Kommunikasjonsstrategi for KIF

KIF Håndball har lagt opp til en egen kommunikasjonsstrategi. Hovedbudskapet er at klubbens nettside er hovedkanal for all informasjon.

Her er KIFs strategidokument for kommunikasjon:


Kommunikasjonsstrategi

Kravet til kommunikasjon øker i takt med mulighetene.  I dag finnes det en rekke muligheter for å kommunisere for en idrettsklubb. Mest nærliggende er det å se på hvilke muligheter internett gir, ikke minst fordi den digitale læring og forståelse blir stadig mer utviklet, også hos de aller yngste.

Ungdommens mest brukte kommunikasjonskanal er i øyeblikket Snapchat.  Det er ingen kommunikasjonskanal for en idrettsklubb.  En idrettsklubb må være mer tradisjonell og velge følgende kanaler:

1.  Facbook

2.  Twitter

3.  Instagram

4.  Gjerne WhatsApp for gruppemeldinger

5.  Epost

6.  Egen nettside

Åpenhet

Idrettsbevegelsen er preget av stor grad av åpenhet. Det betyr i all enkelhet at det finnes svært sjelden saker eller informasjon som ikke kan deles med medlemmene. Noen «personalspørsmål» vil ikke være egnet for publisering med mindre informasjonen gis i en form og i en kanal der innholdet ikke er til å misforstå eller misbrukes.

En åpenhetskultur betyr at  styrereferatet for eksempel skal være tilgjengelig på egen nettside. Om nødvendig kan et medlemsnummer være passord for innlogging til denne delen av informasjonsflyten, men gjør det hele mer teknisk komplisert og unødvendig vanskelig tilgjengelig.

Offentlige styrereferater forutsetter at de skrives på en slik måte at de gir informasjonsverdi og i tillegg en formell verdi i forhold til beslutningene som tas. Standardmaler for referater med ansvarspersoner mv kan gjerne brukes som arbeidsdokumenter, men egner seg dårlig for publisering.

KIF Håndball må finne en form på styrereferatene som åpner for at medlemmene kan lese hvilke besltuninger som tas, hvilke saker som behandles og ikke minst hvem at referatene ikke drøyer tidsmessig før de blir publisert.

Facebook

Det er over to millioner norske bruker på Facebook. Gjennomsnittsalderen for brukerne øker, fordi de yngste søker andre kanaler, først og fremst Snapchat.

Det gir en utfordring for KIF Håndball.

Det overordnede mål for klubben må være å ha en hovedkanal.  DET SKAL VÆRE KLUBBENS EGEN NETTSIDE.

Hvorfor?

Fordi det er gjenkjennelsesverdien, tilhørigheten, identifiseringen som er avgjørende. Dessuten, på denne siden kan det ligge bannerannonser for sponsorer. Det er derfor viktig for klubben må sluse trafikken på nett inn på et relevant nettsted, slik at sponsorene ser at det er «klikk».

Det betyr at Facebook ikke skal brukes til generell informasjon. Utelukkende som lokkemat, som en slags invitasjon til å gå videre til klubbens nettside. Det samme gjelder Twitter.

Instragram, som er et sosialt medieum med hovedvekt på bilder, bør KIF Hånball utnytte til for eksempel turneringen Aquaramacup. Om ikke klubben har Instagramkonto allerede, må den opprettes, og i ionnbydelser til cupen og i andre sammenhenger å det opplyses om hva som er hashtag , for eksempel #awaramacup.

Det betyr at alle som er på Instagram kan dele bilder med hverandre og skape blest og interesse.

Da må det også være en link på klubbens nettside til instragramkontoen.  På netetsiden må det også være debattmulighet via egen facebookkonto.

Klubbens nettside

Det er ikke nødvendig å ha en fancy nettside. Det viktigste er at den oppdateres og vedlikeholdes. En nettside uten oppdateringer mister sin verdi etter kort tid.  Avgjørende for å skape trafikk og troverdighet er at oppdateringene er relativt hyppige.

Forusetningene for å skape en regelmessig og god trafikk på egen nettside er ikke bare hyppighet, men også kvalitet, og at det er en rimelig grad av profesjonalitet bak det som skrives og leveres.  De underliggende sider myntet på de enkelte lag, behøver nødvendigvis ikke ha samme «kvalitet».

Det er viktig at den eller de som har ansvaret for å drifte nettsiden også har ansvaret for Facebook og Twitter. Det gir en helhet og oversikt i informasjonsstrømmen.

En klubb er ikke i noen annen situasjon enn andre når det gjelder ansvar for det som publiseres. Derfor bør styrtet vedta hvem som har «redaktøransvaret» for det som publiseres, og det må etableres retningslinjer for hvilke normer som skal legges til grunn for det som skal publiseres. Et enkelt forslag til retningslinjer kan være følgende:

Retningslinjer for publisering på internett for KIF håndball

 

1.  Klubbens leder er den som til enhver tid har det overordnede ansvar for det som publiseres på sosiale medier i regi av klubben og på klubbens nettside.

2.  Styret kan delegere dette ansvaret til en eller flere personer gjennom styrevedtak.

3.  Klubben skal vise en stor grad av åpenhet og tillate en stor grad av åpenhet i debattfeltene.

4.  Klubben skal ikke akseptere innlegg eller artikler som er rasistisk motivert, som krenker enkeltmedlemmer eller klubbens verdighet, og som åpenbart kan skade enkeltpersoners omdømme og anseelse og skade idrettens grunnleggende verdier.

 


KIF lagde målfest mot Stavanger
Tabelleder KIF Håndball vant hele 40-18 i helgas seriekamp hjemme mot Stavanger.
Les mer >>
Seks seire har gitt KIF ny selvtillit
Med seks seire på syv kamper gleder Kristiansand-spillerne seg til å ta imot Stavanger i Idda Arena lørdag 3. november.
Les mer >>
KIF håndball - SIF håndball
Ny hjemmekamp på Idda Lørdag 03.11.18 kl. 16:00.
Les mer >>
KIF-seier i tøft byderby
KIF Håndball vant en tett kamp mot Randesund 29-27.
Les mer >>
Neste hjemmekamp!
Onsdag 03.10.2018 kl. 20:00 på Idda Arena.
Les mer >>
Øyvind og Robin har tent en gnist i KIF
Etter to sterke borteseire, tar KIF imot Viking i seriens første hjemmekamp søndag.
Les mer >>
Ny overbevisende KIF-seier
KIF vant 35-23 borte mot Kragerø og gleder seg stort til sesongens første seriekamp på hjemmebane.
Les mer >>
Sesongens første hjemmekamp i serien
Søndag 30.09.2018 kl.13:00 i Gimlehallen
Les mer >>
KIF-seier mot opprykksfavoritt
KIF Håndball knallet til med 28-23-seier i seriepremieren mot Haugaland.
Les mer >>
Spillerutvikling i Junioravdelingen
Spillerutviklingen er i gang for sesongen 18/19. 46 spillere i alder 12 - 14 år deltok på første treningen for sesongen.
Les mer >>
3.runde i NM herrer
KIF håndball tar imot ØIF Arendal til 3.runde av cupen!
Les mer >>
Klubbdager hos Intersport Skippergata.     VELKOMMEN TIL KLUBBDAGER!
Les mer >>