Seks seire har gitt KIF ny selvtillit


Med seks seire på syv kamper gleder Kristiansand-spillerne seg til å ta imot Stavanger i Idda Arena lørdag 3. november.

KRISTIANSAND: – På vårt beste hører vi hjemme i en annen liga, hevder Erlend Årstein Hansen, kaptein for serieleder KIF i 2. divisjon. Han mener mer treningsvilje og fokus på vinnerkultur er suksessoppskriften. Nå er målet er å bli mer stabile. I siste seriekamp, søndag 21. oktober, knuste KIF hjemmelaget Sandnes med hele 18 mål (25-43).


OPPTUR: KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen håper på full tribune til helgas hjemmekamp mot Stavanger. Han lover et KIF med mye entusiasme, høyt tempo og et kontringsvillig lag. Her er det Frederik Sorth Petersen som får kjenne på den nye kampviljen.FOTO: Finn Sverre Lislevand– Vi står bra bakover og vi lager mange mål. Men vi har fokus på å bli bedre, på å utvikle oss, for det er alltid noe vi kan gjøre bedre, forteller strekspilleren, som hamret inn ni mål i siste kamp.GODE DAGER: Styreleder i KIF Håndball Tommy Egeli kan glede seg over at KIF-herrenes opptur trekker både tilskuere og sponsorer.
 Finn Sverre Lislevand


Fra bunn til topp

KIF har gått fra bunnoppgjør forrige sesong til å toppe årets tabell i pulje 3. Bortsett fra et lite «arbeidsuhell» mot Nærbø, har det blitt seks seire på syv kamper. Og en måldifferanse på 65 mål (!). Herkules og Viking HK følger på de neste tabellplassene.

– Vi er i ferd med å bygge opp et lag som skal på toppen av norsk herrehåndball. Det er langtidsplanen, sier Tommy Egeli, styreleder i KIF Håndball.


BJØRNESTERK: Strekspiller Kristian Malerød Larsen er en kraftkar som glatt løfter 200 kilo i knebøy. Her i en litt annen positur.
 Finn Sverre Lislevand


Skuffelsen etter nedrykket er et tilbakelagt kapittel. Nå sees det fremover. Nøkkelen er et godt sportslig apparat og trenerteam, samt tøffe treninger, ofte seks dager i uka. Styrelederen trekker spesielt frem tilbudet med treningsgruppen der unge spillere fra klubbene i Kristiansand kan delta, som positivt for rekrutteringen til herrehåndballen i byen.


RÅ STYRKE: Som midtback nytter det ikke å være puslete. Mathias Christiansen måler krefter.
 Finn Sverre Lislevand


– Målet er å skape drømmer hos unge guttespillere. Da må de lære av de beste. Det jobbes nå godt i klubbene rundt om i byen, sier Egeli.


BLODSLIT: Sånn ser det ut på tøffe KIF-treninger. Målvakt Adin Sehovic tørker svette, mens Eric Nicolay Jensen hiver etter pusten.
 Finn Sverre Lislevand


Ni mål på tampen

Jon Robertsen, som kom fra Haugaland før sesongen, har vist seg å være et solid tilskudd i spillerstallen. I siste seriekamp mot Sandnes scoret han ni ganger på drøye ti minutter. Totalt kan han notere seg for 35 mål så langt, noe som gir en foreløpig sjetteplass i puljen og best av KIF-spillerne. Målkongen Sebastian Schultz Hansen har to kamper mindre og ligger tre plasser bak med 31 mål. Deretter følger playmakeren Mathias Christiansen på 11. plass med 29 mål. Emil Vieugue fra Viking HK topper puljen med 52 mål.


MÅLMASKIN: Stian Nygaard Michaelsen må jobbe hardt for å stoppe Jon Robertsen. Høyrebacken har vært effektiv med venstreslegga, 35 mål så langt.
 Finn Sverre Lislevand


Men den mest positive forskjellen fra tidligere er at det nå scores jevnt fra alle posisjoner på banen. Mens det før var noen få som stod for de fleste målene, er det nå mange som tegner seg på scoringslisten.


SKADEBENKEN: Jesper Brekke Hansen (t.v.) og Bendik Holstad må følge treningene fra sykkelsetet. Mens Holstad sannsynligvis er tilbake på høyrekant til helgas hjemmekamp, tar det lenger tid for venstrevingen.
 Finn Sverre Lislevand


Nå går folk på herrekamper igjen

Entusiasmen i KIF sprer om seg. Nå er både tilskuere og sponsorer på vei inn i hallen igjen, kan styreleder Egeli fortelle. Han tror det vil bli trangt om plassen i Idda Arena lørdag 3. november når Stavanger kommer på besøk.


