KIF-tap gir thrilleravslutning


Mens Nærbø kunne juble etter å ha sikret opprykk til eliteserien, er KIF nå avhengig av å ta poeng mot Haslum for holde seg i 1. divisjon.


NÆRBØ: Jærbuene hadde mobilisert foran onsdagens hjemmekamp med 1500 tilskuere. Og i sesongens nest siste kamp ble det klart at Nærbø-herrene blir eliteserielag til høsten etter sin 29–24-seier over gjestene fra Kristiansand. Det er ikke tilfeldig. Klubben har en rekruttering til guttehåndballen få andre norske klubber kan matche. Det har vært lagt sten på sten gjennom mange år, og sentralt i dette arbeidet er kristiansanderen Robin Rosander Haugsgjerd, A-lagstreneren som har signalisert at han gir seg etter sesongen.

I andre enden av tabellen, derimot, lever KIF fortsatt en usikker tilværelse. Det går mot en thrilleravslutning på sesongen når Kristiansand-klubbens skjebne står og faller nå på siste kamp.

Tapte på «enkle feil»

Sørlendingene fikk en trå start i jærbuenes storstue, Nye Loen Nærbø, der hjemmelaget raskt var i føringen. Men snaue fem minutter før pause hadde Kristiansand-herrene innhentet Nærbøs forsprang på seks mål, når storscorer Sebastian Schultz Hansen utlignet til 13-13. Og da Aleksander Halkjelsvik Aabel sørget for uavgjort, 15-15, rett før pausesignalet, hadde KIF igjen tatt grep om kampen.


TETT I TETT: Nye Loen Nærbø var fylt til randen onsdag 14. mars. 1500 tilskuere hadde møtt frem for å se hjemmelaget i aksjon mot KIF på veien mot eliteserien.
 Privat


Men Nærbø, som jaktet på direkte opprykksplass, var ikke lette å stanse. Bortsett fra Jostein Pedersens utligning på 16-16 og 18-18 fem minutter ut i 2. omgang, rykket hjemmelaget ifra. På det meste hadde de opparbeidet seg en luke på syv mål. Christoffer Ryder Lislevand på høyrekant sørget for siste scoring og sluttresultatet 29-24 i hjemmelagets favør.


SUKSESSTRENER: Han har trent mange av de samme spillerne siden de var guttespillere. Kristiansanderen Robin Rosander Haugsgjerd har vært med å bidra til Nærbøs opptur i norsk herrehåndball. Her fra forrige kamp i Gimlehallen.
 Finn Sverre Lislevand


– Vi startet trått, men hentet oss inn igjen og gikk til pause med uavgjort. I 2. omgang gjorde vi enkle tekniske feil fremover, slik at de fikk kontret inn noen lette mål. Samtidig ble vi slitne bakover og tapte for mange dueller, oppsummer KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen, som mente «alle måtte ha hatt dagen» om de skulle slått Nærbø.

Sindre Rosseland Sørlis sykdomsforfall var også merkbar i backrekka. KIF-kapteinen, som til vanlig er strekspiller, måtte selv trå til i backposisjon.

– Vi møtte et topplag og ble straffet hardt på dårlige vurderinger, konstaterer KIF-trener Preben Nilsen, som ledet kampen sammen med Svenn-Erik Medhus.


FREMGANG: Selv om det ble tap mot Nærbø mener KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen at laget har prestert bra etter jul. - Vi har tatt steg på steg, sier strekspilleren og har tro på poeng mot Haslum.
 Finn Sverre Lislevand


18-åring best

Målvakt Adin Sehovic, som nylig var tilbake etter kneskade, er igjen skadet og ute for resten av sesongen. Mot Nærbø stilte Simen Neset og Markus Nilsen mellom KIF-stengene.

Nilsen kom inn midtveis i 1. omgang og storspilte. Til daglig er 18-åringen å finne på Randesund G18 som deltar i Lerøy-serien. Han har flere landslagssamlinger og seks landskamper for aldersbestemte lag på CV-en. Innhopp i topphåndballen denne sesongen har gitt smaken på nye utfordringer.

– Det er definitivt et høyere nivå, smartere skyting og mer teknisk spill, sier han og skryter av treningene til Svenn-Erik Medhus, tidligere landslagskeeper og elitespiller i ØIF.

Også trener Preben Nilsen var fornøyd med det unge keepertalentet. I en kamp preget av «innsats på det jevne», er det to spillere han i tillegg ønsker å fremheve:

– Jostein Pedersen var veldig god og Aleksander Halkjelsvik Aabel var bedre enn på lenge.


BANENS BESTE: Målvakt Markus Nilsen (18) var en av banens yngste og beste i møte med Nærbø. Bakspiller og syvmålsscorer Andreas Horst Haugseng var best på Nærbø.
 Finn Sverre LislevandTRENERTEAM: Svenn-Erik Medhus (foran) og Preben Nilsen ledet KIF i kampen mot Nærbø. Her fra en tidligere anledning.
 Inger M. Witteveen


Skjebnekamp palmesøndag

Etter onsdagens kamp på Jæren er kristiansanderne fortsatt over nedrykksstreken, godt hjulpet av Follo som tapte med ett mål mot HK Herulf Moss etter å ha somlet bort en syvmålsledelse til pause. Under nedrykksstreken ligger Follo, Haslum og Haugaland. Det er allerede klart at Haugaland rykker ned. Men bare ett poeng skiller KIF fra de to øvrige rivalene.

