Folkets ildsjelpris: – Er det klubber som spør etter hjelp, så pleier jeg å trø til.KIF Håndball er klubben i hans hjerte, men Frank Aksnes er slett ikke redd for å ta i et tak også for andre håndballklubber i Kristiansand.


KRISTIANSAND: – Man må være litt fleksibel. Er det noen som spør etter hjelp, så pleier jeg å trø til – uansett klubb, sier Frank Aksnes.

55-åringen er nå en av fem kandidater du kan være med å stemme fram som årets ildsjel på Idrettsgalla Sør (se hvordan du stemmer under fakta).

Spilte for KIFs B-lag

Som tiåring ble han dratt med på håndball av kamerater i KIF, og da A-laget spilte NM-finale foran 5000–6000 tilskuere i Gimlehallen i 1980 spilte han for B-laget – og var med på å rigge til foran storkampen.

– Men jeg ga meg som spiller like etter da det ble for mye profesjonalitet, sier Aksnes.

Deretter reiste han til sjøs, og var ute av håndballen i flere år. Men da barna hans begynte i KIF drøyt midtveis på 1990-tallet, startet han sin løpebane som ildsjel.

Siden har han lagt ned tusenvis av timer som trener, styremedlem, juniorleder, kampansvarlig, tidtaker, sekretær, dommer og i planleggingen samt gjennomføring av turneringer, ikke minst KIFs Yngresturnering (Quart Cup).

– Det er Yngresturneringen som har vært og er mitt hjertebarn, sier trebarnsfaren.

12 timer i Aquarama på søndag

Men han bruker også mye tid på Kristiansand Topphåndball (KRS), som elitesatsingen til KIF, AK 28 og Randesund heter, og i sekretariatet i forbindelse med kamper i både eliteserie, 1. og 2. divisjon.

– Da Vipers spilte Champions League-kamp og KRS spilte 1.-divisjonskamp søndag, var jeg i Aquarama fra klokka 10 til klokka 22, sier Aksnes.

Han tror foreldrenes engasjement og bidrag i oppveksten for Grim Skolemusikkorps, har vært avgjørende for hans rolle som ildsjel. Jeg legger ned så mye tid for at KIF skal få god og sunn økonomi, som igjen kan bidra til at barn og unge kan drive fysisk aktivitet. For noen år siden drev vi en idrettsskole, og et par år etterpå traff jeg tilfeldig på noen forventningsfulle barn som lurte på når vi skulle starte opp igjen. Slike tilbakemeldinger gleder meg, sier Aksnes.

Planlegger cup til Gimletroll

Svein Tønnessen, tidligere styreleder i KIF, har jobbet tett på Aksnes, og sier blant annet følgende:

– KIF er en klubb som har opplevd både opp- og nedturer og klubben hadde i flere år økonomiske problemer, men Frank har jobbet trofast for klubben – i perioder nesten på fulltid. Franks kommentar har alltid vært; «Jeg jobber for KIF uansett», sier Tønnessen.

Når Fædrelandsvennen ringer Aksnes onsdag formiddag, sitter han og planlegger kampprogrammet for Trollcup – den store turneringen til Gimletroll.

– Selv om KIF er klubben i mitt hjerte så er det håndballen som er viktig for meg, sier Aksnes.

Fakta om Folkets ildsjelpris

To priser, én i Vest-Agder som kåres av Fædrelandsvennens lesere og én i Aust-Agder som kåres av Agderpostens lesere.

Idrettslag på Sørlandet har nominert kandidater.

Kriteriet for å vinne er at vedkommende over tid skal ha lagt ned en ekstraordinær frivillig innsats for sitt idrettslag.

En jury fra Los, Agder Idrettskrets og Fædrelandsvennen har plukket ut fem kandidater i Vest-Agder, mens tilsvarende er gjort i Aust-Agder.

Lesere kan stemme fram sin favoritt ved å sende sms til 03811, og skriv «ILDSJEL», samt en bokstav, avhengig av hvem du stemmer på. For eksempel «ILDSJEL D», hvis du stemmer på Frank Aksnes.

«ILDSJEL A»: Inger Steinsland
«ILDSJEL B»: Torrey Enoksen
«ILDSJEL C»: Knut Abusdal
«ILDSJEL D»: Frank Aksnes
«ILDSJEL E»: Jon Magnus Dahl

Avstemningen varer fram til tirsdag 29. oktober klokka 09.00.

Kun én stemme teller per telefon

De to med flest stemmer i hvert fylke går til finale. Deretter nulles alle stemmene ut og det stemmes på ny over de to finalekandidatene.


Åge Harald Drangsholt

https://www.fvn.no/sport/i/pLmzvw/folkets-ildsjelpris-er-det-klubber-som-spoer-etter-hjelp-saa-pleier?fbclid=IwAR33CXRdGx4yFEmywTgZ9EbLG9mObe6bnQOvroZVrcFlu35LnXxHKXqDcjw


Bli grasrotgiver!
190 spillere har valgt KIF Håndball som grasrotmottaker i forbindelse med spill i Norsk Tipping. Vi trenger flere !!!
Les mer >>
KIF feirer 100 år
19. januar 2021 er det 100 år siden Kristiansand Idrettsforening ble stiftet. I dag består KIF av to grupper; friidrett og håndball. I begynnelsen drev KIF kun med friidrett, og profilene har vært mange.
Les mer >>
Learn Handball
Skreddersydde treningsplaner for trenere på alle nivåer.
Les mer >>
Støtt KIF håndball
via https://klubbdonasjon.no/klubber/?klubb=18632
Les mer >>
Nyutdannede dommere i Kristiansand
Nå i høst var 6 av våre KIF spillere blant de nyutdannede dommere (Dommer 1) i Kristiansand. 
Les mer >>
Koronavettkurs
Norges idrettsforbund har utarbeidet et fellesidrettslig e-kurs om koronavett. Idrettens koronavettkurs er et smittevernkurs for utøvere.
Les mer >>
KIF Håndball er i gang med historiebok i anledning klubbens 100 års jubileum. Den skal etter planen være ferdig i juni 2021.
Les mer >>
KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Da er sommeren  endelig her og varmen kommet. 
Les mer >>
Generøs gave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank!
Gjennom de lokale tildelingene av Sparebankstiftelsen SR-Bank prosjektet "FOR ALLE", har KIF håndball fått en generøs gave på 30.000,- fra stiftelsen.
Les mer >>
Nye retningslinjer for håndballtrening
Norges Håndballforbund har utarbeidet nye retningslinjer for organisert trening. Disse er basert på helsemyndighetenes veileder.
Les mer >>
Opprykk til 4.divisjon
Så er det klart at KIF håndball`s damelag er klare for spill i 4. divisjon fra neste sesong!
Les mer >>