HOSPITERING: Unge talenter fra lokale håndklubber har anledning til å trene med KIFs herrelag. Herman Torvik fra Våg (t.h.) passer på at Erlend Årstein Hansen ikke får ballen. Mathias Christiansen til venstre, Jostein Pedersen på skuddhold.
 Finn Sverre Lislevand


– Underholdningsverdien øker ved at mange ser håndball sammen. Og det er her du vil treffe håndballfolket, lyder reklamen fra en svært så fornøyd styreleder om dagen.


TRENINGSVILLIG GJENG: Foran fra venstre: Fredrik Punsvik Baasland, Markus Nilsen, Christoffer Ryder Lislevand, Erlend Årstein Hansen, Jon Robertsen, Eric Nicolay Jensen, Bendik Holstad og William Punsvik Baasland. Bak fra venstre: Robin Rosander Haugsgjerd (hovedtrener), Sebastian Schultz Hansen, Adin Sehovic, Fredrik Sorth Petersen, Mathias Christiansen, Jesper Brekke Hansen, Kevin Høyland, Kristian Malerød Larsen, Herman Torvik, Josh Korsvik, Daniel Lindevik, Jostein Pedersen, Stian Nygaard Michaelsen og Tommy Egeli (styreleder).
 Finn Sverre Lislevand


HJEMMEKAMP: KIF-Stavanger, lørdag 3. november, kl. 16:00, Idda Arena.


KIF-HERRENES SPILLERSTALL SESONGEN 2018-19

Spillere:

# 2 Erlend Årstein Hansen, linjespiller

# 3 Jon Robertsen, bakspiller høyre

# 4 Mathias Christiansen, bakspiller midt

# 6 Petter Johansen, bakspiller

# 7 Eric Nicolay Jensen, kantspiller venstre

# 9 Jesper Brekke Hansen, kantspiller venstre

# 12 Adin Sehovic, målvakt

# 16 Markus Nilsen, målvakt

# 17 Christoffer Ryder Lislevand, kantspiller høyre

# 18 Bendik Holstad, kantspiller høyre

# 19 Kristian Malerød Larsen, linjespiller

# 23 Sebastian Schultz Hansen, bakspiller

# 63 Stian Nygaard Michaelsen, linjespiller

# 75 Jostein Pedersen, bakspiller venstre

# 22 Frederik Sorth Petersen, bakspiller

Aleksander Fridén, bakspiller (spiller ikke fast)

Trenerteam:

Robin Rosander Haugsgjerd, hovedtrener

Øyvind Skjeggedal
Skrevet av Inger M. Witteveen, For KIF Håndball


KIF lagde målfest mot Stavanger
Tabelleder KIF Håndball vant hele 40-18 i helgas seriekamp hjemme mot Stavanger.
Les mer >>
KIF håndball - SIF håndball
Ny hjemmekamp på Idda Lørdag 03.11.18 kl. 16:00.
Les mer >>
Ny storseier til KIF
KIF Håndball vant hele 39–24 i toppkampen mot Herkules.
Les mer >>
KIF-seier i tøft byderby
KIF Håndball vant en tett kamp mot Randesund 29-27.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Onsdag 03.10.2018 kl. 20:00 på Idda Arena.
Les mer >>
Øyvind og Robin har tent en gnist i KIF
Etter to sterke borteseire, tar KIF imot Viking i seriens første hjemmekamp søndag.
Les mer >>
Ny overbevisende KIF-seier
KIF vant 35-23 borte mot Kragerø og gleder seg stort til sesongens første seriekamp på hjemmebane.
Les mer >>
Sesongens første hjemmekamp i serien
Søndag 30.09.2018 kl.13:00 i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-seier mot opprykksfavoritt
KIF Håndball knallet til med 28-23-seier i seriepremieren mot Haugaland.
Les mer >>
3.runde i NM herrer
KIF håndball tar imot ØIF Arendal til 3.runde av cupen!
Les mer >>
Oppkjøring i samarbeid med Viking
KIF håndball har etter opplegg fra vår nye trener Robin Rosander Haugsgjerd hatt oppkjøring sammen med Viking Håndball i Kristiansand og Vendsyssel i Danmark. Under her kan dere lese hva vikings trener Joar Gjerde sier om samarbeidet. 
Les mer >>
Herrer
Damer
2. div
5. div