen.

Lagledere KIF: Preben Nilsen, Mathias Christiansen og Pål Erik Pedersen (fysioterapeut).

Toppscorer Runar Sandefjord (mål i parentes): Espen Tokerud Røhmer (10, herav 3 straffe).

Lagledere Runar Sandefjord: Sjur Tollefsen, Leif Sivard Gautestad, Bård Kristian Tonning og Finn Erik Kittelsen.

Utvisninger: 3 x 2 min. (KIF) og 2 x 2 min. (Runar Sandefjord).

Banens beste: Sebastian Schultz Hansen (KIF) og Espen Tokerud Røhmer (Runar Sandefjord).


Duket for dramatisk sesongavslutning for KIF
Etter tapet for Runar Sandefjord blir de siste fire seriekampene avgjørende for om KIF Håndball holder plassen i 1. divisjon.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Neste hjemmekamp i 1.divisjon er 04.03.2018 kl. 18:00 i Gimlehallen
Les mer >>
Surt ettmålstap for KIF
I stedet for å vinne sin tredje strake seier, er KIF Håndball tilbake under nedrykkstreken etter 23–24–tapet for Follo.
Les mer >>
KIF-seier med bismak
KIF kriget seg til to poeng mot Charlottenlund. For David André Rui, som er på utlån fra ØIF, endte det med en brukket arm.
Les mer >>
Norges energi
Støtt klubben i ditt hjerte
Les mer >>
KIF raknet mot slutten
Etter å ha ledet mot HK Herulf Moss til pause, gikk KIF på en smell i andreomgangen.
Les mer >>
KIF satte en støkk i serielederen
Det så lenge ut til at KIF-herrene skulle klare å bryte storfavoritt Runar Sandefjords seiersrekke.
Les mer >>
Hjemmekamp i 1. div. til Søndag !
 Søndag 12.11 kl. 18:00 tar KIF håndball imot Herulf Moss på Idda Arena!
Smilet er tilbake i KIF
Etter en trøblete sesongstart er godfølelsen tilbake i KIF-leiren før søndagens møte med serieleder Runar Sandefjord.
Les mer >>
Holstad herjet da KIF vant
Med sine 11 mål var Bendik Holstad hjemmelagets gigant i helgas 32-30-seier over Follo.
Les mer >>
Nå skal KIF jobbe med vinnermentaliteten
KIF kunne like gjerne vunnet den jevne kampen mot Charlottenlund, men bommet på avgjørende sjanser i sluttfasen.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Ny hjemmekamp i 1.divisjon Søndag 22.10 KIF- Follo HKInvitasjon fra herrene: javascript:void(91612);
Les mer >>