KIF-tap gir thrilleravslutning


Mens Nærbø kunne juble etter å ha sikret opprykk til eliteserien, er KIF nå avhengig av å ta poeng mot Haslum for holde seg i 1. divisjon.


NÆRBØ: Jærbuene hadde mobilisert foran onsdagens hjemmekamp med 1500 tilskuere. Og i sesongens nest siste kamp ble det klart at Nærbø-herrene blir eliteserielag til høsten etter sin 29–24-seier over gjestene fra Kristiansand. Det er ikke tilfeldig. Klubben har en rekruttering til guttehåndballen få andre norske klubber kan matche. Det har vært lagt sten på sten gjennom mange år, og sentralt i dette arbeidet er kristiansanderen Robin Rosander Haugsgjerd, A-lagstreneren som har signalisert at han gir seg etter sesongen.

I andre enden av tabellen, derimot, lever KIF fortsatt en usikker tilværelse. Det går mot en thrilleravslutning på sesongen når Kristiansand-klubbens skjebne står og faller nå på siste kamp.

Tapte på «enkle feil»

Sørlendingene fikk en trå start i jærbuenes storstue, Nye Loen Nærbø, der hjemmelaget raskt var i føringen. Men snaue fem minutter før pause hadde Kristiansand-herrene innhentet Nærbøs forsprang på seks mål, når storscorer Sebastian Schultz Hansen utlignet til 13-13. Og da Aleksander Halkjelsvik Aabel sørget for uavgjort, 15-15, rett før pausesignalet, hadde KIF igjen tatt grep om kampen.


TETT I TETT: Nye Loen Nærbø var fylt til randen onsdag 14. mars. 1500 tilskuere hadde møtt frem for å se hjemmelaget i aksjon mot KIF på veien mot eliteserien.
 Privat


Men Nærbø, som jaktet på direkte opprykksplass, var ikke lette å stanse. Bortsett fra Jostein Pedersens utligning på 16-16 og 18-18 fem minutter ut i 2. omgang, rykket hjemmelaget ifra. På det meste hadde de opparbeidet seg en luke på syv mål. Christoffer Ryder Lislevand på høyrekant sørget for siste scoring og sluttresultatet 29-24 i hjemmelagets favør.


SUKSESSTRENER: Han har trent mange av de samme spillerne siden de var guttespillere. Kristiansanderen Robin Rosander Haugsgjerd har vært med å bidra til Nærbøs opptur i norsk herrehåndball. Her fra forrige kamp i Gimlehallen.
 Finn Sverre Lislevand


– Vi startet trått, men hentet oss inn igjen og gikk til pause med uavgjort. I 2. omgang gjorde vi enkle tekniske feil fremover, slik at de fikk kontret inn noen lette mål. Samtidig ble vi slitne bakover og tapte for mange dueller, oppsummer KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen, som mente «alle måtte ha hatt dagen» om de skulle slått Nærbø.

Sindre Rosseland Sørlis sykdomsforfall var også merkbar i backrekka. KIF-kapteinen, som til vanlig er strekspiller, måtte selv trå til i backposisjon.

– Vi møtte et topplag og ble straffet hardt på dårlige vurderinger, konstaterer KIF-trener Preben Nilsen, som ledet kampen sammen med Svenn-Erik Medhus.


FREMGANG: Selv om det ble tap mot Nærbø mener KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen at laget har prestert bra etter jul. - Vi har tatt steg på steg, sier strekspilleren og har tro på poeng mot Haslum.
 Finn Sverre Lislevand


18-åring best

Målvakt Adin Sehovic, som nylig var tilbake etter kneskade, er igjen skadet og ute for resten av sesongen. Mot Nærbø stilte Simen Neset og Markus Nilsen mellom KIF-stengene.

Nilsen kom inn midtveis i 1. omgang og storspilte. Til daglig er 18-åringen å finne på Randesund G18 som deltar i Lerøy-serien. Han har flere landslagssamlinger og seks landskamper for aldersbestemte lag på CV-en. Innhopp i topphåndballen denne sesongen har gitt smaken på nye utfordringer.

– Det er definitivt et høyere nivå, smartere skyting og mer teknisk spill, sier han og skryter av treningene til Svenn-Erik Medhus, tidligere landslagskeeper og elitespiller i ØIF.

Også trener Preben Nilsen var fornøyd med det unge keepertalentet. I en kamp preget av «innsats på det jevne», er det to spillere han i tillegg ønsker å fremheve:

– Jostein Pedersen var veldig god og Aleksander Halkjelsvik Aabel var bedre enn på lenge.


BANENS BESTE: Målvakt Markus Nilsen (18) var en av banens yngste og beste i møte med Nærbø. Bakspiller og syvmålsscorer Andreas Horst Haugseng var best på Nærbø.
 Finn Sverre LislevandTRENERTEAM: Svenn-Erik Medhus (foran) og Preben Nilsen ledet KIF i kampen mot Nærbø. Her fra en tidligere anledning.
 Inger M. Witteveen


Skjebnekamp palmesøndag

Etter onsdagens kamp på Jæren er kristiansanderne fortsatt over nedrykksstreken, godt hjulpet av Follo som tapte med ett mål mot HK Herulf Moss etter å ha somlet bort en syvmålsledelse til pause. Under nedrykksstreken ligger Follo, Haslum og Haugaland. Det er allerede klart at Haugaland rykker ned. Men bare ett poeng skiller KIF fra de to øvrige rivalene.

