KIF knuste LillestrømKIF lå under med to mål til pause, men løftet seg mange hakk i 2. omgang og vant overbevisende 23-16.

KRISTIANSAND: Det var en kamp med høye skuldre og mye temperatur. 12 utvisninger og 12 straffer, jevnt fordelt, taler for seg. Mens det ble mange bomskudd og få mål for hjemmelaget i 1. omgang, snudde kampbildet etter hvilen.

– Gutta var nervøse, for vi visste hvor mye denne kampen kunne bety. Vi kom til mange bra sjanser, det var bare å komme forbi «han siste». Men det gjelder å ha tro på det vi gjør, uttalte KIF-trener Preben Nilsen etter kampen.


LEVERTE: KIF kjørte over Lillestrøm i 2. omgang og sikret to viktige poeng i Gimlehallen søndag 4. mars. KIF er nå over nedrykkstreken når to kamper gjenstår for dem i 1. divisjon. Sebastian Schultz Hansen ble toppscorer med åtte mål.FOTO: Finn Sverre LislevandUNG SUPPORTER: Trygt plassert på mamma Andrea Kalstads fang, kunne Ida (1 ½ år) heie på laget til pappa Vegard Kalstad som er med i trenertrioen til KIF-herrene.
 Inger M. Witteveen


Med tre seire og én uavgjort på siste seks kamper har Kristiansand-herrene spilt på seg selvtillit og syv poeng. Det kan være avgjørende foran de to siste kampene. For selv om søndagens seier mot Lillestrøm vippet kristiansanderne på riktig side av nedrykksstreken, er det lite som skiller lagene som nå kjemper i nedrykksstriden. Det ligger an til en thrilleravslutning på sesongen.


SLO PÅ STORTROMMA: Fredrik Baasland Punsvik (f.v., 15), Markus Holberg Isaksen (15), Oliver Ingebretsen Nilsen (15) og Abdul Ahmed (16) debuterte som trommiser og skapte god stemning i Gimlehallen søndag.
 Inger M. Witteveen


Målfattig start

Begge lag visste hvor mye som sto på spill da de møttes i Gimlehallen søndag; et potensielt være eller ikke være i norsk topphåndball neste sesong. Derfor var kampen preget av mye nerver på begge sider av banen.


OVER HELE BANEN: Øyvind Frigstad er i siget om dagen. Bakspilleren scoret tre av lagets syv mål i en særs målfattig 1. omgang.
 Finn Sverre Lislevand


«Han siste» som det ble referert til, var «tometersmannen» i Lillestrøm-målet, Stian Mathisen. KIF-spillerne startet med skyte konsekvent nede, noe gjorde det lett for keeper å lese. Det resulterte i få mål og mange bom.


GODT FORSVAR: Det er ikke bare-bare å komme forbi forsvarsmuren til KIF når Kristian Malerød Larsen er på vakt. Kraftkaren tar 200 kg i knebøy og er sterk som en bjørn. Erlend Årstein Hansen (t.v.) og Sindre Rosseland Sørli er også kjent for å være av det kompromissløse slaget.
 Finn Sverre Lislevand


Det tok over seks minutter før første KIF-mål, et langskudd av høyre bakspiller Øyvind Frigstad, som fortsatte å score helt til Bendik Holstad utlignet til 4-4 drøyt midtveis i omgangen. Etter å ha fått en utvisning var høyrekanten tilbake og gjorde 5-5 på gjennombrudd, så 6-6 på kontring. Ett minutt før pause fikk Aleksander Halkjelsvik Aabel på strek en assist fra Sebastian Schultz Hansen og sørget for 7-9. Flere mål ble det ikke. Men stort pluss for godt forsvar, noe som gjaldt begge omganger.


