Nå lever opprykksdrømmen for KIF


Serieleder KIF Håndball har vunnet ti av sine elleve første kamper i 2. divisjon. Spillerne er opprykkslystne, men tar ikke lett på oppgaven.

KRISTIANSAND: – Som trener har jeg vært med på opprykk fra 2. til 1. divisjon og fra 1. divisjon til elite, og vet at skal man rykke opp så må man også være klar for nivået over. Derfor må det jobbes knallhardt over tid, sier KIF-treneren, som i trenerteam sammen med Øyvind Skjeggedal har satt fart på KIF-herrene i høst.

Serieleder KIF Håndball, som har vunnet ti av sesongens elleve første seriekamper, er nå klar for sin første motstander i 2019. Onsdag 9. januar kommer Kragerø på besøk i Gimlehallen. Rosander Haugsgjerd håper at det igjen blir trangt om plassen på tribunen og at publikum vil få se et KIF-lag på sitt beste.


SLAGPLAN: Slik skal kamper vinnes, hovedtrener Robin Rosander Haugsgjerd legger opp taktikken. Sebastian Schultz Hansen (t.v.) og Bendik Holstad lytter.
 Inger M. Witteveen


– I de to siste hjemmekampene har vi hatt utrolig dårlige førsteomganger. Så nå forventer jeg at vi skal spille godt fra start, sier han.

Godt utgangspunkt som tabelltopp

Kristiansanderne topper 2. divisjon avdeling 3 med Herkules og ØIF Arendal på de neste pallplassene. Mens onsdagens motstander, Kragerø, ligger et kontringskast nedover på tabellen med sin 7. plass. Men det advares mot å ta for lett på denne hjemmekampen.


BETRODD MANN: I løpet av de neste månedene skal KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen styre troppene forhåpentligvis fra seier til seier.
 Inger M. Witteveen


– 1. divisjon er målet, men vi må være bevisst på at det kreves hardt arbeid. Alle kommende kamper er viktige og vi er ikke mer enn halvveis. Vi må ikke ta for lett på noen av kampene og slippe oss nedpå, da kan det fort gå galt. Det har vi erfart før, sier en realistisk KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen.

Han har også hørt nyss om at flere av lagene har forsterket siden sist. For å rykke opp til 1. divisjon må KIF først vinne sin avdeling. Deretter må de kjempe med de tre øvrige avdelingsvinnerne. De tre beste av disse fire lagene rykker opp.

Også assistenttrener Skjeggedal mener det er viktig å være på tå hev fremover.


TRENING MED TRØKK: Høy intensitet og noen få pustepauser, men Christoffer Ryder Lislevand (nærmest) liker treningsopplegget og gleder seg til første kamp.
 Inger M. Witteveen


 -Vi må ta én kamp av gangen og telle opp til slutt. Først da vil vi se om alt arbeidet som er lagt ned har båret frukter. Det er en tøff kamp å rykke opp, konstaterer treneren, som er full av lovord om spillernes kameratskap, lagånd og engasjement.

Tre spillere har sørget for 161 mål

Ingen i KIF-stallen har scoret flere mål i høst enn Sebastian Schultz Hansen, Mathias Christiansen og Jon Robertsen. Trioen inntar foreløpig 5., 7. og 20. plass på divisjonens toppscorerliste for avdeling 3.


MÅLFARLIGE: Sebastian Schultz Hansen (f.v.), Mathias Christiansen og Jon Robertsen lover å hamre inn like mange mål som i høst. Da sto trioen alene for 161 mål.
 Inger M. Witteveen


– Det viktigste er at vi vinner, uavhengig av hvem på laget som scorer, lyder det diplomatisk fra Christiansen.

– Det kan du si det, humrer Schultz Hansen spøkefullt.


LEVENDE MUR: Kraftkarene Ivan Senta (t.v.) og Kristian Malerød Larsen er ikke gode å komme forbi i forsvar.
 Inger M. Witteveen


Nå er de tre bakspillerne klare for å hamre inn nye mål. Forhåpentligvis kommer det et bombardement allerede mot Kragerø.

Trener to til tre ganger daglig

Eric Nicolay Skonhoft Jensen (18) er en av de yngste på laget. Han synes det er godt at serien kommer i gang igjen.


PUST I BAKKEN: Eric Nicolay Skonhoft Jensen (18) trener to til tre ganger daglig.
 Inger M. Witteveen


– Jeg gleder meg til å starte med kamper igjen. Jeg har savnet håndballen, kjente det i jula, forteller venstrekanten, som trener to til tre ganger daglig.


ALTERNATIVT: Litt kjedelig å trene for seg selv, Jesper Brekke Hansen har måttet legge opp sitt eget løp etter at han pådro seg brudd i foten i september. Venstrekanten regner med å være spilleklar i midten av februar.
 Inger M. Witteveen


I tillegg til KIFs A-lag er han også fast inventar på Lerøy-laget, samarbeidslaget mellom Randesund, AK28 og KIF Håndball som deltar i sesongens eliteserie for 18-åringer. Samtidig har han håndball på timeplanen ved KKG toppidrett. Og innimellom blir det styrketrening.


FREDAG KVELD: Ikke tid til å hvile på laurbærene fra i høst. KIF-spillerne trener både fem og seks dager i uka ved siden av studier og jobb.
 Inger M. Witteveen


– Vi har trent godt og hvis vi spiller opp mot vårt beste da kan vi vinne mange kamper fremover, sier han.

KOMMENDE HJEMMEKAMP: Onsdag 9. januar, kl. 20, Gimlehallen, KIF – Kragerø. 


KIF Jenter 12 vant Våg Cup 2019
Etter 4 solid seiere i puljen med 13-3 over Fløy, 13-5 over Sunde IL-1, 12-5 over Hinna HK-2 og 13-6 over Stavanger IF-1, gikk jentene direkte til semifinale.
Les mer >>
Vinner av A-finale i Hummel cup 2019
KIF J12 Hellemyr gikk til topps i Hummelcup med seier 12-10 over Lund Håndball i en triller av en finale.
Les mer >>
Vel gjennomført grillfest
270 små og stor var samlet på Idda Arena Onsdag 22.mai for å delta på grillfesten for klubbens medlemmer og familie.
Les mer >>
Borgertoget 17.mai
KIF håndball sine juniorspillere stilte mannsterke for å vise mangfoldet i klubben KIF håndball. Spillerene lagde show og underholdt  mange av de oppmøtte som stod langs veien.
Les mer >>
Opprykk neste sesong
1.divisjon på denne gjengen sesong 19/20
Les mer >>
Quartcup
Påmeldingsfristen har gått ut og påmeldingen er stengt. Vi har nå fantastiske 326 påmeldte lag!!!
Les mer >>
Prioriterer håndball foran russefeiring
Markus Nilsen er russ nå i vår, men det er ikke det som opptar ham mest. Drømmen er opprykk til 1. divisjon med KIF og å bli tatt ut til U-VM i Makedonia.
Les mer >>
Årsmøte i KIF håndball
Det innkalles til ordinært årsmøte Tirsdag 12.mars kl.19:00 på Idda Arena, Mediarommet i andre etasje. 
Les mer >>
Kom innom oss på et kundemøte og "tjen" penger til klubben
Les mer >>
Vidar Villa til Quart Cup
Vidar Villa har raskt blitt en av norges største norskspråklige artister, med over 30 millioner streams i sitt debutår 2017.
Les mer >>
God Jul!
KIF håndball ønsker alle håndballvenner, sponsorer og støttespillere en en riktig god jul og et godt nytt år!
Les mer >>