Når KIF møter Haslum IL søndag 25. mars har det utkrystallisert seg tre scenarier: Tap mot Haslum betyr nedrykk. Seier gir fortsatt 1. divisjonsspill. Men også uavgjort holder, selv om Follo skulle vinne sin kamp mot Lillestrøm, fordi KIF har bedre målforskjell - ett mål (!) - i innbyrdes oppgjør.


SKJEBNEKAMP: Mot Haslum 25. mars blir det et bære eller briste for KIF. Aleksander Halkjelsvik Aabel i svevet i en tidligere kamp mot bærumslaget.
 Finn Sverre Lislevand


– Det soleklare målet er å ta poeng, slår trener Nilsen fast.

Men også Haslum vil være interessert i å beholde plassen i 1. divisjon, og han tror de derfor vil gå «all in» i skjebnekampen i Gimlehallen. Nå håper den tidligere elitespilleren på hjemmebanefordel.

– Det blir spennende. Still opp og hei oss frem, oppfordrer han og får støtte av KIF-kaptein Årstein Hansen:

– Jeg håper det kommer masse folk og støtter oss. Seier eller uavgjort, så er det 1. divisjonsspill også neste år!


TO BE, OR NOT TO BE: Er KIFs håndballherrer i 1. divisjon neste sesong? Svaret får du palmesøndag i Gimlehallen klokken 16:00.
 Finn Sverre Liselvand


KOMMENDE KAMP: KIF-Haslum IL, søndag 25. mars, kl. 16:00, Gimlehallen.


KAMPFAKTA

NÆRBØ-KIF 29-24 (15-15)

Onsdag 14. mars, Nye Loen Nærbø

Dommere: Petter Eia Lien og Simen Jansen Blokkhus.

Tilskuere: 1479

KIF-spillere (mål i parentes): Sebastian Schultz Hansen (6, herav 3 straffer), Jostein Pedersen (5), Aleksander Halkjelsvik Aabel (5), Bendik Holstad (3), Øyvind Frigstad (2), Erlend Årstein Hansen (1), Christoffer Ryder Lislevand (1), Kristian Nordvik Thyssen (1), Simen Neset, Markus Nilsen, Kristian Malerød Larsen, Johannes Jåsund, Eric Nicolay Jensen og Stian Nygaard Michaelsen.

Lagledere KIF: Preben Nilsen og Svenn-Erik Medhus.

Toppscorer Nærbø (mål i parentes): Steffen Stormo Stegavik (11, herav 4 straffer).

Lagledere Nærbø: Robin Rosander Haugsgjerd, Rune Haugseng, Harald Moi og Steinar Mæle Fjelde.

Utvisninger: KIF 5 x 2 min. og Nærbø 2 x 2 min.

Banens beste: Markus Nilsen (KIF) og Andreas Horst Haugseng (Nærbø).Inger Witteveen


Opprykk neste sesong
1.divisjon på denne gjengen sesong 19/20
Les mer >>
Quartcup
Påmeldingsfristen har gått ut og påmeldingen er stengt. Vi har nå fantastiske 326 påmeldte lag!!!
Les mer >>
Prioriterer håndball foran russefeiring
Markus Nilsen er russ nå i vår, men det er ikke det som opptar ham mest. Drømmen er opprykk til 1. divisjon med KIF og å bli tatt ut til U-VM i Makedonia.
Les mer >>
Årsmøte i KIF håndball
Det innkalles til ordinært årsmøte Tirsdag 12.mars kl.19:00 på Idda Arena, Mediarommet i andre etasje. 
Les mer >>
Kom innom oss på et kundemøte og "tjen" penger til klubben
Les mer >>
Ny storsatsing i Kristiansand
Mosvold vil hente hjem Tyskland-proff for å skape topplag.
Les mer >>
Nå lever opprykksdrømmen for KIF
Serieleder KIF Håndball har vunnet ti av sine elleve første kamper i 2. divisjon. Spillerne er opprykkslystne, men tar ikke lett på oppgaven.
Les mer >>
KIF reiste seg etter marerittstart
KIF lå under 3-9 mot ØIF Arendal Elite 2, men vant kampen 30-22.
Les mer >>
KIF jakter sin tiende seier
Serieleder KIF Håndball spiller for sin tiende seier på 11 forsøk når ØIF Arendals rekruttlag gjester Gimlehallen lørdag.
Les mer >>
Til alle Håndball venner!
Velkommen til håndball dag i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-toppscorer med 14 mål mot Øyestad
Mathias Christiansen var toneangivende da serieleder KIF Håndball vant 34–28 hjemme mot Øyestad.
Les mer >>
Kommende hjemmekamp
KIF håndball -  ØIF Arendal Onsdag 02.12 kl.20:00
Les mer >>
Herrer
Damer
2. div
5. div