Prioriterer håndball foran russefeiring


Markus Nilsen er russ nå i vår, men det er ikke det som opptar ham mest. Drømmen er opprykk til 1. divisjon med KIF og å bli tatt ut til U-VM i Makedonia.KRISTIANSAND: Etter en jubelsesong der bare fire seriekamper gjenstår, tror KIFs målvakt det er gode muligheter for kvalik. KIF topper sin avdeling i 2. divisjon med fem poengs margin til Herkules.

– Vi må legge ned innsats, for til sjuende og sist tror jeg det bare oss selv det står på, sier 19-åringen.

Han har mange lovord om sesongens treningsopplegg som han mener har fått ham selv og hele laget i bedre fysisk form.

A-lagsspiller som 16-åring

Allerede for snart tre sesonger siden fikk han sjansen mellom KIF-stengene. Overgangen fra guttehåndball til seniornivå var stor, ifølge målvaktstalentet. Spesielt skuddene og tempoet i spillet.


TALENTFULL: Markus Nilsen er et stort talent i mål. Målbevisst, innsatsvilje og mye hardt arbeid ligger bak. Her fra forrige møte mot ØIF Arendal i Gimlehallen 5. desember. Lagkamerat Kristian Malerød Larsen (nummer 9) følger med i forsvar.
 Finn Sverre Lislevand


– Jeg føler jeg har utviklet meg på områder jeg tidligere har slitt med, samtidig har jeg fått bedre fysikk. Alt arbeidet jeg har lagt ned viser seg, sier Nilsen, som i tre sesonger også har deltatt i Lerøy-serien, den nasjonale eliteserien for 18-årslag.

Landslagsaktuell

Kommende seriekamp spilles mot ØIF Arendal onsdag 6. mars, på bortebane. Nilsen har tro på seier. Dagen etter drar han på landslagssamling i Skien. Sammen med en annen lokal håndballspiller, William Fiala Gjermundnes fra ØIF Arendal Elite, er han tatt ut på U-landslaget (LM 00).


KOLLEGASTØTTE: Adin Sehovic (t.v.) og Markus Nilsen har byttet på plassen i KIF-målet denne sesongen. Her fra Sør Amfi 13. februar, der KIF knuste ØIF Arendal Elite 2 med 22 mål. Da er det tid til en liten peptalk på sidelinjen midt under kampen.
 Finn Sverre Lislevand


Frem til 10. mars blir det fellessamling for rekruttgutta, juniorgutta og guttelandslaget, under ledelse av Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritsen. Josh Korsvik (AK28) og Kristian Gyberg (Våg), som også trener sammen med KIF-herrene, er begge tatt ut på 02-landslaget.

Det er ikke første gang at keeper-Nilsen er i søkelyset for en landslagsplass. Ni landskamper har det blitt så langt. Selv om kampen om målvaktsplassen er tøff, håper han det kan bli flere muligheter. For U-gutta er det turnering i Ungarn i april, Tyskland i juni og Danmark i juli. Men den store drømmen er å bli tatt ut til U-VM, som spilles i Makedonia i august.

– Det ville vært perfekt, humrer avgangseleven ved KKG Toppidrett.

Må ha poeng

Etter alle solemerker å dømme går KIF-herrene videre til kvalikrunde. Men det trengs noen ekstra poeng for å være helt på den sikre siden.


OPTIMISTISK: KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen tror det er gode muligheter for å hente nye poeng når laget møter ØIF Arendal i Nedenshallen onsdag 6. mars.
 Inger M. Witteveen


– Vi må ha poeng for at det skal være klart. Men vi har fire matchballer til å avgjøre, sier KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen og legger til:

– De fire kampene som er igjen skal vi vinne. Det lukter av kvalik, men vi må ha fokus for å avgjøre serien, sier han.