Når KIF møter Haslum IL søndag 25. mars har det utkrystallisert seg tre scenarier: Tap mot Haslum betyr nedrykk. Seier gir fortsatt 1. divisjonsspill. Men også uavgjort holder, selv om Follo skulle vinne sin kamp mot Lillestrøm, fordi KIF har bedre målforskjell - ett mål (!) - i innbyrdes oppgjør.


SKJEBNEKAMP: Mot Haslum 25. mars blir det et bære eller briste for KIF. Aleksander Halkjelsvik Aabel i svevet i en tidligere kamp mot bærumslaget.
 Finn Sverre Lislevand


– Det soleklare målet er å ta poeng, slår trener Nilsen fast.

Men også Haslum vil være interessert i å beholde plassen i 1. divisjon, og han tror de derfor vil gå «all in» i skjebnekampen i Gimlehallen. Nå håper den tidligere elitespilleren på hjemmebanefordel.

– Det blir spennende. Still opp og hei oss frem, oppfordrer han og får støtte av KIF-kaptein Årstein Hansen:

– Jeg håper det kommer masse folk og støtter oss. Seier eller uavgjort, så er det 1. divisjonsspill også neste år!


TO BE, OR NOT TO BE: Er KIFs håndballherrer i 1. divisjon neste sesong? Svaret får du palmesøndag i Gimlehallen klokken 16:00.
 Finn Sverre Liselvand


KOMMENDE KAMP: KIF-Haslum IL, søndag 25. mars, kl. 16:00, Gimlehallen.


KAMPFAKTA

NÆRBØ-KIF 29-24 (15-15)

Onsdag 14. mars, Nye Loen Nærbø

Dommere: Petter Eia Lien og Simen Jansen Blokkhus.

Tilskuere: 1479

KIF-spillere (mål i parentes): Sebastian Schultz Hansen (6, herav 3 straffer), Jostein Pedersen (5), Aleksander Halkjelsvik Aabel (5), Bendik Holstad (3), Øyvind Frigstad (2), Erlend Årstein Hansen (1), Christoffer Ryder Lislevand (1), Kristian Nordvik Thyssen (1), Simen Neset, Markus Nilsen, Kristian Malerød Larsen, Johannes Jåsund, Eric Nicolay Jensen og Stian Nygaard Michaelsen.

Lagledere KIF: Preben Nilsen og Svenn-Erik Medhus.

Toppscorer Nærbø (mål i parentes): Steffen Stormo Stegavik (11, herav 4 straffer).

Lagledere Nærbø: Robin Rosander Haugsgjerd, Rune Haugseng, Harald Moi og Steinar Mæle Fjelde.

Utvisninger: KIF 5 x 2 min. og Nærbø 2 x 2 min.

Banens beste: Markus Nilsen (KIF) og Andreas Horst Haugseng (Nærbø).Inger Witteveen


Ny storseier til KIF
KIF Håndball vant hele 39–24 i toppkampen mot Herkules.
Les mer >>
KIF-seier i tøft byderby
KIF Håndball vant en tett kamp mot Randesund 29-27.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Onsdag 03.10.2018 kl. 20:00 på Idda Arena.
Les mer >>
Øyvind og Robin har tent en gnist i KIF
Etter to sterke borteseire, tar KIF imot Viking i seriens første hjemmekamp søndag.
Les mer >>
Ny overbevisende KIF-seier
KIF vant 35-23 borte mot Kragerø og gleder seg stort til sesongens første seriekamp på hjemmebane.
Les mer >>
Sesongens første hjemmekamp i serien
Søndag 30.09.2018 kl.13:00 i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-seier mot opprykksfavoritt
KIF Håndball knallet til med 28-23-seier i seriepremieren mot Haugaland.
Les mer >>
3.runde i NM herrer
KIF håndball tar imot ØIF Arendal til 3.runde av cupen!
Les mer >>
Oppkjøring i samarbeid med Viking
KIF håndball har etter opplegg fra vår nye trener Robin Rosander Haugsgjerd hatt oppkjøring sammen med Viking Håndball i Kristiansand og Vendsyssel i Danmark. Under her kan dere lese hva vikings trener Joar Gjerde sier om samarbeidet. 
Les mer >>
Da er KIF håndball i gang med sesongen.
Les mer >>
Etterlyser mer handling
Bakspiller Øyvind Frigstad er klar på at noe må gjøres i hele KIF skal oppholdet i 2. divisjon bli kortvarig og han selv teller litt på knappene på om han blir med laget ned kommende sesong.
Les mer >>
Sesongens siste hjemmekamp
KIF - Haslum IL
Les mer >>
Herrer
Damer
2. div
5. div