KRAFTTALE: KIF-trenerne Preben Nilsen (i midten) og Svenn-Erik Medhus (t.v.) benyttet seg av timeout til å oppmuntre laget. Erlend Årstein Hansen (t.v., #2, delvis skjult), Sindre Rosseland Sørli (#11) og Øyvind Frigstad (#5) lytter, Adin Sehovic i bakgrunnen.
 Finn Sverre Lislevand


Parkerte Lillestrøm

«Ikke glem å ha det gøy» har vært KIF-trener Nilsens mantra. Og peptalken i garderoben i pausen må ha hjulpet. Det ble en flying start på 2. omgangen, der KIFs sisteskanse i Adin Sehovic virkelig hadde bestemt seg for å stenge buret og Schultz Hansen viste hvorfor han er blant landets ti mestscorende i 1. divisjon.MILEPÆL: Venstrekant Eric Nicolay Jensen (17) scoret sitt første seriemål i 1. divisjon.
 Finn Sverre Lislevand


Halkjelsvik Aabel kriget inn 8-9. Lillestrøm-spiller Sondre Beck Muffetangen, sønn av tidlige landslagsspiller og tysk Bundesliga-proff Simen Muffetangen, kjeftet på seg en dobbelt utvisning. Schultz Hansen hamret inn et kanonskudd som ga utligning 9-9. Rett etter scoret 17-årige Eric Nicolay Jensen sitt første seriemål i 1. divisjon, til ny utligning 10-10. Venstrekanten spiller til daglig i Randesund G18, Lerøyserien og 2. divisjon.


GOD HØYREKANT: Bendik Holstad tok frem venstreslegga og hamret inn fem mål.
 Finn Sverre Lislevand


Det hadde da gått seks minutter og herfra ut var det hjemmelaget som styrte kampen, godt hjulpet av stortromme, sauebjeller og et entusiastisk publikum som etter hvert reiste seg på tribunen. Jostein Pedersen, like god som venstre kantspiller som bakspiller, avsluttet for KIF med en dobbeltscoring. Det ble en høyst fortjent 23-17-seier til hjemmelaget.


MYE PÅ SPILL: En viktig seier, ifølge dette trekløveret. KIF-kaptein Adin Sehovic (f.v.), KIF-kaptein, styreleder i KIF Håndball Svein Erik Jensen og trener Preben Nilsen.
 Inger M. Witteveen


Målvaktenes dag

Mens Stian Mathisen i Lillestrøm-målet hadde sin storhetstid i 1. omgang, sto KIFs Adin Sehovic for flest redninger i andre. Begge ble kåret til banens beste spillere.SKUFFET: - Vi skulle ha vunnet i dag for å være helt sikre i 1. divisjon, men vi spilte dårlig gjennom hele kampen, ifølge en svært misfornøyd Sondre Beck Muffetangen (19). Lillestrøms firemålsscorer klarte å pådra seg to utvisninger samtidig i begynnelsen av 2. omgang.
 Inger M. Witteveen


– Det var en kamp med mye nerver. Det var ikke helt perfekt, men det holdt. Når vi får fart på ballen, så kommer vi til bedre sjanser og da går ballen i mål. Vi klarte å heve oss og da ble det seier - en utrolig viktig seier, konstaterer KIFs målvakt.


INGEN GOD DAG: Lillestrøms hovedtrener Ken Marius Lieberg Krabbe fortviler. Lillestrøm hadde sjansen til å sikre plassen i 1. divisjon, men må fortsatt leve i uvisshet (8. plass på tabellen med 15 poeng, red. anm.).
 Finn Sverre Lislevand


Knalltøff avslutning

Neste kamp er mot Nærbø borte 14. mars, før serien avsluttes på hjemmebane mot Haslum IL 25. mars. Mens Runar Sandefjord allerede er sikret plass i eliteserien, er Nærbø fortsatt opprykkskandidat som pustes i nakken av St. Hallvard. Jærbuene vil derfor gi alt i egen storstue, Nye Loen Nærbø, med 1000 tilskuere på sine hjemmekamper.


HJEMMEBANE-EFFEKTEN: KIF hadde god drahjelp av et entusiastisk hjemmepublikum i Gimlehallen søndag.
 Inger M. Witteveen


– For Nærbø er det opprykkskamp, så de kommer ikke til å gi noe gratis. Men jeg gleder meg til å spille for en fullsatt hall. Det vil være en kamp som kommer til å avgjøre bunn og topp, sier Sehovic og suppleres av sin trener: – Vi møter et kjempegodt lag i Nærbø. Med Haslum er det avhengig av hvordan de ligger an og hvordan de vil reagere. Men vi har muligheter.


