Etterlyser mer handling


Bakspiller Øyvind Frigstad er klar på at noe må gjøres i hele KIF skal oppholdet i 2. divisjon bli kortvarig og han selv teller litt på knappene på om han blir med laget ned kommende sesong.Øyvind Frigstad depper sammen med lagkameratene etter at nedrykket er et faktum - Foto: Alf Otto Fagermo

– Det er veldig usikkert, må sjekke an bostatus, har jo samboer her og sånn med tanke på videre satsning på håndball. Det kommer sikkert til å skje noe de nærmeste månedene, om det blir noen nye klubber eller. Noe må skje i klubben iallfall, noen må gi oss optimismen tilbake for at vi skal trene hver eneste dag, men det er selvfølgelig veldig vanskelig å svare på det. For nå er jeg veldig skuffet, sier Frigstad til KRS247 etter at tapet for Haslum var et faktum.

Rotete sesong
Kristiansand IF har hatt en sesong som har vært veldig variabel og inneholdt det meste av både sportslige og utenomsportslige ting. De startet med et helt annet trenerapparat enn de sluttet med, og de har slitt med mye skader. Men det har også vært flere ting som ikke har vært helt opptil hva en klubb med eliteserieambisjoner bør ha.

Mangel på skikkelige treningsøkter
– Vi trenger en bred stall som har lyst til å satse og komme på hver trening. I år har det vært litt sånn at folk kommer og går litt, og det har ikke blitt satt strenge nok krav til treningsmengde og treningskvalitet, og hvem som kommer og ikke kommer. Sånn er det jo når det er veldig få som har betalt, så da må folk prioritere jobb og studier og sånn og da er det også vanskelig å trene så mye som vi burde gjøre for å bli et topplag.

Langt unna målsetning
For hvis vi har ambisjoner om å bli et topplag, så må vi trene mer og bedre enn det vi gjør nå. Vi er på vei da, vi har jo et mål som selvfølgelig er mulig å oppnå, men akkurat nå trener vi ikke godt nok for å kunne nå det målet. Vi trenger noe som skal skje. Men vi vet jo at det er veldig flinke folk som jobber for klubben, som vet hva som skal til for å satse, men noe må gjøres. Vi snakker for mye, vi handler for lite, konstaterer Øyvind Frigstad.

https://soundcloud.com/radiosor/kif-rykker-ned-oyvind-frigstad-oppsummerer-sesong-og-etterlyser-handling-etter-nedrykk

Ikke forberedt på nedrykket
– Vi har ikke hatt noe «plan B», vi har kun hatt «plan A», og det var å overleve i 1. divisjon. Så nå blir det å ta påskeferie også blir det å sette oss ned de første dagene etter påske og lage en strategi for hva som skjer fremover, sier trener Svenn-Erik Medhus.

https://soundcloud.com/radiosor/kif-rykker-ned-svenn-erik-medhus-etter-kampen-mot-haslum


KIF-trener Svenn-Erik Medhus (Foto: Alf Otto Fagermo)

Kompleks grunn til situasjonen
– Først og fremst er det forferdelig mye skader hvor vi mistet egentlig strek, alle backer og keeper på en gang, også ble det mange tap på rad og litt misting av selvtillit. Så ble det vondt for Tihomir som var trener her alene å få de opp i nivå og da måtte vi inn med nye kluter. Ikke fordi Tihomir var dårlig, men at det trengtes nytt blod, sier trener Preben Jensen.

Det er fire avdelinger i 2. divisjon og KIF havner trolig i avdeling 3 som i år har bestått av blant andre Randesund, Kragerø, Urædd, Tjølling i tillegg til Viking 2, ØIF Arendal 2, Nærbø 2, Sandnes 2 og Stavanger.


AV:  


Ny storseier til KIF
KIF Håndball vant hele 39–24 i toppkampen mot Herkules.
Les mer >>
KIF-seier i tøft byderby
KIF Håndball vant en tett kamp mot Randesund 29-27.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Onsdag 03.10.2018 kl. 20:00 på Idda Arena.
Les mer >>
Øyvind og Robin har tent en gnist i KIF
Etter to sterke borteseire, tar KIF imot Viking i seriens første hjemmekamp søndag.
Les mer >>
Ny overbevisende KIF-seier
KIF vant 35-23 borte mot Kragerø og gleder seg stort til sesongens første seriekamp på hjemmebane.
Les mer >>
Sesongens første hjemmekamp i serien
Søndag 30.09.2018 kl.13:00 i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-seier mot opprykksfavoritt
KIF Håndball knallet til med 28-23-seier i seriepremieren mot Haugaland.
Les mer >>
3.runde i NM herrer
KIF håndball tar imot ØIF Arendal til 3.runde av cupen!
Les mer >>
Oppkjøring i samarbeid med Viking
KIF håndball har etter opplegg fra vår nye trener Robin Rosander Haugsgjerd hatt oppkjøring sammen med Viking Håndball i Kristiansand og Vendsyssel i Danmark. Under her kan dere lese hva vikings trener Joar Gjerde sier om samarbeidet. 
Les mer >>
Da er KIF håndball i gang med sesongen.
Les mer >>
Sesongens siste hjemmekamp
KIF - Haslum IL
Les mer >>
Herrer
Damer
2. div
5. div