MÅL PÅ MÅL: KIF har en foreløpig måldifferanse på 177 i avdeling 3. Bare Fjellhammer, serieleder i avdeling 1, har scoret flere. Her er Erlend Årstein Hansen i aksjon mot Kjetil Kalaoja i ØIF-målet 5. desember.
 Finn Sverre Lislevand


Med kun ett tap på 18 seriekamper topper KIF tabellen for sin avdeling. Selv om KIF-kapteinen er fornøyd med sesongen så langt, synes han laget kunne prestert enda bedre spillemessig i enkelte kamper. Utfordringen har vært å holde konsentrasjonen ved stor nivåforskjell. Dét, og at de har latt motstanderen trekke ned tempoet. Foran kommende kamp mot ØIF Arendal har kapteinen følgende oppskrift:


TØFFE TRENINGER: Folksomt på trening i Odderneshallen onsdag 27. februar. Foran (f.v.) Fredrik Punsvik Baasland (AK28), Peder Sundseth Tangstad (AK28), Kevin Høyland (Fløy), Herman Torsvik (Våg), Lotte Sundelin (håndballsupporter), Johan Schønberg (AK28), Josh Korsvik (AK28), Jon Robertsen (KIF), Sebastian Schultz Hansen (KIF), Jostein Pedersen (KIF) og Erlend Årstein Hansen (KIF). Bak (f.v.) Thorvald Retterstøl (Randesund), Eskil Jørstad Daasvatn (AK28), Bendik Holstad (KIF), Eric Nickolay Skonhoft Jensen (KIF), Mathias Christiansen (KIF), Daniel Lindevik (Fløy), Kristian Malerød Larsen (KIF), Markus Nilsen (KIF), Kristian Gyberg (Våg), Frederik Sorth Petersen (KIF), Stian Nygaard Michaelsen (KIF), Jesper Brekke Hansen (KIF), Adin Sehovic (KIF), Christoffer Ryder Lislevand (KIF) og Birk Rossen (Randesund).
 Inger M. Witteveen


– Vi må sette forsvar og tempo. ØIF Arendal har rutinerte og gode håndballspillere, men vi er i bedre form. Vi må styre tempo i kampen. Da skal det være gode muligheter.

KOMMENDE BORTEKAMP: ØIF Arendal-KIF, onsdag 6. mars, klokka 20, Nedeneshallen.skrevet av Inger M. Witteveen, For KIF Håndball

Sommeren banker nå på døren
og vi nyter at det endelig blir litt varmere. KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Les mer >>
Opprykk neste sesong
1.divisjon på denne gjengen sesong 19/20
Les mer >>
Quartcup
Påmeldingsfristen har gått ut og påmeldingen er stengt. Vi har nå fantastiske 326 påmeldte lag!!!
Les mer >>
Årsmøte i KIF håndball
Det innkalles til ordinært årsmøte Tirsdag 12.mars kl.19:00 på Idda Arena, Mediarommet i andre etasje. 
Les mer >>
Kom innom oss på et kundemøte og "tjen" penger til klubben
Les mer >>
Ny storsatsing i Kristiansand
Mosvold vil hente hjem Tyskland-proff for å skape topplag.
Les mer >>
Nå lever opprykksdrømmen for KIF
Serieleder KIF Håndball har vunnet ti av sine elleve første kamper i 2. divisjon. Spillerne er opprykkslystne, men tar ikke lett på oppgaven.
Les mer >>
KIF reiste seg etter marerittstart
KIF lå under 3-9 mot ØIF Arendal Elite 2, men vant kampen 30-22.
Les mer >>
KIF jakter sin tiende seier
Serieleder KIF Håndball spiller for sin tiende seier på 11 forsøk når ØIF Arendals rekruttlag gjester Gimlehallen lørdag.
Les mer >>
Til alle Håndball venner!
Velkommen til håndball dag i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-toppscorer med 14 mål mot Øyestad
Mathias Christiansen var toneangivende da serieleder KIF Håndball vant 34–28 hjemme mot Øyestad.
Les mer >>
Herrer
Damer
1.div
5. div