TRIBUNESLITERE: - KIF var bra i 2. omgang. De stod godt bakover og stengte buret, var Haakon Andves (t.h.) ekspertvurdering. Han er selv trener for Våg G12 og mener det er viktig for rekrutteringen til guttehåndballen at det fortsatt vil være et lokalt herrelag på toppnivå. Petter Johannessen var med som «bisitter».
 Inger M. Witteveen


KOMMENDE KAMP: Nærbø-KIF, onsdag 14. mars, kl. 18, Nye Loen Nærbø.


JUBELSCENER: Etter seieren mot Lillestrøm var det full jubel i KIF-leiren. Sjeldent har to poeng smakt så godt.
 Finn Sverre LislevandKAMPRAPPORT


KIF-LILLESTRØM TH 23-17 (7-9)

Søndag 4. mars, Gimlehallen

Dommere: Roger Nestaas og Omar Ingi Sverrisson.

Tilskuere: 207

Utvisninger: 6x2 min. (KIF) og 6x2 min (Lillestrøm).

KIF-spillere (mål i parentes):Sebastian Schultz Hansen (8, herav 2 straffer), Bendik Holstad (5, herav 1 straffe), Øyvind Frigstad (3), Aleksander Halkjelsvik Aabel (3), Jostein Pedersen (2), Erlend Årstein Hansen (1), Eric Nicolay Jensen (1), Simen Neset, Jesper Brekke Hansen, Sindre Rosseland Sørli, Adin Sehovic, Kristian Norsvik Thyssen, Christoffer Ryder Lislevand, Kristian Malerød Larsen og Stian Nygaard Michaelsen.

Lagledelse KIF: Preben Nilsen, Vegard Kalstad, Svenn-Erik Medhus og Trond Solvang (fysioterapeut).

Toppscorer Lillestrøm TH (mål i parentes): Eirik Hornnes Hybertsen (8, herav 5 straffer).

Lagledelse Lillestrøm TH: Ken Marius Lieberg Krabbe, Fredrik Wannebo Yttereng, Aksel Økstad og Anita Tveter.

Banens beste: Adin Sehovic (KIF) og Stian Mathisen (Lillestrøm TH).


 Opprykk neste sesong
1.divisjon på denne gjengen sesong 19/20
Les mer >>
Quartcup
Påmeldingsfristen har gått ut og påmeldingen er stengt. Vi har nå fantastiske 326 påmeldte lag!!!
Les mer >>
Prioriterer håndball foran russefeiring
Markus Nilsen er russ nå i vår, men det er ikke det som opptar ham mest. Drømmen er opprykk til 1. divisjon med KIF og å bli tatt ut til U-VM i Makedonia.
Les mer >>
Årsmøte i KIF håndball
Det innkalles til ordinært årsmøte Tirsdag 12.mars kl.19:00 på Idda Arena, Mediarommet i andre etasje. 
Les mer >>
Kom innom oss på et kundemøte og "tjen" penger til klubben
Les mer >>
Vidar Villa til Quart Cup
Vidar Villa har raskt blitt en av norges største norskspråklige artister, med over 30 millioner streams i sitt debutår 2017.
Les mer >>
God Jul!
KIF håndball ønsker alle håndballvenner, sponsorer og støttespillere en en riktig god jul og et godt nytt år!
Les mer >>
KIF reiste seg etter marerittstart
KIF lå under 3-9 mot ØIF Arendal Elite 2, men vant kampen 30-22.
Les mer >>
KIF jakter sin tiende seier
Serieleder KIF Håndball spiller for sin tiende seier på 11 forsøk når ØIF Arendals rekruttlag gjester Gimlehallen lørdag.
Les mer >>
Til alle Håndball venner!
Velkommen til håndball dag i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-toppscorer med 14 mål mot Øyestad
Mathias Christiansen var toneangivende da serieleder KIF Håndball vant 34–28 hjemme mot Øyestad.
Les mer >>